Prometna kazen in socialno ogroženi

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Kaj storiti če dobi prometno kazen socialno ogrožena oseba, ki živi samo od socialne podpore in ni nobene variante da jo plača ?

(nisem jaz ta nesrečnež, tako da... Bi pa bil na istem kot ta oseba, če bi se mi zgodila tovrstna kazen)

Je treba it v tem primeru preko odvetnika na BPP ali kako drugače ?

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
10-12 obrokov zakonsko morajo omogočit, pošlješ izpiske, koliko prejema socialne, napiše vse od najemnine, hrane,
tut če živi doma, da mora pomagat staršem pri financiranju hrane, ogrevanja, bla-bla, in zaprosi za 24-36 obrokov.
Še prej omenit da nima nopbenik kazenskih točk, nekaznovan bla-bla-bla. (če je to res)

Če ima srečo ga kenslajo in mu oprostijo, v kar močno dvomim da bi se kar tako zgodilo, zato je tistih 24/36 obrokov bolj realnih...

Ne pa z odvetnikom tja naletet. (imaš za odvetnika, za kazen pa ne?)

Zna pokasirat kakšnih 100-200 družbeno koristnih ur, kar bi jim jaz načeloma kar predlagal v pritožbi. Pa ne pisat pritožba ampak
nekaj v stilu "zaprosilo, prošnja, za pomilostitev, preračunat v družbeno koristne..."

Zna pofišat te ure in bo klošarjem hrano pripravljal. Jeba.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Recimo, čeprav ti so manj sposobni kot jaz ki načeloma nisem pravnik, znam pa kak dopis spocat skupaj in jim par odstavkov pravilnika naštet po alinejah...

Čeprav po nasvet it ni škodlo nikoli, popolnoma se pa na njih nebi zanašal. (z malo dnarja je malo muzike, z nič dnarja pa veš kolko je muzike pol...)

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
malcom, vidim da nimaš pojma kako deluje BPP in kot v večini primerov nekaj bluziš na pamet! Preden komentiraš je fino, če vsaj približno veš o čem govoriš!
In BPP ni zastonj, samo stranka tukaj ne plača nič, ampak gre iz proračuna. In ja, tudi tukaj je pomembna uspešnost (si morš mislit!)!

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
LOL, BPP delajo odvetniške pisarne, ki so prijavljene na razpisu. To je samo še en del dohodka (večina strank pač ni socialno ogroženih in lahko plačajo sami).
Po tvoji teoriji torej odvetniška pisarna naredi slabše, če gre za BPP, kot pa če stranka plača iz lastnega žepa?! Pokasira v obeh primerih, to je tisti del, ki ga ti ne razumeš!

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
BPP je namenjena za pomoč socialno ogroženim (brez avta, brez nepremičnin, brez prihrankov, brez delnic, brez...) v postopkih na sodišču. Se nesrečnež namerava pritožiti na izrečeno kazen? Če išče le načine poplačila pravnomočne globe potem do BPP ni upravičen saj je tudi nima za kaj rabiti.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
če si slovenec najebeš, če si cigan greš dalje z opozorilom, oz. tak ne rabiš ustavljat

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Je Čeferin prijavljen na razpisu?

pa mu ti napiši pritožbo če si tak pametn. Zgleda, da veš dve strani več, ko ma knjiga
bonk.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Na obroke pa je...sej se zmenis. Ne da se na obroke le, ce zamudis vse skupej....se pravi, da te ze v zapor vabjo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Je Čeferin prijavljen na razpisu?

pa mu ti napiši pritožbo če si tak pametn. Zgleda, da veš dve strani več, ko ma knjiga
bonk.gif

Tolko imam izkusenj s podrocja zv1, ker sem pokasiral vec kazni kot prof. hokeist, spisal pritozb ohoho, tako da vem kako je z odvetniki ipd.... In ti recem da se s hudim odvetnikom je tezko, kajsele z mlecnimi ki se dajo v register, ker nimajo 'strank'.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ksz
kako lahko nekdo, ki je soicalno ogrožen, ki ne more plačati kazni bla bla bla vozi avto ? od kod mu denar za gorvo, če pa nima praktično niti za hrano ?
zakaj pa bi se sploh socialno ogrožen prevažal okoli z avtomobilom ? če ima kdo samo socialno podporo naj hodi peš

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
kako lahko nekdo, ki je soicalno ogrožen, ki ne more plačati kazni bla bla bla vozi avto ? od kod mu denar za gorvo, če pa nima praktično niti za hrano ?
zakaj pa bi se sploh socialno ogrožen prevažal okoli z avtomobilom ? če ima kdo samo socialno podporo naj hodi peš

Z frendovim avtom se ponoci peljes k dezurnemu zdravniku?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
ker sem pokasiral vec kazni kot prof. hokeist

Pa še kar vztrajaš na cesti ???
shocked-1.gif

Sicer sem ob sluzbo teoreticno. Pac kazni za pas, blinkerje, voznja skoz rumeno, cez polno crto sred noci, nikjer nikogar, brez ketn sred novembra ko je 15 zunaj, tut za glasno muziko in ker sem pijan stal pred avtom ki niti ni bil moj sem ze skasiral...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz

Kako pa naj potem pride na kak potencialni razgovor za službo na kraju do katerega je slabo pokrit javni prevoz, a ?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Kolikor vem se ti na socialno ne morejo usesti - vsaj okvirji zaradi tega ker nimajo drugih dohodkov kot socialno nikoli ne plačajo nič. Jaz bi v takem primeru napisal dopis da zaradi slabega socialnega stanja kazni nisem sposoben plačati.

@ tisti ki pravi da naj socialec hodi peš - kako pa naj recimo hodi na razgovore za potencialno zaposlitev? Avto ni luksuz ampak nuja!