Prodaja zazidljive parcele

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Ce najdes kupca sam je najceneje, da si najdes odvetnika ali notarja, ki zrihta ostalo - to je prenos lastninske pravice.

Nujno moram poudariti, da ima nepremicninski posrednik precej deugacen interes od tebe - doseci sklenitev pogodbe in pobasati provizijo. Zato se znajo posluziti kaksne bliznjice.

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Zanimovo svoj cas ki zgubljas za oglede z "kupci",katere samo firbec mantra pa noben ne steje.
Pred par leti sem prodajal eno nepremicnino na lastno roko,brez agencije itd....ogledov malo morje,vsi kao interesenti a noben resen kupec.
Ko dem ugotovil da zgubljam svoj cajt in posledicno denar,sem to sal agentu...mu dal kljuce in rekel ko ima kupca naj me poklice...v roku treh mesecev je bila stvar prodana....samo primopredajo sem naredil in konec!
Tako da....ne nabijat...noben ne racuna svoj cas...ki ni zastonj

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
če bi prebral: Napisal sem, če najdeš kupca sam.

Če ga ne, potem je morda smiselno razmišljati o agentih. Čeprav so slednji najhujša golazen možna. Prodal sem par stanovanj, pa moram rečt, da se nisem ravno preveč pretegnil z ogledi. Še najbolj tečen del je bil odgovarjanje na klice agentov, ki so mi hoteli "pomagati" pri prodaji.

Lahko rečem, da je bilo to dobro plačano delo, saj sem v zadnjem primeru s petimi ogledi zaslužil 4k, kot bi bila agentova provizija. Nimam slabe plače, ampak tako dobre pa spet ne, da bi to naredil v štirih urah.

Pri parcelah sploh ni treba zgubljati nekega časa z ogledi, konec koncev mu lahko pošlješ link na google maps pa si naj pogleda. :D

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, jaz mam tudi dosti primerov, ko ljudje sami najdejo in se vse zmenijo, samo zadejo ne znajo formalno izvesti do konca.

I

Izbrisan uporabnik #488

Po mojih ne
smile-1.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Napiši že enkrat, kaj opravi agent in za kak denar? Pa tisti pošten, ker 95% agentov (tudi tistih od remaxa) je nevednežev in zgolj oderuhov, ki ti za masten denar ne zrihtajo nič.

a remax je kao najboljši?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mater, celo študijo ste zdaj naredili iz prodaje ene parcele. A je res tako težko sestavit kupoprodajno pogodbo, iti na občino ter pridobit morebitne lokacijske informacije/potrdila o namenski rabi zemljišča, plačat tistih manj kot 100€ da notar overi podpis na kupoprodajni pogodbi in da to vloži na ZK namreč koliko se spomnim in ko mi je notar nazadnje delal nek prenos parcele nisem mogel več sam nosit predloga in ga vložit na zemljiško knjigo ampak lahko po novem naredi to ali odvetnik...

I

Izbrisan uporabnik #488

Prenos lastninske pravice v zemljiško knjig lahko opraviš OSEBNO direktno na zemljiški knjigi.

Samo prineseš overjeno pogodbo, plačaš takso, ostalo naredi z.k. referent.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Najbolj varen in gotov način je sigurno notar ali odvetnik. Najcenejši je seveda, da se tega lotiš sam. V tem primeru si boš moral vzeti tudi čas, da poguglaš kakšno stvar in da se 100% prepričaš, da stvari počneš pravilno (nenavsezadnje tu ni govora o štruci kruha), če zaje*** kakšno točko vpisa boš moral to sam reševati, kar pa ni vedno najbolj enostavno in hitro.

google me

Nazadnje urejeno: