Prodaja zazidljive parcele

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sem šel prav poiskat moj račun. Prodajna pogodba sklenjena pri notarju, vrednost nepr. 70t EUR = cena malenkost pod 250,00 EUR, takoj po podpisu sem na mojo željo plačal še da je vložil plombo za zaznambo lastniske pravice na mene kot kupca, da se nebi prodajalec slučajno še kje spomnil kaj prodajat hkrati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Prenos lastninske pravice v zemljiško knjig lahko opraviš OSEBNO direktno na zemljiški knjigi.

Samo prineseš overjeno pogodbo, plačaš takso, ostalo naredi z.k. referent.

Toliko boljše
zmaga.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pbutec: stanovanje vredno 70 jurjev.
Posrednik je vzel 500 evrov (od ene stranke, druga 0, izstavil je račun, torej imaš neko "zavarovanje v primeru tezav). Ne bom pa trdil ali je bil iz tega zneska placan tudi notar, po vsej verjetnosti pa je bil.
Prodaja parcele v vrednsoti dobrega jurja (rekla kazala od kupca). Stroski so bili skoraj pol parcele (brez posrednika, kje sta zapravljala denar ne vem natancno)
A ne vzamejo posredniki ponavadi 4%?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Jaz ko sem pred 6imi letinkupil hiso, nisem placal nobene provizije. 2% je placal prodajalec.

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
2% od prodajalca, 2% od kupca., pa je 4%.

Ja, če uspe agentu napizdit tudi kupca. Mislim da je zakonski max. 4%. Torej trdiš da če Remax prodaja na nepremičnine.net stanovanje in jih pokličem da mi zaračunajo 2% če pridem na ogled tega stanovanja in če slučajno kupim?
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
2% od prodajalca, 2% od kupca., pa je 4%.

Ja, če uspe agentu napizdit tudi kupca. Mislim da je zakonski max. 4%. Torej trdiš da če Remax prodaja na nepremičnine.net stanovanje in jih pokličem da mi zaračunajo 2% če pridem na ogled tega stanovanja in če slučajno kupim?
smile-1.gif
Moraš biti predvsem previden, da ob ogledu nepremičnine nič ne podpišeš. Enkrat sem bil na ogledu z remax agentom in mi je takoj pred ogledom hotel dati v podpis kao neko potrdilo, da sem si res ogledal nepremičnino in on dobi potne stroške. Ker sem iz take stroke, da vsak dokument temeljito preberem, sem videl da mi je v resnici hotel dati v podpis pogodbo, da je on sedaj moj agent in v primeru nakupa nepremičnine plačam provizijo, kot da sem ga jaz kakor koli najel za nakup stanovanja. Ker nisem hotel podpisati, mi ni hotel pokazati stanovanja.
Prodajalca sem potem sam poiskal preko podatkov zemljiške knjige ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja, treba je pazit, dost je voluharjev. Ponavadi ti zgolj podturijo listino da v primeru če se zmeniš mimo njega da te lahko terja. Torej bi se zgodil tvoj primer in bi ti podpisal in bi potem sam poiskal lastnika stanovanja te lahko terja za provizijo....

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
če si ti še pogledat prek njih, pol so upravičeni do provizije. Če ti uspe brez ogleda, kjer ti podpišeš eno pogodbo z njimi, izvohati lastnika, potem se lahko za provizijo obrišejo pod nosom.

Je pa to precej težko, saj nepremičninarji to vedo in zato so agencijski oglasi tako sestavljeni, da je težko točno ugotoviti za katero stanovanje gre, če slučajno ugotoviš za kateri objekt gre.Pri hišah pa sploh ne najdeš neke slike, na podlagi katere bi lahko identificiral točno lokacijo objekta.

Sicer s tem si recimi pri hišah pogosto pljuvajo v skledo, ker pač ne predstavijo okolice, ki je lahko zanimiva za potencialnega kupca.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res je težko poslat kolega na ogled kajne?
smile-1.gif
Sicer pa to ni prav, tudi agencije morajo živet...

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
To je logično, da morajo od nečesa živet. Ampak plača naj tisti, ki jo je najel in ga agencija tudi zastopa. Ne pa da hočejo z različnimi zvijačami denar tudi od kupca.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
A ti kolegom prepuščaš izbiro hiše zate?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
Saj ne drugo, le toliko da pridobi lokacijo ...
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Fak, zdaj komaj vidim kako si neumen. Fak...
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
To je logično, da morajo od nečesa živet. Ampak plača naj tisti, ki jo je najel in ga agencija tudi zastopa. Ne pa da hočejo z različnimi zvijačami denar tudi od kupca.

Hja to pa so si ljudje sami krivi v kolikor se pustijo. Če meni reče agent na čigar oglas se odzovem za provizijo ga vprašam po zdravju.