Projekt "pimp my bike"

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nisem vedel v kateri forum naj dam... ker bom tole delal v prostem času, sem dal sem.

Nabavil sem eno fajn rabljeno kolo, ki bi ga v prostem času spimpal. To pomeni več ali manj custom barvo dal gor, kombinacija v večini črne in še neke druge barve. Se je kdo že lotil tega?

Verjetno moram celo kolo razšraufat in razstaviti?

Geštel je iz aluminija. Pred barvanjem se verjetno priporoča vse zbrusiti, je potrebno za aluminij kak poseben namaz nanesti prej?

S čim barvam, sprejem?

moram še kaj paziti?

tnx

Kolo je mislim, da tale model.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Si se pomehkuzil, da ne mores acida vec gont.
tongue-1.gif

edit: Tko se dela baje http://www.bikeradar.com/gear/article/workshop-how-to-refurbish-a-bike-frame-31325/

Če bo preveč lep. ti ga bodo ravno tako ukradli. Tko, da če ga malo s selotejpom extra polimaš ne bo nič škodilo.

Torej pusti kot je, čene ga bo spet škoda za na šiht.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Ne vem kako se barva aluminij, ampak za pimpat je alu treking bicikel pomoje slaba osnova. Ker na koncu bo v najboljšem primeru namesto spimpan izgledal kot pobarvan spyzden bicikel (pri biciklih pimpanje ni toliko barvanje okvirja ampak izbor opreme). Vsekakor ga je najbolje komplet podret, samo namesto barvanja bi ga jaz samo spoliral.

Sem naredil par predelav, tale recimo je ena od njih (najbolj radikalna):

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
koplet kolo boš moral podret....

Barvanje okvirja in vilic s sprejem odpade..... boš moral dat barvat ličarju ali v lakirnico, pa pazit boš moral, da ti ne pobarva navojev ali šalčk od ležajev

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Brez komplet razstavljanja ne gre, za to rabis posebno orodje. Vsaj za gonilko dol vzet. Barvanje s sprejom bo rezultiralo po vsej verjetnosti v katastrofi. Je pa prasno barvanje zelo poceni in ucinkovito. Moras pa prej vso staro barvo dol spravit, kar pa je velika jeba.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Lavakol in par urc dela in je barva dol. Če je zdaj barvan daš samo barvo dol, potem pa spoliraj (ali polakiraj aluminij), brez barvanja. Tako kot pri temle, samo da nisem delal z ALU ampak s CroMo okvirjem.

Prej:
16759u9.jpg

Vmes:
644cwm.jpg

Potem (še z zasilnimi pedali in sedežem):
16c0y0z.jpg

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Resno? Tok si oa spet ne zelim pobarvati kolesa. Sem mislil sam to zrihtati kot hobi.

Daj ga v plastidip.
Če pa bi rad barval, pa upoštevaj nasvet by jello. Lavacol in potem s kakim "wapom" spucaš barvo dol pa mal s krpico. Seveda ne na balkonu
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Kako bo izgledal plastidip na vilicah po tem ko ga bo 2x zataknil v stojalo za kolesa ali naslonil na železno ograjo?

Lavacol in wap sta recept za veselico.
grin1.gif
Oziroma katastrofo kar se umazanije tiče.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
vsako doma šušmarjenje rezultira v katastrofo. Tako da roplo odsvetujem.Najbolje je zadevo lepo spucat in je to to.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Pa ne ga zabijat no. Model bi rad mal rokodelstva prakticiral, za sprostitev. Rabi spodbudo in dober nasvet. No, sej pucanje je tut sprostitev
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
prvo to, potem pa dalje.. blok in rihtanje bicikla alias lavacol in barvanje pač na prvo žogo ne gre skupaj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj bi plastidip odpadel, če ga bo kam naslonil? Saj je "guma"
Če ga bo podrgnil, bo pa tudi na barvi sled.

Pa še na balkonu si ga laho zrihta:)
Nalepke dol, fino zbrusit, zalepit vitalne dele, podipat. Kot drugi bajk za v mesto bo čist ok. Za na muslauf srečanje pa vrjetno res ne bi bil;)

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Če se boš lotil projekta,

razdri bike,

zaščiti najbolj kritične dele,

pelji v lakirnico ( naprimer ), tam ti ga speska in prašno pobarva (tako kot je že nekdo svetoval).

Izberi neko pičkohvatno barvo, sestaviš nazaj in gasa.....

Nazadnje urejeno: