samo zakaj potem kafiči niso izjeme tako kot hotelske sobe ??? ( točka 14. )
Če že citiraš je lepo zraven napisati vir.Citat:
zakon je tu jasen, lahko pa se začnemo kregati, kaj si vsak interpretira pod izrazom "javni prostor". ali pod ta pojem spadajo izključno prostori v "skupni" lasti (npr. državni, občinski...)? ali pod ta pojem spadajo tudi prostori v zasebni lasti, kjer se opravljajo pridobitne dejavnosti?
hkrati pa, ali npr. gostinski prostori spadajo tudi v rubriko "delovni prostori"
Citat:
@yugec: javni prostor je skupna dobrina, lokal to nikakor ni....
V anti-kadilsem zakonu so si privoščili lapsus in so napisali, da se po tem zakonu tudi vsi lokali spadajo pod javni prostor.
Kot da bi napisal v novem lovskem zakonu, da so po tem zakonu gozdne jagode spadajo pod divjad. In posledično bodo nastale trditve, da so lovci debili, ker strelajo gozdne jagode...
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:samo zakaj potem kafiči niso izjeme tako kot hotelske sobe ??? ( točka 14. )
vir : http://www.zzv-ravne.si/prom_zdr/tob07obr.pdfCitat:
Uporabnik BureKm pravi:
...
Torej ti trdiš, da če v zakonu napišejo, da gozdne jagode spadajo pod divjad, da je to dejansko res?
Citat:
Za zaprt javni ali delovni prostor se šteje prostor, ki ima streho in popolnoma zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten.
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
@yugec: javni prostor je skupna dobrina, lokal to nikakor ni....
V anti-kadilsem zakonu so si privoščili lapsus in so napisali, da se po tem zakonu tudi vsi lokali spadajo pod javni prostor.
Kot da bi napisal v novem lovskem zakonu, da so po tem zakonu gozdne jagode spadajo pod divjad. In posledično bodo nastale trditve, da so lovci debili, ker strelajo gozdne jagode...
@steve: 2. "Zaprti prostor je tisti, ki ima streho in več kot polovico zaprtih sten."
Težave z branjem ali razumevanjem?
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Faaaak...pa iz kje vi to vlečete? Dokument brez datuma in podpisa z ogromno netočnosti, ki se nahaja na spletni strani ZZV Ravne?
Se strinjam - debata glede tega ni potrebna. Zakon je nedvoumen. Nedvoumen je pa tudi pojem javni prostor, a žal ne vsem.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Govorimo o isti Švedski, kot sem jo jaz videl?
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Faaaak...pa iz kje vi to vlečete? Dokument brez datuma in podpisa z ogromno netočnosti, ki se nahaja na spletni strani ZZV Ravne?
Se strinjam - debata glede tega ni potrebna. Zakon je nedvoumen. Nedvoumen je pa tudi pojem javni prostor, a žal ne vsem.
Seveda je pojem javni prostor nedvoumen, saj je pojem v 3.členu ZOUTI-UPB3 eksplicitno opredeljen.
In strinjam se s teboj... žal vsi ne razumejo napisanega. Ali pa le ne želijo razumeti.
Citat:
Javni prostori po tem zakonu so...
Jasno mi je, da gostilna ni javni prostor. Tebi to ni jasno? Resno sprašujem:ti to ni jasno?Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ko govorimo o temi protikadilskega zakona je gostilna javni prostor. Kaj ti ni jasno?
to, ali gostilna je ali ni javni prostor, se meni zdi popolnoma nepomembno. ker namen tega zakona ni bil vse gostinske prostore okarakterizirati kot javne prostore, ampak je bil namen omejiti kajenje v gostinskih lokalih. lahko bi namreč v zakonu pisalo npr. "gostinski lokali, ki so v javni ali zasebni lasti", pa bi bil efekt tega zakona popolnoma enak.Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Jasno mi je, da gostilna ni javni prostor. Tebi to ni jasno? Resno sprašujem:ti to ni jasno?
In to, ali gostilna je ali ni javni prostor, mislim, da je zelo pomembno vprašanje. Se ti ne zdi?
Sploh pa po tem, ko se nekateri spotikajo, češ kaj kadilci mislimo da smo, da bomo kadili v javnih prostorih.....ipd...