Prometne informacije v Sloveniji na Garmin naprava

macasa

Zelenc'
17. feb 2010
2
0
1
Pozdravljeni, bolj berem bolj nič ....ne razumem......zato pa prosim pomoč za telebane
smile-1.gif

Imam Garmin nuvi255 gor karte:
SCG Route 1,70
AdriaROUTE 2.10
City navigator Evrope NT 2008

Ja vse je zasterela verzija
frown-1.gif

A je kakšna možnost ,kaj moram storiti ?
Hvala

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Sicer ni tema o nadgradnjah...

Tudi SCG Route si lahko legalno preneseš, če še imaš CD-Key ki ga potrebuješ za prevzem nove verzije.
Pri EU pa ti na žalost ostane samo plačljiva nadgradnja...

mskulj

Zelenc'
11. jan 2009
20
0
1
Pozdrav vsem skupaj, ki se tukaj trudite, predno sem nabavil vse to sem ta blog tudi prebral pa vseeno zadeva potem ni funkcionirala, dokler nisem po......izdil in preko maila poprosil prijazno osebje geoseta za pomoč. Po nekaj dnevnih navodilih po mailu nism oprišli nikamor!!!! Zato pod pod noge in v Šenčur k njim na njihov naslov (še v vednost preselili so se iz stavbe na desni str. ceste v stavbo na levi strani ceste - cesta smer brnik proti kranj) Tudi tam je tehnik verjetno porabil kak dan da je ugotovil kakšne idrijske čipke sem "skleklal,skavačkal, štrikal ali karkoli že" kljub branju tega bloga. Ko je zadeva speljala pa sem tudi dobil odgovore na nekatera vprašanja katera pa tudi lahko pokomentirate seveda če ste jih preverili, moram priznati da jih osebno še nisem ker je komaj en dan od kar sem napravo dobil nazaj: 1. imam 255w in dokupil TMC 25 ter naložil prometne informacije in nuvi lifetime torej CN2010.30 po navodilih - no skoraj! zadeva ni funcionirala ker sem naložil zahodno Evnropo misleč da centralne ne rabim ker imam AR pa je zadeva štekala - naložiti je potrebno centralno Evropo z Francijo kot je priporočeno. 2. V samem TMC sprejemniku se je pojavljala napaka - verjetno softverska? 3. Po priklopu TMC in nadgradnji prometnih informacij se mi je takoj prikazala ikona promet v nastavitvah, aparat je tudi našel Traf_Nav in napisal dosmrtna naročnina, vendar samo za dan ali dva potem pa da je potekla???? Prav tako ni bilo na zemljevidu v levem kotu ikone promet. Na geoset so mi prijazno pojasnili da ni vredu če je vklopljena mapa AR ker zadeva še ne deluje vredu na njo in se informacije zgubljajo (škoda ker so ravno s to verzijo dodali ikono za hitrost na posameznih cestah), da mora biti naložena karta CN 2010.20 ali več centrlna Evropa z Francijo in po potrebi odvisno od uporabnika še ostale mape, da je sma zadeva pri nas v fazi "dojenčka" mi malo starejši modeli se še dobro spomnimo časov ČB televizije in samo dveh programov TV SLO pa še to je eden delal od 12,00 drugi pa šele zvečer, zato je danes barvna TV in tistih 100 in več programov luksuz, isto bo s časoma z prometnimi informacijami ki se postopoma razvijajo, prav tako bo zadeva sčasoma delovala na vseh kartah vključno AR in tudi bolj bo ažurno , več ko nas bo večji bo interes ponudnika da bo zadeva delovala kot je treba, prav tako so mi na geoset obrazložili da so vse težave na katere so naleteli pri mojem aparatu tudi sporočili naprej in bo to z naslednjimi verzijami odpravljeno, kot tudi sama izboljšava pošiljanja informacij ponudnika.Zato ker sem optimist menim da me čez eno leto moj aparat zjutraj ob 7.00 opozoril da naj ne hodim v službo ker je itak brez veze k na cestah tako ali tako vse stoji, lokalne ceste bodo razmočene in neprevozne, ker se je na poti čez "Vinkotovo ali Franclnovo parcelo" podrl stari leseni most in ker pred vhodom v našo službo, čez tri parkirna mesta stoji pokvarjen smetarski tovornjak in nimam kje parkirati.
pa lep pozdrav vsem skupa in obilo užitkov ob upoštevanju prometnih informacij in čim manj slabe volje.

mskulj

Zelenc'
11. jan 2009
20
0
1
ali se morda komu sanja zakaj pri na ročnini pod Traf_Nav piše - poteče 12/31/1989 in ne dosmrtna naročnina ?????
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik mskulj pravi:
ali se morda komu sanja zakaj pri na ročnini pod Traf_Nav piše - poteče 12/31/1989 in ne dosmrtna naročnina ?????
sprasujem se.gif
,
Nadgradi sprejemnik prometnih informacij in ponovno vpiši 25 mestno kodo za odklep prometnih informacij.

mskulj

Zelenc'
11. jan 2009
20
0
1
SORRY, K SEM NEZNALEC V TEH STVAREH PA TUDI V POSTU NISME NAŠEL NEKAJ OTIPLJIVEGA, PA TE PROSIM ZA NAVODILA ZA NADGRADNJO LE TEGA (25 MESTNO KODO IMAM) IN ALI SE TO NADGRAJUJE NA NUVIJU ALI DIREKTNO V TMC, KER MORA POTEM ZADEVA BITI VKLOPLJENA V VOZILU POD 12V??? ALI JE MOGOČE POSTOPEK ISTI KOT PRI REGISTRACIJI TMC KOT JE OPISANO NA GARMINOVI STRANI http://www.garmin.si/news.php?news_id=SJUWW5F2 ???? LP MATJAŽ
d055.gif

mskulj

Zelenc'
11. jan 2009
20
0
1
HVALA., BOM JUTRI POSKUSIL, KER DANES NIMAM DOMA APARATA, ČE MI KEJ NE BO ŠLO PA JAVIM. LP MATJAŽ
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tipkovnica ti ne dela dobro, mogoče je to razlog.