Protivlomna vrata

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Ena od investicij v prihodnosti bodo v protivlomna vrata (stanovanje). Prodajalci pač zatrjujejo da so njihova oh in ah, brez vlomov, itd...
Koliko so dejansko dobra v bistvu vidiš, če kdo poizkusi vlomiti. Je imel kdo dejansko izkušnjo, da so mu hoteli vlomiti protivlomna vrata?
Po mojem je pri teh vratih najbolj odločilno kakšno ključavnico imajo vrata. Ima kdo ključavnico na trezorski ključ?
Kako je z zvočno izolacijo? Se občutno pozna?
Kakšna utemeljena priporočila?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Običjano se najbolj pozna na zvočni izolativnosti...tako da..že s tega vidika se splača reskirat tistih 1.200 EUR.

Mislim da ni hude bojazni glede vloma, ker imajo le kovinsko ogrodje in večtočkovno zaklepanje. Samo veš kak je...pride ti lahko noter čez balkon ali okno...tak da..tudi višje nadstropje za iznajdljive vlomilce ni problem.

Se pa bolje počutiš ob protivlomnih vratih...kar je pa tudi nekaj
smile-1.gif

(imamo tudi mi v planu menjat....predvsem hrup je tisti, seveda pa dodatna zaščita ne bo odveč).

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Absolutno imaš prav, da je ključavnica zelo pomemben del, ker se ponavadi čez njo vlomi
zmaga.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Jaz na veliko vratih (navadnih) vidim ključavnico, ki štli 1cm ven iz rozete
bonk.gif

Pred leti sem kupil dosti dobro ključavnico. Zraven sem dobil neko kartico, na podlagi katere, bi mi lahko izdelali rezervni ključ. Pred nekaj tedni pa sem za hec stopil v nek servis (kjer izdeljujejo ključe), jim pomolim svoj ključ, če mi ga lahko replicirajo. Zahteval je tisto kartico in mi na noben način ni hotel izdelati nadomestnega ključa.
zmaga.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pri nas je bila ena najboljših naložb v stanovanje nakup protivlomnih vrat. Vzeli smo čisto osnovna pri Vovku za okrog 1300 EUR. Zvočna izolativnost neprimerljiva s prejšnjimi navadnimi vrati [beri: ne sliši se praktično nič s hodnika], poleg tega pa prepreči tudi raznorazne vonjave s hodnika (prej smo imeli včasih vonj po čebuli v hodniku od drugih sosedov, ipd.). Kot pika na i pa definitivno boljša varnost.

Poskusa vloma pa na srečo še nismo imeli, vendar slabše kot pri prejšnjih vratih zihr ne more bit
smile-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Dodatno vprašanje - vgradnja? Kljub ultra high tech ključavnici in žblj zapahom so vrata vgrajena s 4 vijaki in purpenom, pri šalabajzerjih pa samo s purpenom.
Nagradno vprašanje - Kaj te varuje pred navadnim olfa nožem?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Dodatno vprašanje - vgradnja? Kljub ultra high tech ključavnici in žblj zapahom so vrata vgrajena s 4 vijaki in purpenom, pri šalabajzerjih pa samo s purpenom.

Naša vrata ( VAL) so bila privarjena na kovinski podboj in nato oblečena z lesom...
Vsak ko pride na obisk pravi " u pi**** mater, pa vi živite v trezorju", ne menjam jih za nič na svetu in če bi se še enkrat odločil, definitivno ista zadeva. Vse drugo pa kot predhodniki, izolativnost, vonjave, občutek varnosti.....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
V bloku ti jih noben ne bo šel drmat, ker bo enostavno vlomilec raje stopil ena vrata naprej, do sosedovih slamnatih. Drugače pa je, če okoli govoriš da imaš v predalu vedno 100k€

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:

pitbulček ki sedi za vrati
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ksz

prijatelj je kupil stanovanje v novem bloku, kjer imajo vsa stanovanja pritovlomna (?) vrata. vrata imajo na zunanji strani samo bunko, tako da jih lahko odpreš samo s ključem. in seveda, enkrat se je zaklenil ven. potem je poklical nekega ključavničarja, ki se ukvarja ravno s takimi zadevami. no potem ta tip pride, vtakne dve žički noter v ključavnico, nekaj pomiga in odklene vrata. vse skupaj v kakih desetih sekundah. pa računa 80€.
torej, kaj ti bodo še tako huda protivlomna vrata, če se da ključavnico tako enostavno odpret?

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Če je bila to standardna Titanova ključavnica, se ne gre čuditi...
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Za stanovanje so kul. Moji starši so dali, pa so dali notri v stene neka 30-40cm sidra, tako da olfa odpade v razumnem času. Ključavnica posebna, večtočkovno zaklepanje, zvočna izolacija na polno, težka vrata k svinja. Elektronska ključavnica posledično navadno odpade, razen če imaš še par sto k€ zraven. Za bajto je pa brez zveze če ne pokriješ vseh točk (okna, balkonska vrata ipd.)...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če je bila to standardna Titanova ključavnica, se ne gre čuditi...
smile-1.gif

Tudi če ni standardna Titanova, se ne gre čuditi. Vse se da odkleniti. Tudi velika železna vrata z večtočkovnim zaklepanjem in zapahom. Inbus ključ in izvijač pa ključavnica kar ven pade. Vse skupaj pa traja eno minuto... Je pa res, da tega ne zna vsak Mujo ali vsak đanks ki nabira za naslednji šus.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Hvala vsem za odgovore. Če povzamem, je primarna naloga teh vrat, ki jo uspešno opravlja, zvočna izolacija.
Kar se tiče varnosti bi verjetno tat raje izbral sosedova navadna vrata. V kolikor želi nekdo vlomiti prav v to stanovanje, mu bodo vrata to samo malo otežila.
Navadne đankije in povprečne vlomilce, pa ta vrata odvrnejo...
Ne vem kakšne so kaj statistike vlomov. Torej kaj dejansko prevladuje pri vlomih v stanovanja?
Razbijejo vrata? Zlomijo ključavnico? Ima mogoče kdo kakšen podatek? Če je v večini primerov zlom ključavnice, potem bi bila mogoče dovolj dobra alternativa nakup dobre ključavnice s pripadajočo opremo? Kar pride bistveno ceneje, kot nakup vrat plus dobre ključavnice. Ker totalni nesmisel pri nakupu teh vrat je, da potem varčuješ s ključavnico.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
nič ne pomaga dobra ključavnica če brcneš z nogo v vrata in odtrgaš del štoka ter si noter.

V kolikor imaš varnostna vrata ima vlomilec na voljo zgolj ključavnico...če je tudi ta dobra (in je dana tako, da ne gleda ven iz kljuke) je vlamljanje spet oteženo (oz. amaterju onemogočeno) da se bo moral napotiti do sosednjih vrat.