Prometne informacije v Sloveniji na Garmin naprava

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
no, no - ne samo po naših - mogoče pa TraffNav ni obdelal podatkov (se zataknalo pri prevajanju - ni madžarščina tko simpel - al pa ni šlo ker so "naši" javili "OBA VOZNA PASOVA STA v SMERI LJ ZAPRTA" - in ker madžarščina nima dvojine pač niso prevedli
evil.gif
)

je pa razultat isti - TMC v SLO dela za en QOORAC in čeprav se strinjam s SNECERjem, da ga skoraj ne potrebujemo, me pa le jezi, da ne dela tako kot mora (ker bom slej ko prej spet naletel na mino, ko bom upošteval informacijo iz TMCja in bom stal ali se pa vozil po vukojebini
uf-1.gif
)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Jaz pa pravim tako. Če je neka stvar na voljo, potem naj deluje tako kot je treba, drugače pa je boljše, da je ni. Če jo potrebuješ ali ne, pa je stvar vsakega posameznika. Če bi se vsi zanašali na radijske postaje, zakaj potem sploh rabimo TMC.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Cinizem prve vrste. Najprej vprašanje:

Pozdravljeni,

Na enem izmet forumov, kjer si izmenjujemo mnenja o GPS napravah, smo ugtovili, da TMC Slovenija (TrafficNav) ni ažuren. Kar 4. dni je bil zaprt trojanski predor v smeri Maribor-Ljubljana, pa tega ni bilo v vaših informacijah za TMC. Če prometne informacije niso ažurne nam bolj malo pomagajo, še posebej pa tujcem, ki se jim niti sanjalo ni, da je predor zaprt, ko pa so to ugotovil pa je bilo že prepozno saj so naleteli na veliki zastoj po obvozni cesti. Razumel bi, da gre za prometno nesrečo in da preden se to objavi so morda posledice že odstranjene, ampak zaprt predor, pa mi moral biti javljen.

Ta kritika je namenjena temu, da se stvari izbolšajo.

Tukaj je odgovor RadiaSI:

Mi smo informacijo o zaprtem Trojanskem predoru posredovali v RDS-TMC, tako, da je po naših podatkih in kontrolnem zapisu podatek o zaprtem predoru bil objavljen vse od trenutka nesreče do včeraj do 15:00.

Kot smo vam odgovorili že 21 .januarja (ko ste nas spraševali zakaj ni objavljena informacija, da je Trojanski predor zaprt v obe smeri?) – predor je bil zaprt le v smeri proti Ljubljani.

Ker bo TrafficNav kmalu pripravil »dan za spoznavanje« o RDS-TMC sistemu, kamor bodo povabljeni vsi zainteresirani, tudi moderatorji forumov in novinarji, bi vas prosili za naslov in kontakte spletnih strani, kjer se debatira o podobnih temah, saj bodo vsi lahko povabljeni na predstavitev.

Verjamemo, da bomo tako veliko prispevali, da bodo vse kvalitetne informacije čim hitreje pri voznikih.

Hvala za vaš trud in lep dan!

Darko Pukl

Radio Si

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če hodiš v DE v času ko ni večjih gneč potem se ti jasno ne pozna zastoj. Ko pa te nkrat pelje mimo zaprtega tunela (enkrat sem čakal pred tauernom cel večer) pa začneš cenit zadevo. Kaj bi dal za ta sistem par let nazaj ko sem hodil vsak teden gor. Skoraj vsakič je bil kje zasto, včasih tudi na večih mestih. Iz radia se da sicer tudi marsikaj izvedeti, a moraš znati vsaj malo nemško, dobro poslulšati in poznati pot. Kaj ti sicer pomaga če slišiš da je gneča če ne veš kje je to.

Imajo pa kul vsaj to da imajo po radiu prometne informacije vedno ob isti uri (tudi vmes če je kaj novega, a na pol ure je vedno pregled) in v istem formatu (zastoj na avtocesti XX, med YY in ZZ, dolžina NN km). Takega sistema potem ni bilo težko prilagodit na TMC. Pri pa naklada vsak po svoje, še malo pokomentira vmes ali se poheca...

Kakor sem teh par dni pri nas spremljal TMC je itak nezanesljiv, kar pomeni da je vseeno če ga ni. Ne pokaže da trojanski predor zaprt, pokaže pa za vsak kolovoz ki ga prenavljajo. Če bi se vsaj ujemalo z promet.si.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Tu pa še eden odgovor po posredovani strani na Alter, kjer teče debata:
Spoštovani,

vidimo, da se zadeva razvnela, čeprav se zelo trudimo, da so vse informacije zelo kvalitetne (povprečno imamo v TMC v vsakem trenutku vsaj 150 prometnih informacij v sistemu).

Morda se bodo še pojavljale kakšne napake – a verjamemo, da jih bo iz meseca v mesec manj.

Vse v pomoč voznikom na poti.

Lep dan!

Roby11

Pripravnik
16. nov 2007
501
0
16
Maribor
Ja učijo se. Saj bo ni kaj. Res je, da ne moramo takoj na začetku že pričakovat da bo vse oh in ah. Ampak počasi se daleč pride.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Namestil TMC na NUvija 610 in se mi je takoj povezal in pokazal cel kup nekih zapor po SLO.Sedaj se mi pa že 3 dni ne poveže, pa se vozim po polovici slovenije.Ima kdo idejo, kaj bi lahko bilo narobe?

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Mogoče bo komu pomagalo.TMC mi ni delal,ker sem imel na SD kartici v img datoteki združeni karti NT 2010.30 in Adria Topo. Ko sem odstranil Adrio Topo, mi TMC deluje.Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Če kdo želi izbrisati ponudnike TMCja oziroma se mu jih je preveč nabralo in ne more dodati novih (je neka omejitev).

Nuvi 765 in ostali. Držiš prst na ikoni za hitrost v kokpitu in prideš v info meni.

V ustreznem podmeniju pritisneš tipko reset (logiš a ne).

444.png

467.png

482.png

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
sej to je škoda k neki komplicirajo s temi naročninami. moglo bi biti brezplačno bi blo tudi za varnost bolj poskrbljeno..saj se dosti krat zgodijo nesreče z naletom...če bi pa nekatere voznike že prej obvestili pa bi blo bolše.

Nazadnje urejeno:

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Danes sem se peljal iz Ce preko Kranja v Škofjo Loko in imel vklopljena Nuvi 660 in 765t. TMC na 765 je kazal cel kup zapor po sloveniji, 660 pa niti ene, ampak le delo na cesti. In sedaj verjemi prometnim informacijam.

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Sploh zapora v Zabnici (210) je zmagovalna.
smile-1.gif

Sicer pa sej bo pocas. Do poletnih zastojev recimo.
smile-1.gif

Lp, B.

Rado

Pripravnik
12. nov 2008
98
0
6
Maribor
V ponedeljek popoldne sem se vračal iz Obale proti Mariboru in so pred Ljubljano na radiju javili zastoj na "zahodni" LJ obvoznici zaradi nesreče. Takoj zatem, se mi je že pojavil trikotnik na Garminu in me je opozoril na "oviro". Sem zelo zadovoljen z TMC-jem !!

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ja tale zapora ceste pri Žabnici je že od samega začetka oddajanja TMC-ja za Garmine. To sem že napisal enkrat (takrat še nisem bil siguren al je to res zaprto) in včeraj sem se tam tudi peljal. Če pogledaš pod TMC obvestila ti to kaže, opozoril me pa ni, da tam ne morem peljati. Ni mi ponudil obvozne poti kljub temu, da sem imel ruto Kranj-Škofja Loka. Peljal me je skozi >navidezno< zaprto cesto.