Prometna kazen in socialno ogroženi

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
@ tisti ki pravi da naj socialec hodi peš - kako pa naj recimo hodi na razgovore za potencialno zaposlitev? Avto ni luksuz ampak nuja!
Bo pa nekdo drug dobil tisto službo, pa kaj potem.
Kolegici se je nabralo toliko kazni, da niti slučajno ne bo šla nikoli več legalno delat, (tud prej ji delo ni kej dišalo) je rekla da ne bo delala za policaje. Bo raje celo življenje na socialni.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js sm tud zmetu ze 10k za kazni, pa kva...ne bom pa zarad tega nehu delat...Ko jih jebe. Ce nebi pozdarij delal, nebi kasiral. Izpit je tud sel...pa kva. Vozu sm se se zmer 2 leti brez, a mi kaj drugega preostane? Baraba sm, da jo isces, LOL.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
če si slovenec najebeš, če si cigan greš dalje z opozorilom, oz. tak ne rabiš ustavljat
467716-post_slo.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Js sm tud zmetu ze 10k za kazni, pa kva...ne bom pa zarad tega nehu delat...Ko jih jebe. Ce nebi pozdarij delal, nebi kasiral. Izpit je tud sel...pa kva. Vozu sm se se zmer 2 leti brez, a mi kaj drugega preostane? Baraba sm, da jo isces, LOL.
Ti tako, ta kolegica pa drugač.
Policaji so je čakali, ker so vedeli da redno kadi travo, (ni vozila zadeta ampak naslednji dan), kazni so se nabirale, izpit je šel, potem se je vozila brez... Saj potem ko so policaji sprevideli, da od nje ne bo izplena, vzet ji nimajo kaj, so jo pa pustili pri miru. Punca že prej ni bila kej zagnana za delat, tud izobrazbe nima, da bi zdej delala par let samo za policaje, pa pravi da ne bo. Bo raje na socialni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
če uzames na obroke placas polno kazn
Pa če obrok ne plačaš do roka, se ti ta obročna ugodnost ukine, in si takoj dolžan ves preostanek kazni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Kaj storiti če dobi prometno kazen socialno ogrožena oseba, ki živi samo od socialne podpore in ni nobene variante da jo plača ?

(nisem jaz ta nesrečnež, tako da... Bi pa bil na istem kot ta oseba, če bi se mi zgodila tovrstna kazen)

Je treba it v tem primeru preko odvetnika na BPP ali kako drugače ?

Napiše predlog, da se plačilo globe oz. uklonilni zapor nadomestita z delom v splošno korist...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:Kako pa naj potem pride na kak potencialni razgovor za službo na kraju do katerega je slabo pokrit javni prevoz, a ?

Po predpisih?
sprasujem se.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Sicer sem ob sluzbo teoreticno. Pac kazni za pas, blinkerje, voznja skoz rumeno, cez polno crto sred noci, nikjer nikogar, brez ketn sred novembra ko je 15 zunaj, tut za glasno muziko in ker sem pijan stal pred avtom ki niti ni bil moj sem ze skasiral...

Zdaj pa napiši še prekrške kjer so bile uspešne pritožbe!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Kaj storiti če dobi prometno kazen socialno ogrožena oseba, ki živi samo od socialne podpore in ni nobene variante da jo plača ?

(nisem jaz ta nesrečnež, tako da... Bi pa bil na istem kot ta oseba, če bi se mi zgodila tovrstna kazen)

Napiše predlog, da se plačilo globe oz. uklonilni zapor nadomestita z delom v splošno korist...

Uklonilni zapor ti ničesar ne zbriše. Globa ostane, tudi če greš za 30 dni (max) sedet. Lahko pa podaš predlog za opravljanje družbeno koristnih del namesto plačila globe.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Policaji so je čakali, ker so vedeli da redno kadi travo, (ni vozila zadeta ampak naslednji dan),
če je vozila naslednji dan, potem ni bilo nobenega problema na sodišču.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:

Policaji so je čakali, ker so vedeli da redno kadi travo, (ni vozila zadeta ampak naslednji dan),
O kakšnem problemu govoriš?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Uklonilni zapor ti ničesar ne zbriše. Globa ostane, tudi če greš za 30 dni (max) sedet. Lahko pa podaš predlog za opravljanje družbeno koristnih del namesto plačila globe.

Ali sem napisal kaj drugače?
smile-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Citat:
Citat:

Oh... hočem povedat, da če je bila ustavljena in je en dan prej kadila travo, se nima ničesar bati, saj ni več pod vplivom. Ker ni pod vplivom, ni v prekršku.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.811
113
tole pa žal ne bo držalo. THC ti kao ostane v sistemu cca. mesec dni (vsaj test naj bi kao kazal za toliko časa nazaj) in čim je test pozitiven, si zakonsko odgovoren oz. kaznovan, pa nima veze ali si dejansko kadil 5min nazaj, 1 dan ali pa 1 teden.

sem enkrat za foro povprašal nekega policaja ravno to, vožnja pod dejanskim vplivom in pa scena s kajenjem par dni prej....odgovor - ne vozit avta, dokler ti lahko test pokaže prisotnost THCja, ker boš skasiral kazen (cca.1000€ + odvzem izpita). torej tudi če nisi pod vplivom..
uf-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Oh... hočem povedat, da če je bila ustavljena in je en dan prej kadila travo, se nima ničesar bati, saj ni več pod vplivom. Ker ni pod vplivom, ni v prekršku.
Ti je matey pravilno obrazložil.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
tole pa žal ne bo držalo. THC ti kao ostane v sistemu cca. mesec dni (vsaj test naj bi kao kazal za toliko časa nazaj) in čim je test pozitiven, si zakonsko odgovoren oz. kaznovan, pa nima veze ali si dejansko kadil 5min nazaj, 1 dan ali pa 1 teden.

sem enkrat za foro povprašal nekega policaja ravno to, vožnja pod dejanskim vplivom in pa scena s kajenjem par dni prej....odgovor - ne vozit avta, dokler ti lahko test pokaže prisotnost THCja, ker boš skasiral kazen (cca.1000€ + odvzem izpita). torej tudi če nisi pod vplivom..
uf-1.gif
a ni bilo vcas tko, da ce si povedal da si kadil takrt pa takrt so moral naredit dodatne teste, ki dokazejo ali si vozil pod vplivom ali ne?

luncagunca

Zelenc'
28. nov 2011
20
0
1
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
dokler ti lahko test pokaže prisotnost THCja, ker boš skasiral kazen (cca.1000€ + odvzem izpita). torej tudi če nisi pod vplivom..
uf-1.gif

Edino pravilno. Vse mamilaše spravit dol iz cest.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Ti je matey pravilno obrazložil.
Zanimivo, mi je doktor, na inštitutu sodne medicine kjer to delajo, zatrdil, da prisotnost THC ja v krvi ostane nekje do 2h ur in se to smatra kot da si pod vplivom. je pa seveda res, da v krvi bistveno dalj časa ostanejo razni metaboliti THCja, vendar se zaradi njih ne smatra da si pod vplivom. samo glede na to kaj je matey povedal in da je g. synthman to potrdil se očitno doktor, ki vsakodnevno opravi n testov, moti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik luncagunca pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
dokler ti lahko test pokaže prisotnost THCja, ker boš skasiral kazen (cca.1000€ + odvzem izpita). torej tudi če nisi pod vplivom..
uf-1.gif
Edino pravilno. Vse mamilaše spravit dol iz cest.
ja na tem področju ima država še precej neizkoriščenih virov za kasiranje.
V primerjavi z alkoholom je problem sledeč, Alkoholiziranost se da hitro in skoraj zastonj pomerit, test na mamila je pa dražji in dlje časa čakaš na rezultat. Pa, pa če bi policija odrejala teste za mamila kar vsem po vrsti, kot to počnejo za alkohol, bi delali v izgubo.
tako pa policaj odredi test za mamila le tistim, za katere je prepričan, da bo pokazalo, al izgledajo zadeti, ali pa jih pozna in ve, uživajo prepovedane snovi, ki ostanejo v telesu še par tednov..

Kaj misliš, kako bi komandir gledal policaja, ki je odredil 10 testov za mamila, pa pri nobenem nebi bič pokazalo? In državi zapravil xxxx eur? Ko to naredi za alkohol ni problem, saj nič ne stane.