Razen teorije zarote. Sicer pa EU politika globoko tone, se spomnite cokel in Nizozemska?
Če oni zmagajo, pomeni da tudi mi ne rabimo upoštevat regulacije. No razen če smo pizde, kar smo, in bomo dalje lizali Bruseljske riti.Jaz sem zmeden.
V Sloveniji je kmetijstvo regulirano kar krepko posledično je kmetovanje manj dobičkonosno in kot tako nekonkurenčno. Sedaj pa mi podpiramo boj kmetov v državi ki predstavljajo hudo nelojalno konkurenco našim kmetom?
Ali sem kaj zgrešil?
Glej ne piš taks ih nebluz ker s zavajaš.Sicer pa glede koliko zita je polezanega, so kljub visoki ceni zmetali kar nekaj gnojila po njivah.
Hmm potem pa je pregosto sejano, ker da je ena njiva na tleh sosednja pa ne....ali pa da so samo luknje v njivi....Letos je žito poleženo zaradi neurij, ne zaradi gnojenja. Pridelek ječmena je bil povsem povprečen, 5,5 ton/ha, pa je praktično ves ležal. Ampak to samo letos, nobeno leto prej.
Sejal sem na 260, ker ni bilo kupljeno seme, kar je kar nekaj več, kot je potrebno.Hmm potem pa je pregosto sejano, ker da je ena njiva na tleh sosednja pa ne....ali pa da so samo luknje v njivi....
Poznam osebo ki je na BF "diplomirala l" iz gnojenja žit
Tukaj se ne bi strinjal s tabo. Po tem kar jaz gledam kle v naši okolici in pri prijateljih od mojga mulca, so tamladi zelo zagnani za kmetijstvo, tko da smo lahko optimisti iz tega vidika.K sreči v Sloveniji z velikostjo kmetij in staležem živali nismo pretiravali, in glede na zanimanje mladih za kmetijstvo, najbrž niti nikoli ne bomo. Kvečjemu bo stalež začel padat, tako kot na Hrvaškem, kjer imajo že sedaj krepko manj živali kot v Sloveniji in stalež dnevno pada. To obenem pozitivno vpliva na okolje in negativno na pridelano količino hrane, saj bo gnojevke zmeraj manj, umetna gnojila, ki se pridobivajo na osnovi plina, pa so nepredstavljivo draga. Posledica pa bo padec proizvodnje in rast cen.
Vsaka čast! Še več takih...Moj najmlajši brat je mladi prevzemnik kmetije nad Hočami, sami bregi. Dečko sicer dela ravno kontra, kot so tam okoli navajeni ampak je uspešen. Privlekel je nek Avstrijski gorski traktor in kosi tiste brege brez težav, sicer so ga gledal ko deveto čudo, sam zdej vidjo, da gre. Štalo kida s traktorjem, se gre prosto rejo in tako dalje. Takih mladih je tud kle pri nas na robu Dolenjske ogromno. Dopoldne na strojni faks, popoldne v traktor in tuhtat, kaj narest, da bo manj dela za več pridelka.
Moj najmlajši brat je mladi prevzemnik kmetije nad Hočami, sami bregi. Dečko sicer dela ravno kontra, kot so tam okoli navajeni ampak je uspešen. Privlekel je nek Avstrijski gorski traktor in kosi tiste brege brez težav, sicer so ga gledal ko deveto čudo, sam zdej vidjo, da gre. Štalo kida s traktorjem, se gre prosto rejo in tako dalje. Takih mladih je tud kle pri nas na robu Dolenjske ogromno. Dopoldne na strojni faks, popoldne v traktor in tuhtat, kaj narest, da bo manj dela za več pridelka.
https://www.rtvslo.si/okolje/nizoze...ijske-centre-v-trgovinah-prazne-police/633342 isti datumRazen teorije zarote. Sicer pa EU politika globoko tone, se spomnite cokel in Nizozemska?
Seveda ne gre. Nitratna direktiva velja 30 let, vmes se ni kaj prida spreminjala. NL jo je izvajala daleč pred našim vstopom. Pravila niso nič drugačna.Seveda gre, tretjino zivali bi naj odstranili. Je POPTV lepo povedal.