Protivlomna vrata

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Vrata bo treba kupit to je dejstvo. 1,3k eur -> to je preko 300 starih tisočakov. za osnovna vrata
uf-1.gif

Zadnje kar si želim je, da se mi nepooblaščena oseba giblje po stanovanju
10.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Kolegu so skušali vlomiti v poslovne prostore skozi protivlomna vrata. Vrata so sicer poškodovali, a noter niso prišli.

LP,

Milan

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
..
Navadne đankije in povprečne vlomilce, pa ta vrata odvrnejo...
Ne vem kakšne so kaj statistike vlomov. Torej kaj dejansko prevladuje pri vlomih v stanovanja?
Razbijejo vrata? Zlomijo ključavnico? Ima mogoče kdo kakšen podatek? Če je v večini primerov zlom ključavnice, potem bi bila mogoče dovolj dobra alternativa nakup dobre ključavnice s pripadajočo opremo? Kar pride bistveno ceneje, kot nakup vrat plus dobre ključavnice. Ker totalni nesmisel pri nakupu teh vrat je, da potem varčuješ s ključavnico.
znanec, ki je kriminalist, je enkrat razlagal, da prevladujeta dve vrsti vlomov:
- pri prvi se vlomilci predhodno dobro pozanimajo, kam vlamljajo. najprej seveda, če je kaj vrednega za ukrast, potem pa kakšen način zaščite je. običajno vlamljajo skozi okna, ki so odprta, ali pa jih kar razbijejo in tako vstopijo.
- drug način pravzaprav ni vlom, je pa še bolj pogost. ljudje hodijo po blokih in previdno kljukajo po vratih. če so odklenjena, pokukajo notri in zagrabijo kako torbico ali kaj drugega vrednega. če jih kdo zaloti, se kaj izgovorijo, ali pa preprosto zbežijo. to se je zgodilo enkrat meni. tako ti še tako dobra vrata ne pomagajo nič, če jih ne zaklepaš.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Na papirju naj jih kar ima, en dan se bo zbudil s pekočo ritjo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
tako kot se ti hvališ, da imaš zlate palice
grims-1.gif

Saj mi itak noben ne verjame.

Starc ma "zlate" palice na papirju. Ha! Beat that!

(itak nobenemu nič jasno ko mu rečeš da imaš recimo 14500g zlata na papirju)

Ja ti revež bogi, sin po poklicu, pa brez evra v tošlu
evil.gif

Citat:
Uporabnik sass pravi:
- drug način pravzaprav ni vlom, je pa še bolj pogost. ljudje hodijo po blokih in previdno kljukajo po vratih. če so odklenjena, pokukajo notri in zagrabijo kako torbico ali kaj drugega vrednega. če jih kdo zaloti, se kaj izgovorijo, ali pa preprosto zbežijo. to se je zgodilo enkrat meni. tako ti še tako dobra vrata ne pomagajo nič, če jih ne zaklepaš.

Osnovna funkcija protivlomnih vrat je, da na zunanji strani sploh nimajo kljuke
zmaga.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Vprašaj kakšne gasilce, ki pomagajo vlamljat ponavadi se je kakšen ata/mamca polomila ali je mrtva in vlomt legalno seveda imajo prav posebno orodje za vlome in za njega morajo podpisat XX papirjev + policija mora bit zraven za tak vlom. Včasih imajo zelo hude probleme vlomit v taka protivlomna vrata in gredo rajši skozi a) gredo skozi okno/balkon b) odštemajo celo steno. Meni je poznana zgodba ko so odštemali vrata in so padle na že mrtvega človeka in so naredile hudo svinarijo ne vem pa koliko je ta zgodba resnična.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Jaz imam VAL protivlomna vrata. Bolj zadovoljen ne bi mogel biti. Montaža je strokovna, hitra, fantje naredijo res dobro. Pa tudi počistijo za sabo.

trbowc

Pripravnik
15. jun 2008
136
1
18
Tudi jaz in starši imamo VAL protivlomna vrata. Super zadeva, odlična zvočna izolacija itd...
cool-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še en glas za Val, samo monterji so malo packi...

Vrata pa kot dan in noč glede na prej (blok).

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jaz imam VAL protivlomna vrata. Bolj zadovoljen ne bi mogel biti. Montaža je strokovna, hitra, fantje naredijo res dobro. Pa tudi počistijo za sabo.

kaj pa cena, približno.
hvala

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

kaj pa cena, približno.
hvala

Pred uvedbo evra smo dali mislim da točno za 1k evrov, se pravi 240k SIT. Zdaj je ziher dražje.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

kaj pa cena, približno.
hvala

Pred uvedbo evra smo dali mislim da točno za 1k evrov, se pravi 240k SIT. Zdaj je ziher dražje.

Ne ni!!!
Decembra je bila cena ki sem jo plačal 970€

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

kaj pa cena, približno.
hvala

Ne ni!!!

Seveda je tvoja trditev pravilna, saj imava identična vrata, kajne?
rolleyes-1.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

kaj pa cena, približno.
hvala

Ne ni!!!

Seveda je tvoja trditev pravilna, saj imava identična vrata, kajne?
rolleyes-1.gif
bonk.gif

Se ti opravičujem.
Izhajal sem pač iz tega, da je bil moj predračun 1200 € no, tu nekje, s to razliko, da sem v tistem času dobil od njih full nekega popusta...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
ksz

No ko je že tema o protivlomnih vratih.

Zanima me če ima kdo izkušnje z podjetjem Protivloma vrata Vlom d.o.o.
Predvsem me zanima, kako se držijo rokov, poprodajne storitve in kako ste zadovoljni z njihovimi vrati?

Hvala

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz mislim da sem od njih dobil ponudbo
smile-1.gif
(lahko pogeldam vsaj gelde cene..ostalo je neznanka..samo po moje ne bi smelo biti problemov).

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Moja izkušnja Vovko, dal pred 6 leti točno 200 kSIT, vrata vrhunska, montaža pa da ne govorimo.me sploh ni bil zraven, ko so dal stara vrata stran, se jim je baje skor pol stene podrlo, pa so vse zrihtal za isto ceno kot je bilo dogovorjeno...sem svetoval še drugim v bloku, pa so raje vzeli drugje, ker je bilo malo ceneje, sedaj pa se jim vrata posedajo, pa stene jim pokajo...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Evo, iz prve roke. Meritve narejene v razmaku dveh dni, ponudbi obe od danes. Za moj primer pride cena za gotovino 1273€ pri Vovko, 1253€ pa pri VAL. Razlika torej 20€. Gre za vrata običajnih dimenzij, s tem da je potrebno zamenjati še "nadsvetlobo". Zato je cca. 150-200€ dražje kot bi bilo samo za vrata. Dobavni roki pri obeh od 15-20 dni, oboji imajo garancijo 5 let. Oboji so kvalitetni, s tem da se VAL hvali s 60% tržnim deležem v segmentu varnostnih vrat. Če je to res, pa ne vem. Jaz bom najbrž vzel pri VAL-u, ker imam pozitivne izkušnje z njihovimi vrati in točno vem kaj dobim. Moram pa še enkrat dobro prebrati pogoje od obeh.

VAL ima dodaten popust ob naročilu več vrat hkrati (3% za dvoje vrat). Group buy?
grin1.gif