Promet po Celovški cesti

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Na obvoznico bi morale biti bolj direktne povezovalne ceste brez semaforjev (Celovška Dunajska Smartinska )Semafor pa odmaknjen stran od obvoznice ,ker se tu pretočnost prometa bistveno zmanjša oz se ustavi.

Sicer sem pa včeraj popoldne za izhod na Celovsko iz Bežigrada čakal že po nadvozom gorenjske železnice.Pa še bistveno slabše bo ,ko bodo odprli Hofer pri Kompas Hertzu.Zdaj se nekako izmuzneš za bencinsko črpalko potem bo pa desni pas pri avtobusni postaji poplnoma zabasan.

V smeri proti Šentvidu pa ITAK VSE STOJI. do 7 ure zvečer.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Pomoje je tako najbolje, pa še več denarja bo
grin1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
ksz..

mal se moraš znajti, pa si v manj kot 5 minutah od obvoznice pri GLS-u (naprej od šentivda proti medvodam, če kdo ne ve) tud sredi največje gužve (nazadnje testirano včeraj ob 16.40)

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik paci pravi:Pa še bistveno slabše bo ,ko bodo odprli Hofer pri Kompas Hertzu.Zdaj se nekako izmuzneš za bencinsko črpalko potem bo pa desni pas pri avtobusni postaji poplnoma zabasan.

Mislim, da ne bo neke hude panike, ko odprejo Hofer. Mimo pumpe se bo dalo še vedno normalno, skrbi me edino vključevanje na Bravničarjevo in levo proti Celovški. Interval semaforja je že sedaj zelo kratek, včasih ne gresta niti dva avtomobila skoz
13.gif
če se bo pa basalo zaradi Hoferja, potem bo pa res kriza.

Kot sama opažam je največji problem Celovške ceste to (moja opažanja pri vključevanju nanjo z obvoznice), da ljudje rinejo v zeleno brez, da bi razmišljali, da bo vmes rdeča in bodo s tem, ko bodo ostali v križišču, zaprli pot ostalim
bonk.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Kot sama opažam je največji problem Celovške ceste to (moja opažanja pri vključevanju nanjo z obvoznice), da ljudje rinejo v zeleno brez, da bi razmišljali, da bo vmes rdeča in bodo s tem, ko bodo ostali v križišču, zaprli pot ostalim
tole je razlog za večino JAM-ov ob konicah...;)

mogoče bi pa moral začet razmišljat tudo o kakšnih večjih krožiščih...kot je recimo Tomačevo....

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik kwa pravi:mogoče bi pa moral začet razmišljat tudo o kakšnih večjih krožiščih...kot je recimo Tomačevo....

Samo tega ne. Glede na kaos sedaj na Celovški, bo potem še hujše, ker bodo pa nesreče non stop. Folk ne zna vozit v krožnih.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Po rondojih itak ne znajo vozit oz bolje rečeno se razvrščati v pravo kolono.Nikomur tudi ni jasno ,da če ti na rondoju ne znese odpeljat ven narediš še en krog pa je .

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
ksz..

mal se moraš znajti, pa si v manj kot 5 minutah od obvoznice pri GLS-u (naprej od šentivda proti medvodam, če kdo ne ve) tud sredi največje gužve (nazadnje testirano včeraj ob 16.40)

J. ga bolj da ne vejo, pol bi še tm gorenci (pa brez zamere) ovinke polagal pa divjal
rolleyes-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Krožišča so ok, dokler so tako majhna, da se v njih ne da pretirano noret. Tomačevski rondo je pa lep primer, kakšno krožišče zaradi slovenske mentalitete ne sme biti.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
se strinjam, npr. rondo pri žalah je precej bolj pregleden in hitrosti so nižje, zato tam praviloma ni nesreč.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
A misliš, da je razlog lahko tudi v tem, da imaš okoli Žal omejitev 50kmh, na tomačevski rondo pa priletiš direktno z avtoceste (obvoznice), kjer je omejitev 100kmh?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Ne, to nima nobene povezave. Gre za to, da je polmer Tomačevskega krožišča tako velik, da lahko brez večjih težav krepko presežeš omejitev 40 km/h. Potem so tu še uvozni in izvozni priključki, ki so na Tomačevskem rondoju vsi dvopasovni. Ob upoštevanju predpisov (polna črta) bi morali tisti na desnem pasu zapustiti krožišče na naslednjem izvozu. Pa tega precej voznikov ne upošteva, ker se jim ne ljubi čakat na tapravem pasu. Do tega, da večina ljudi sploh ne zna uporabljati notranjih pasov krožišča, zato se le-ti cijazijo po zunanjem pasu in naredijo vključevanje v krožišče nemogoče.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Velika krožišča imajo precej omejeno pretočnost (itak pa to vidimo), tako da nobenemu ne pride več na pamet, da bi ga naredil na križišču Celovške ali Dunajske ter obvoznice (no, pa še par velikih blokov bi bilo treba podreti za to).

Mene bolj skrbi, kaj bo, ko bo Tomačevski rondo dobil še južni priključek na bodočo Pokopališko cesto.
rolleyes-1.gif

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
ne ni omejitev 100 ampak 60..
še en dokaz več da v veliki večini ne gledadate/mo znakov..

pa še svetleče so..

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik peterm pravi:
ne ni omejitev 100 ampak 60..
še en dokaz več da v veliki večini ne gledadate/mo znakov..

pa še svetleče so..

Preberi še enkrat. Napisal sem, da na tomačevski rondo pripelješ s ceste, kjer je omejitev 100kmh. Če se jaz npr. peljem z morja po avtocesti in zavijam iz avtoceste, je tam omejitev 40. Ker se prej kar nekaj časa peljem 130 (ali pa celo malo več, priznam
redface-1.gif
), se mi zdi hitrost 40 taka, kot da bi stal na mestu. Če se vozim po mestu in pridem do Žal, mi ni treba toliko zmanjšati hitrost. Razumeš zdaj, kaj sem hotel povedati?

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ja itak da vsi divjajo. Na naših cestah imamo same Šumaherje in Alonsote, tako da oni itak lahko vozijo z dvakratno hitrostjo.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:

Mislim, da ne bo neke hude panike, ko odprejo Hofer. Mimo pumpe se bo dalo še vedno normalno, skrbi me edino vključevanje na Bravničarjevo in levo proti Celovški. Interval semaforja je že sedaj zelo kratek, včasih ne gresta niti dva avtomobila skoz
13.gif
če se bo pa basalo zaradi Hoferja, potem bo pa res kriza.

Bravničarjeva je zabasana še zaradi Modre hiše in Porscheja in tam vse povsod parkiranih avtomobilov in kamionov ,ki ob 16 uri razlagajo nove avtomobile