Projektant?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Nisem prepričana, kako se reče osebi, ki naredi nekakšen predračun za izgradnjo hiše. Če ni pravi izraz, mi oprostite in me prosim osvestite, kako se pravilno reče
grin1.gif
druga stvar me pa zanima, če kdo pozna koga, ki se s tem ukvarja, zaželjeno da je iz okolice Vrhnike, Logatca, Cerknice, Postojne... v glavnem v tem območju kje. Če bo pa kriza, bo pa treba v LJ.

hvala

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Nisi čisto jasno napisala. Ali želiš nekoga, ki ti bo zrisal in pripravil načrte in ostale papirje ali nekoga, ki ti bo dal ponudbo, koliko bi te hiša prišla.
Kolikor se mi zdi ti išče prvo. Moj predlog je, da ga najdeš kje v bližini tebe. Dobro je da je iz iste upravne enote, kot si ti oziroma tam kot boš gradila hišo, ker imajo dostikrat takšni projektanti tudi malo vez pri pridobivanju papirjev in potem gre lahko lažje skozi.
Zato mogoče še napišeš kje ga iščeš.

lp

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Kot neko ponudbo, kok bi prišla izgradnja hiše. Je pa tko, da "ogrodje" je že zgrajeno, čakajo nas pač še papirji, razna dovoljenja pa to, potem pa razni popravki (višanje zgornjega nadstropja, nižanje spodnjih prostorov,...) ureditev notranjih prostorov itd... (je kaj bolj jasno
grin1.gif
) Drgač je zaželjeno Logatec, na Vrhniki ima model dopust, mi bomo pa nujno to rabil do okoli 20. avgusta zaradi določenih razlogov, zato bi šli tut malo dlje oz. vn iz naše upravne enote.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Leta 2009? Ker v manj kot treh tednih ti projekta (na že obstoječe stanje) + predračuna za izvedbo del ne moreš dobiti

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
nee, ker je en reku, da lahko bi zdej, ampak je problem, ker gre na dopust
cry12bpy.gif
:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Do 20. avgusta.
grin1.gif

Če te prav razumem, bi rada (oz. kdorkol že) obnovila vikend ali hišo. Če rabiš samo okvirni predračun potem verjetno ne bo problem. Če pa rabiš gradbeno dovoljenje (papirje da lahko začneš z gradnjo) pol ste si pa postavili zelo zelo preveč optimističen rok.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
do 20 tudi dobrih predračunov ne bo. projekt. ja, v stilu tuki bo pa renoviran objekt.

ker verjetno ti naslednjih 20 dni ne boš zmožna ztjasnit se kej bo štedilnik, wc itd..pa brez zamere.

in ne hitet, ker dober načrt odtehta veliko sitnosti. dober načrt pa ne nastane v mesecu, dveh.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sej ni nobedn reku, da bomo naredl načrte, joj k ne morem pač povedat zakaj, ampak kavboj me razume, rabim samo predračun, delat se itak še ne bo začel, pa gradbenega dovoljenja tut še ne nucam takoj.

a kdo ve za koga, k bi to naredil? sej potem že on lahko reče, da zmore al pa ne zmore
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja to ti bo naredu kakšen projektivni biro. Projektantske biroje maš pa v kakšnem imeniku pod "projektiranje", "inženiring", "načrtovanje"... Lahko pogledaš tud v oglasnikih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
Predračun ti naredi "izvajalec" na osnovi popisa del ki ti ga naredi projektant. Da pa boš v času dopustov dobila kakega projektanta (solidnega) za kak večji projekt pa je bolj misija nemogoče....

To se pravi:projektantu boš morala opisat (razkazat, predati načrt hiše) obstoječe stanje, ta ti bo potem predalgal "rešitve" in za te rešitve tudi naredil popis del. KO boš imela popis del pa do "izvajalcev" po predračune.
Seveda pa popis del lahko sama narediš. Seveda če veš kaj in kako moraš narediti v nameravanem objektu.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Stranka za katero vozim ima gradnebno firmo, izdeluje tudi popise del, tako da bi ti lahko on naredil izracun oz predracun. Seveda nic ni zastojn danes, tako da se tudi take stvari placajo
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
A seveda se plačajo, včasih so se še predračuni "računali" predvsem zato ker si velikorat dobil občutek da rabijo tvoj predračun samo zaradi "birokracije" in nimaš niti % možnosti da si izbran

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja stvar je taka, da gresta moje dva v ponedeljek že h tej osebi v Podskrajnik in bosta dobila še pravočasno vse stvari
grin1.gif