I
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Prenos lastninske pravice v zemljiško knjig lahko opraviš OSEBNO direktno na zemljiški knjigi.
Samo prineseš overjeno pogodbo, plačaš takso, ostalo naredi z.k. referent.
A ne vzamejo posredniki ponavadi 4%?Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pbutec: stanovanje vredno 70 jurjev.
Posrednik je vzel 500 evrov (od ene stranke, druga 0, izstavil je račun, torej imaš neko "zavarovanje v primeru tezav). Ne bom pa trdil ali je bil iz tega zneska placan tudi notar, po vsej verjetnosti pa je bil.
Prodaja parcele v vrednsoti dobrega jurja (rekla kazala od kupca). Stroski so bili skoraj pol parcele (brez posrednika, kje sta zapravljala denar ne vem natancno)
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
2% od prodajalca, 2% od kupca., pa je 4%.
Moraš biti predvsem previden, da ob ogledu nepremičnine nič ne podpišeš. Enkrat sem bil na ogledu z remax agentom in mi je takoj pred ogledom hotel dati v podpis kao neko potrdilo, da sem si res ogledal nepremičnino in on dobi potne stroške. Ker sem iz take stroke, da vsak dokument temeljito preberem, sem videl da mi je v resnici hotel dati v podpis pogodbo, da je on sedaj moj agent in v primeru nakupa nepremičnine plačam provizijo, kot da sem ga jaz kakor koli najel za nakup stanovanja. Ker nisem hotel podpisati, mi ni hotel pokazati stanovanja.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
2% od prodajalca, 2% od kupca., pa je 4%.
Ja, če uspe agentu napizdit tudi kupca. Mislim da je zakonski max. 4%. Torej trdiš da če Remax prodaja na nepremičnine.net stanovanje in jih pokličem da mi zaračunajo 2% če pridem na ogled tega stanovanja in če slučajno kupim?
A ti kolegom prepuščaš izbiro hiše zate?Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Res je težko poslat kolega na ogled kajne?Sicer pa to ni prav, tudi agencije morajo živet...
Saj ne drugo, le toliko da pridobi lokacijo ...Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Res je težko poslat kolega na ogled kajne?Sicer pa to ni prav, tudi agencije morajo živet...
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
To je logično, da morajo od nečesa živet. Ampak plača naj tisti, ki jo je najel in ga agencija tudi zastopa. Ne pa da hočejo z različnimi zvijačami denar tudi od kupca.