Projekt "pimp my bike"

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
A boš rabu števc za ta pecikl? Sm pr novem dobu enga, pa ga ne rabim, dam ugodno
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Tistega lavacola kot ga poznamo ni vec v prodaji ene 2 leti. Zdaj je neka bio zadeva in je za [cenzura]. Sem pobarval moj pecikl s tem in ni slo nic dol. Na koncu je slo samo s pormasino in drotpirsno na nastavku. Se 1x se v to nebi spuscal, ker ce hoces da je dobro narejeno je veliko jebanja. Rajsi peskat in prasno barvat

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
A boš rabu števc za ta pecikl? Sm pr novem dobu enga, pa ga ne rabim, dam ugodno
grin1.gif

Ti bajk raje nalepi, da se nam bodo sline cedile :p

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
s temi mussi je mene okužil ravno jello, sledilo pa je, da sem svoje Rog kolo, na katerem nisem sedel 24 let, spremenil v muss

- okvir je speskan in odstranjena vsa navlaka, prašno lakrian pri 800 stopinjah
- fajfa za balanco je spolirana originalna
- spodaj je sredina okvirja zožana, odstranjeni so "odprti" ležaji in zdrejani nastavki, privarjeni v okvir, kamor sem privil "zaprti" tip sredice/uležajenja
- platišča so alu deep V, gor pa Tannus Midas NO FLAT gume (polne pnevmatike, skozenj lahko zabiješ žebelj) - platišče je flip-flop, na eni strani muss, na drugi freilauf
- ročice na drugi sliki sem menjal s SCOTTovimi na prvi sliki, saj mi "čepki" z robom na koncu niso odgovarjali
- dodal sem prvo zavoro, saj vozim na muss, ampak no way tole blokirat - ali zaradi oprijema pnevmatik ali pa zaradi prestavnega razmerja

imel sem dva cilja:
- ohraniti okvir kolesa, na katerem sem preživel najstniška leta
- ne preseči 300€; saj v nasprtonem primeru na ebayu raje kupim EINZIG musslauf bicikel - slednje mi je uspelo po zaslugi Marota iz www.fixie.si, saj pri naročanju iz tujine nikoli ne bi prišel skozi niti s setom koles, kaj šele s sedežem, krmilom in gonilko

doma imam original 5spd ROG žensko kolo, katerega bi rad spremenil v fixed-look, mogoče tudi z zadnjim pestom kick-back 3 speed
zakaj? ker nikjer ni fixija za videt z ženskim okvirjem, pa da je zadaj mrežca za kiklo :D

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
najbol simpl

razšravfaš bajk + vilce daš dol
šalčko od krmilnega lagerja vn zbiješ
sredino odšravfaš s posebnim ključem (eno cev daš kot vzvod če bo slo bol na teško)
zbrusis
kupis v sperju barvo pobarvas
polakiras isto iz spreja

za domač bajk bo čist kul.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
jaz sem dal za nekaj sprejev skoraj toliko, kot potem za prašno lakiranje in peskanje skupaj
za peskanje sem dal 10€, za prašno lakiranje pa 20€
bela na soncu je res huda

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej barvas lahko s sprejem, lakirat pa moraš s pištolo in lak kupiš profesionalni, za avte, ker tisti lak v spreju je tak kur.., da samo bejži stran. Po letu dni postane rumen.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
pištolo itd itd - to je vse predrago potem
mam tudi ene DC superge v enaki barvni kombinaciji, ki so bile v bistvu "krivec" za izbiro belo-rumeno-črne kombinacije :D

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Mam en star bajk, rog senior. Pa če že, bi si ga dal naredit kot se šika. Avto ličarju na peskanje in barvanje. In obnovit v original stanje.

To s spreji je en navadn qrac od ovce.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A samo jaz pomislim na nekaj iz smetišča, če se prednje in zadnje kolo razlikujeta?