Prodaja zazidljive parcele

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
To mi je jasno. Ampak prosim za nasvet tiste, ki so že sami to izpeljali, da v parih točkah na kratko napišejo postopek. In kje se najceneje dobi pogodba.

Lahko pa komentirajo tudi užaljeni nepremičninski agenti ampak ti komentarji so brezpredmetni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Najceneje je, da sam v celoti izvedeš pravni posel

Če ne znaš pa poiščeš strokovno pomoč

Podobno kot pri popravilu avta

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Očitno imaš nepremičninske posrednike v želodcu, čeprav so edini, ki so kvalificirani in tudi zavarovani, da celoten posel speljejo kot se šika.
Lahko pa greš k odvetniku, notarju, davčnem svetovalcu, ... ampak verjemi, da ne boš prišparal nič.

In kolikor poznam prakso nep. posrednikov jih večina "gotovi posel" - znan prodajalec in kupec, spelje za stroške + mrzli vampi in topel pir.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Kako najcenej popravim pipo brez vodovodarja,
stupid-1.gif

kako najceneje popravim električno napeljavo brez elektrikarja
stupid-1.gif

Kako najceneje položim ploščice brez keramičarja
stupid-1.gif

kako najceneje popravim avto brez avtomehanika
stupid-1.gif

.................
Pipa mi je spustila in se mij edvignil parket...Na elektriki mi je kratek stik povzročil požar... ploščice padajo s stene sam od sebe... Prej je avto občasno cukalo, sedaj pa je zaribala mašina... kako lahko dobim odškodnino od Poldeta
stupid-1.gif

PS- eni ste pa zares modeli
bonk.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Za prodajo sploh ne rabi nepremičninskega agenta, katerega delo je zgolj objava oglasa na internetu in nudenje ogleda interesentom. Če ne znaš sam sestaviti pogodbe, ti jo notar.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Slabo poznaš delo nep. posrednikov, vsaj tistih, ki delajo na dolgi rok in pošteno!

Tudi za TV popravit ne rabiš serviserja, dele itak prodaja Konrad ali pa ebay.
wink-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kaj ima tukaj poštenost agenta? Brez notarja ne moreš nič, ta pa ti tudi na željo sestavi pogodbo. Daj malo pojasni zakaj rabi nepremičninskega agenta v tem primeru? Prodajalec znan, kupec znan.
Notar sprovede komplet posel (sestava pogodbe, overitev, vpis v zemljiško knjigo) za parcelo 30.000eur za manj kot 300eur.
Kaj ti nepremičninski agent ponudi, razen pokasira 600eur provizije, potem pa še vseeno rabiš notarja?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne rabi ga, sem že zgoraj pojasnil. Vse lahko narediš sam. Mam pa v 25 letih kar nekaj pacientov, ki so prišli jokat, da so nekaj sami pacali, zdaj pa je vse narobe. Ampak ni panike, alterašu se to ne more zgodit, kot se mu ne more zgodit avto s + 100.000 km kot na števcu, ali pa da mu zapade GD,.... a naj naštevam dalje aktualne primere človeške neumnosti?

Daj mi naslov tega notarja.

Pa provizija je za posredovanje - torej iskanje kupca; če sta stranki znani ni posredovanja in ni temelja za provizijo.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Še enkrat, parcela 30.000eur. Prodajalec in kupec gresta do notarja, zraven imata osebne dokumente, davčne številke, št. parcele ki je predmet prodaje. Notar sestavi pogodbo, katero podpišeta. Čez kak teden ali dva pride z davčne odmerjen davek. Čez kak mesec je sprememba lastništva že vidna v ZK. Cena notarja 280eur, drugih stroškov (razen davka) ni.

Sedaj pa nam predstavo kako in za kak denar pa tak enostaven posel izvede nepremičninar ...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
ne-ne-1.gif

Najmanj kar ti manjka je potrdilo o namenski rabi.

Še enkrat, daj mi ime notarja prosim, mora bit en, ki ornk kamne žre, poleg tega pa še krši notarsko tarifo. Pri taki cifri imam zanj kar nekaj posla.

PS: da ne boš mislil, da kar nekaj nabijam 25 let delam ta posel, no resnici na ljubo zadnji dve leti le še za znance in prijatelje, ker se mi je uprla miselnost, da vsi vse znamo.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Potrdilo o namenski rabi pridobi notar, stane 14eur in je že vkalkulirano v njegov strošek.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Napiši že enkrat, kaj opravi agent in za kak denar? Pa tisti pošten, ker 95% agentov (tudi tistih od remaxa) je nevednežev in zgolj oderuhov, ki ti za masten denar ne zrihtajo nič.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ok, brez veze vidim. Avtor teme se naj sam pozanima pri kakšnem notarju. Agenta pa naj najame le, če kupec ni znan in se mu ne da ukvarjati s pisanjem oglasov in ogledi tečnih kupcev.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Tole najceneje to, najceneje uno, najceneje tretje,... se je še vedno povsod na koncu izkazalo za najdražje.

Govorim za vsa področja (kvazi mehanik, zidar, odvetnik, štromar, nepremičninar,...)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Pbutec: stanovanje vredno 70 jurjev.
Posrednik je vzel 500 evrov (od ene stranke, druga 0, izstavil je račun, torej imaš neko "zavarovanje v primeru tezav). Ne bom pa trdil ali je bil iz tega zneska placan tudi notar, po vsej verjetnosti pa je bil.
Prodaja parcele v vrednsoti dobrega jurja (rekla kazala od kupca). Stroski so bili skoraj pol parcele (brez posrednika, kje sta zapravljala denar ne vem natancno)