Boš prebral članek, ali ti ga naj prevedem ? (v skrajšano obliko, seveda)Citat:
Uporabnik mihi pravi:
Podobno, kot za MAC, se tudi za WPA s "poslušanjem prometa" in nekaj rafiniranih tehnik lahko ugane TKIP ključ, ki ga uporablja WPA in to po trditvah organizatorja tiste konference, v 15 minutah.
Citat:
To do this, Tews and his co-researcher Martin Beck found a way to break the Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) key, used by WPA, in a relatively short amount of time: 12 to 15 minutes, according to Dragos Ruiu, the PacSec conference's organizer.
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Kaj ti nuca, če kjuč ni bil zlomljen? Če je napaka v protokolu, je končni razultat je enak., prideš v omrežje.
Evo citat iz originalnega dela :Citat:
Uporabnik mihi pravi:
ne vem, jaz verjamem linku z dne 6.11.2008, da jim je uspelo TKIP ključ zlomiti.
(klientom; AP-ju ne more)Citat:
An attacker, who has about 12-15 minutes access to the network is then able
to decrypt an ARP request or response and send 7 packets with custom
content to network.
- stopiš v doseg ciljnega WLANCitat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Recimo, da sva soseda, jaz imam WiFi AP z MAC filtrom, ti pa se hočeš prihaklat. Katere pakete boš šel snifat, da dobiš pravo MAC adreso? Ne pozabi, da lokalnih paketov ne boš mogel snifat, ker za vstop v moje omrežje rabiš točno te podatke, ki jih s snifanjem hočeš pridobit.
Daj mi razloži na tem praktičnem modelu.
S tisoče let so spravili na stotine let. Big deal.Citat:
Uporabnik mihi pravi:
Zadeva se razvija, saj so te novice stare komaj mesec dni.
Že pred meseci pa sem bral, da je Rusom uspelo za stokrat zmanjšati čas potreben za zlom WPA ali WPA2 ključa, ki tako ni več vprašanje let, ampak dni.
Kje to jemlješ ? (ali moram počasi vprašat "kaj" jemlješ ?)Citat:
TKIP zdaj dokazano ni več varen način zaščite, če je omogočeno že vsakemu snifati po tvojih paketih.
Citat:
This means that a WPA or WPA2 key could be cracked in days or weeks instead of years.