Projekt "pimp my bike"

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
HVala vse za nasvete.

Še en čuden problem imam, ki ga ne znam rešit. Enkrat pred časom sem vozil po dežju in mi je začela nenormalno cvilit sprednja zavora. Ni nikoli nehalo. Ker mi je šlo na živce in ker sem imel stare krtačke, sem jih menjal. Ampak še vedno cvili. Probal malo s šmir papirjem zbrusit feltne. Ne pomaga. Probal s čistilom v nulo spucati feltno in krtačke. Še vedno cvili.
confused-1.gif
Ima kdo kakšno idejo kako zadevo rešit?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Z brake cleanerjem ne špricam po barvi - samo feltne, verižnike, prestavni mehanizem, itd. Za okvir vzamem kar Meglio iz kuhinje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Gumice so se ti premaknile. Zmontiraj jih mal v kajlo. Ce recimo pogledas od zgoraj naj bodo rahlo v obliki crke v, ne pa cist vzporedno s feltno.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
platišča kupi 28 col kar ti pač paše;
jaz sem robo vzel pri www.fixie.si, pa še tip ima polne gume, ki so super za take zadeve, saj pumpanje odpade, prav tako gumidefekti
sam vozim 44/16, je pa k hiši prišla Bottecchia s 57/17 (LOL), s katero se ne da peljati z brega dol brez zavore :D
okvir je iz leta cca 1980, GIPIEMME in CINELLI komponente

vmes se je uredil še Rog 5 prestav ženski za kolegovo ženo, klasika na mestno kolo (lowbudget)

Mogoče malo offtopic. Zanimajo me polne gume za specialko s katerimi še nimam izkušenj. Ker mam na svojih poteh veliko z*ebanih cest, moram vedno zmanjševat hitrost, se ogibati ovir ... enkrat sem že pešačil kar nekaj kilometrov zaradi tega
smirk-1.gif

Torej kako se obnesejo tudi na daljših turah (100 km), verjetno občutek ni zelo drugačen od klasike. Je kak problem pri natikanju na feltno? Pa še, če kdo pozna kako ugodno ponudbo le teh.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Gumice so se ti premaknile. Zmontiraj jih mal v kajlo. Ce recimo pogledas od zgoraj naj bodo rahlo v obliki crke v, ne pa cist vzporedno s feltno.

Probam, samo gumice so nove in na frišno dane gore. Bom jih na "V" dal, če kaj pomaga.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
dejansko TANNUS guma "no flat" obstaja v nekaj trdotah
da bi jih imel kje na specialki jih žal še nisem sprobal, sigurno pa bo edini v SLO z zalogo teh gum fixie.si znal odgovoriti na ta vprašanja
natikanje je jeba, kolikor sem gledal na netu, saj imaš na vsake tolko vodoravno plastični klin, ki se potem na obeh straneh zatakne za rob platišča - jaz sem dal to kar narediti, ziher je ziher
http://tannus.co.uk/

ne morem ti povedati glede trdote, saj na rog železu in kitajskih deep V rim feltnah ni ravno trdoto možno primerjati s kako drugo zadevo
https://www.youtube.com/watch?v=tSP3YnZEQRU