Provide - vse na enem mestu

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Na vest.si so lepo spravili na eno mesto seznam vse Provid.

Kaj s tem famoznim 10. členom...res moraš prehiteti provido, da prične snemat prekršek ali ne? Enkrat je že tkla debata na tem forumu okrog tega, pa se mi zdi da nismo prišli do konca....

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Mene pa zanima (no, saj mogoče kje piše, ampak se mi ne da brat vsega balasta), ali kamera snema ves čas vožnje policijskega vozila, ali snemanje ročno sprožijo, ko je to potrebno? Ker v drugem primeru jim ne moreš dokazat, da jih nisi prehitel...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
To prvič vidim ja da je treba provido prehitet,da te lahko snema.
Verjetno jih tega veliko ne ve,kar policaji izrabljajo sebi v prid.
redface-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolko so sploh še tile podatki resnični je tudi vprašanje, ker ta mail (ja, samo kopija maila je) kroži naokoli že odkar so Provide nabavili (6 let?).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
To prvič vidim ja da je treba provido prehitet,da te lahko snema.
Verjetno jih tega veliko ne ve,kar policaji izrabljajo sebi v prid.
redface-1.gif

To je bilo od začetka. Sem se tako enkrat izognil kazni :p

Zdaj mislim da so spremenili...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja kak spremenili? Saj to si ne more policaj sam zmislit, če je aktualni zakon še vedno takšen potem niso spremenili... Razen če so v uradnem listu kakšna dopolnila oz. spremembe zakona, tega pa nisem gledal!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm Grikos, to so samo dodatki, saj tisto kar je v prvotnem zakonu pa še velja, v nasprotnem primeru bi pisalo da ne velja več? Poglej kako obsežen je 10. člen v prvem zakonu, kako malo pa je v popravkih napisanega! Mislim da še vedno velja
wink-1.gif

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Gre za pravilnik in ne za zakon. Sicer pa lepo piše:
Citat:
10. člen se spremeni tako, da se glasi:
Torej vse kar je bilo prej napisano v 10. členu odpade.
Žalostno pa je, da jim v štirih letih ni uspelo objaviti prečiščenega besedila.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
To je pa mimosunjen seznam. Accord, če še obstaja je tudi ali pa samo z LJ tablico. Poleg tega so tanove octavie marsikatere opremljene s kamero. Skratka, gold in out of date.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Na vest.si so lepo spravili na eno mesto seznam vse Provid.

Kaj s tem famoznim 10. členom...res moraš prehiteti provido, da prične snemat prekršek ali ne? Enkrat je že tkla debata na tem forumu okrog tega, pa se mi zdi da nismo prišli do konca....

Ta člen zagotovo ne velja, ker je kolega zadnjič to prepričal se.

Sicer nevem kaj je mislil v glavi,ampak da povem zgodbo.

Škoda superb ga je prehitela na AC pri njegovi vožnji cca 130km/h 140km/h , in je pospeševala vse tja do 200km/h ( seveda,ko je pa genij sledil ji zaliman na ritjo), potem sta prilezla do cca 220km/h ( več njegov ni šel), skratka on je snema ves čas provido,kako dela prekrške in divja po AC ... a istočasno je ona seveda snemala njega z zadnjo kamero.

Posnetke sta imela obadva, kdo ugane kdo je spisal položnico in kdo jo je plačal
hysterical-1.gif

Skratka, provida te lahko snema tudi samo 250m če se ji zazdi, v avtu imajo tabelce kaj in kako, tko da ne delat pizdarij pred provido če se le da, le pa vas že dobi, bodte kultruni pa se znate izognit kakšni nepotrebni kazni ki bi jo drugače zagovoto morali dobiti.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
To je pa mimosunjen seznam. Accord, če še obstaja je tudi ali pa samo z LJ tablico

Yeah right, Accord je lepo aktivn po mbju in okolici, tocno s to tablico. Nazadnje sem ga videl ravno vceraj v domacem kraju.

Drugace pa je podobna cifra se na belem kangooju (K5-34C).

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Dober teden nazaj ravno pred cestninsko Kompolje švigne mimo s 110 kjer že omejitev iz 100 prehaja na 80. Skozi cestninsko niso šli nič počasneje.