promet na routerju

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
To sem tudi sam opazil, da v glavi piše Elcomsoft.
Verjetno si kupil kupil njihovo zadnjo in najbolj izpopolnjeno verzijo in jo pognal na gruči paralelno povezanih strojev z uporabo Nvidia grafičnih kartic
evil.gif

Če trdijo, da lahko skrekajo wpa ključ v času, ki se meri v dnevihh, namesto v letih in se s tem javno izpostavijo vsem medijem sveta, nekaj zagotovo imajo.

Kadar gre za vprašanje varnosti, je potrebno biti pozoren na vse.

WEP je bil dobra šola in mnogi so se v njej močno opekli. Izguba zaradi vdorov v omrežja, ki so bila zaščitena z WEP, ki so nekoč tudi veljala za varna, se meri v stotine milijonov dolarjev (ta podatek sem zasledil v neki objavljeni statistiki), ker so nekateri naivno verjeli, da jih varuje.

Glede na to, da luknje v WPA/TKIP tudi postajajo evidentne in javno predstavljene, je samo samo še vprašanje časa, kdaj jo bodo začeli opuščati, kot se že opušča WEP, vsaj v resnih omrežjh.

Sicer pa tudi ni nujno, da je javnosti že vse razkrito.
Tovrstne informacije znajo biti zelo dragocene in merjene dobesedno v zlatu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mihi pravi:
To sem tudi sam opazil, da v glavi piše Elcomsoft.
Verjetno si kupil kupil njihovo zadnjo in najbolj izpopolnjeno verzijo in jo pognal na gruči paralelno povezanih strojev z uporabo Nvidia grafičnih kartic
evil.gif
A ti si ?
Se mi je zdelo.

Citat:

Če trdijo, da lahko skrekajo wpa ključ v času, ki se meri v dnevihh, namesto v letih in se s tem javno izpostavijo vsem medijem sveta, nekaj zagotovo imajo.
Če bi imel odprte oči, bi videl, da tega nikjer ne trdijo.
Trdijo le, da je 100 krat hitrjše z GPU kot pa s CPU. Kar sem lepo upošteval v zgornjem izračunu.

Torej:
- jaz : lastna meritev
- ti : sklicevanje na neke vire iz tretjih rok (novice brez virov, iz neba potegnjene trditve, da trial verzija dela počasneje kot "prava", ...)

Saj veš, ne verjemi nobenemu, le sebi.

Ko že omenjaš WEP. WEP crack lahko sam sprobaš, in vidiš da res traja par minut. Je kdo od obiskovalcev alterja videl/sprobal, da se WPA skreka v minutah ? Ne ? Anyone ?

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Za WEP javnost tudi ni vedela, da se ga da skrekat tako hitro, dokler za nekatere ni bilo že prepozno.

Po bitki se je lahko delati pametnega, metode WEP krekanja so zdaj že nekaj let v "javni lasti", prej se pa nikomur niti sanjalo ni, da je tako ranljiv.
Celo v ZDA je bil WEP priznan kot "zelo močna" metoda šifriranja in zato na črni listi prepovedana izvažati.

Če kreka ti nisi videl, to seveda ni nobena garancija, da krek za WPA tudi res ne obstaja.

Ker se o najdenih luknjah že na veliko piše in sklicujejo se konference, je bolje biti pozoren in vsaj z rezervo verjeti kot pa glavo tiščati v pesek, kot so to delali pri WEP.

Brute forca ni vedno edina metoda krekanja.
Pravzaprav je to najbolj neumna in najmanj uporabna metoda, ki tudi pri WEP ne deluje.

Z izkoriščanjem obstoječih lukenj in z bolj inteligentnim pristopom, je mogoče čas vdora močno skrajšati.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Citat:
Uporabnik mihi pravi:
Če kreka ti nisi videl, to seveda ni nobena garancija, da krek za WPA tudi res ne obstaja.

Preveliko ljudi se ukvarja s tem, pa še nobeden ni našel dovolj dobrega exploita. Tako da če ti to ni dovolj dober razlog, potem ne vem kaj bi lahko bil. Sploh pa če je govora o AES, ki je po merilih NSA dovolj dober za informacije reda top secret.
Če pa si še vedno v dvomih, pa si kar naredi 64-mestno random geslo
wink-1.gif

Kolikor sem zasledil glede WPA "cracka", mora biti obvezno TKIP zraven (+ dovolj dolgi interval menjavanja ključev) + QoS na routerju, pa še takrat ne moreš v omrežje, ampak lahko le injectaš par paketkov, potem pa konec luštnega
grin1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik mihi pravi:
skrekajo wpa ključ v času, ki se meri v dnevih

Pa tudi če ga, a bo en tip par dni čakal pred mojim blokom, da bo lahko prišel do free interneta?
stupid-1.gif
Raje gre malo okoli z avtom iskati free točke.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
To je IMO bolj problematično za kakšna podjetja, kjer bi lahko pridobil kakšne občutljive podatke.
Kdor išče samo free internet, se mu ponavadi še WEP-a ne bo dalo crackat (razen če res nima druge izbire).

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Tista podjetja pa lahko preklopijo na WPA2, ki pa še nima kake javne razkrite luknje. Drugače pa nikoli ne moreš bit 100% zaščiten, vsakič bo nekdo našel nek način, da ti vdre not. Po mojem je še najboljša zaščita, da nastaviš dovoljene MAC adresse in izklopiš zaščito s geslom, pa je to to
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
MAC addresso je še najlažje ponarediti...
Sicer pa imajo večja podjetja ponavadi WPA-enterprise, kar je še bolj zakomplicirano.

Drugače pa je na tej strani opisan ta "crack": http://arstechnica.com/articles/paedia/wpa-cracked.ars/1

Pa še povzetek
Citat:
Tews pointed out that "if you used security features just for preventing other people from using your bandwidth, you are perfectly safe," which is the case for most home users. Someone can't use this attack to break into a home or corporate network, nor decipher all the data that passes.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Privatniki (bloki) niso zanimivi in lahko mirno dalje spiš.
cool-1.gif

To pa ne velja za institucije ali banke, kjer se pa krekerjem že splača krekat tudi cel teden ali več in če je treba, se uporabi tudi bistveno več procesorske moči.

Če spremljaš, kako se je začelo dogajati z WPA/TKIP zgleda zelo podobno tistemu, ko se je začel rušiti WEP.
Ta je bil tudi po prvih odkritih luknjah in prvih dvomih se več let smatran za popolnoma varnega, nekateri so se zanašali tudi na večje število znakov v geslu, kar se je pa izkazalo za napačno. WEP je namreč ranljiv, ne glede na dolžino ključa, zaradi "notranjih slabosti".

Nekaj podobnega je lahko tudi z WPA/TKIP. Da vse pride na plano, lahko traja tudi več let.
Z WEP se je to dogajalo ene 4 ali 5 let, če se prav spomnim, od prvih odkritih lukenj in dvomov (na berkleyu) do popolnega sesutja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Po mojem je še najboljša zaščita, da nastaviš dovoljene MAC adresse in izklopiš zaščito s geslom, pa je to to
smile-1.gif
MAC "zaščita" se skreka v sekundi. A nisi prebral teme ?
Še en, ki priporoča alu folijo okoli glave, čeprav je na mizi zraven na voljo čisto prava čelada.
A imate to kako stranko ???
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mihi pravi:

Brute forca ni vedno edina metoda krekanja.
Pravzaprav je to najbolj neumna in najmanj uporabna metoda, ki tudi pri WEP ne deluje.

Z izkoriščanjem obstoječih lukenj in z bolj inteligentnim pristopom, je mogoče čas vdora močno skrajšati.
In ko boš imel v roki ta novi način vdora, napiši.
Do takrat pa nebuloze širi v kak manj resnem delu tega foruma.
Hvala.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Meni pa ni jasna ena stvar... nezaščiteno omrežje ima nekriptirane podatke, ne ? Torej lahko vsak prejema paketke, ki so v dosegu (pa še v omrežju ne rabi biti).
Zdaj pa nagradno vprašanje: zakaj bodo zdaj po mestih začeli vlečti free public wifi, ki pa bo seveda nezaščiten
rolleyes-1.gif

Da kakšnih man in the middle attackov niti ne omenjam
crazy1.gif

(sma ga s kolegom sprobala na https povezavi in je šlo skozi, le untrusted certifikat si moral sprejeti, kar pa ponavadi itak večina folka naredi)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nezaščiten je zato, da ima lahko vsak dostop, brez kompliciranja.

Vse drugo je žal že (pre)komplicirano. (za naključnega mimoidočega).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Pa se noben načrtovalec teh omrežij vsaj malo ne pozanima kako je z varnostjo podatkov na takšnem omrežju ?
Jaz bi naredil WPA2-PSK (AES) samo geslo pa bi zapisal nekje v bližini na kako tablo (ali pa kar v SSID).

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Ampak je težje ugotoviti, katera je dovoljena MAC adresa, poleg tega pa je en računalnik s tem mac prikljopljen.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Ampak je težje ugotoviti, katera je dovoljena MAC adresa,
Ja, zelo težko je odčitat z ekrana. Res.

Citat:
poleg tega pa je en računalnik s tem mac prikljopljen.
Irelevantno.
(za razliko od tebe sem dejansko probal)