Prodaja vozila - avto odpeljan pred prepisom?

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Možnosti rešiteve so naslednje.

Ko pridejo tipi na prepis, napišete novo pogodbo na njegovo ime, ali prvlečejo to babnico, ali pa pooblastilo da zadevo urejajo v njenm imenu (če more bit notarsko overjeno pa ne vem). Drugače prepisa ne boš spelu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Možnosti rešiteve so naslednje.

Ko pridejo tipi na prepis, napišete novo pogodbo na njegovo ime, ali prvlečejo to babnico, ali pa pooblastilo da zadevo urejajo v njenm imenu (če more bit notarsko overjeno pa ne vem). Drugače prepisa ne boš spelu.
Dejmo počakat do jutri, če bodo sploh tipi prišli
grims-1.gif
. Pa se potem menimo naprej.

Že 100-krat je bilo tukaj omenjeno, da se avta brez prepisa ne da iz rok. Ampak vedno je en spet ''pameten''.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Hvala vsem za odgovore. Sem potem vceraj napisal en sms ce je bilo vse ok na poti in dobil odgovot da so srecni prispeli. Upam da bo vse ok.

Je pa gospa napisana na pogodba mati tega kupca in smo se tudi zmenili da jutri pride zraven. In ja, upam da se bo kdo naucil iz moje izkusnje, sporocim kako bo slo jutri.

Tisti s pametnimi komentarji imate pivo v dobrem..
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Verjetno je pošten,..sem pa imel podoben primer s cigani,..jao to pa ni šlo dobro, na kratko:

Pridejo trije cigoti zvečer pogledat avto, se peljemo, gledajo avto, gledajo dokumente ok vzamemo. Na vsak način mi hočejo poturit denar v roke samo da bi se lahko takjoj odpeljali, še 100 € več mi hoče dat,..a prepisi so že zaprti, odklonim, se zmenimo naslednji dan zjutraj pred prepisi. Naslednnji dan njih NI, si mislim, mali nategec itaq bi lahko pričakoval, na tel. se ne oglašajo,...grem domov. Potem pa vidim da v včerajšnjem hitenju mi ni vrnil prometne?! Ga kličem pravi jutri, ga kličem jutri pravi jutri, ga kličem še naslednji dan se ne oglasi in tako cel teden, ga prosim, mu pošiljam SMS vedno uporabim prosim, hvala itd...ne jebe me 5%,...Mu po enem tednu napišem da bom dal prijavo na policijo če mi ne vrne dokumenta in dobim nazaj: Vem kdo si ti, pridem in te zakoljem !? KWA, ma dej sem prijavil izgubljeno vozniško in za dvojnik plačal 5.000 sit .....

Drugič pojdi na apollota in prijavi grožnjo

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Loool. In odgovor bo, dokler se nič ne naredi ne moremo ukrepati, smo pa uradno zapisali prijavo.
Jupiiiiii.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ob treh smo zmenjeni na Interservice-u na Leskoškovi.. Bomo videli, jst bom pripravil še eno kupoprodajno pogodbo, da ne bo kasneje potem kakih hakeljcev, pa upal da danes vidim te tipe drugič in zadnjič.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Ob treh smo zmenjeni na Interservice-u na Leskoškovi.. Bomo videli, jst bom pripravil še eno kupoprodajno pogodbo, da ne bo kasneje potem kakih hakeljcev, pa upal da danes vidim te tipe drugič in zadnjič.

Jaoo,prodal si avto za 500 eur in zagnal tako paniko,kot bi bil vreden 50.000 eur :D
No v glavnem,drugič se naredi tako: vzame se aro,in se gre avto prepisat,ko so na tehničnih uradne ure. Prej pač na daš volana iz rok,če je prometna še vedno nate!

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ja. Smo uredili pravkar. Dobil preostanek kupnine, opravljen prepis, sedaj moram se na zavarovalnico dobit preostanek denarja od zavarovanja.

Sem imel sreco, so bili kupci posteni, danes sta prisla oce in mati tega mulca, prijazni in smo se vse dogovorili. Matka je bila povrhu se dobra milfa :D

In ja, meni 500e pomeni mesecno placo, tako da mi ni vseeno. Itak je bil pa tukaj problem, da lahko nabijejo kazni za 1000eur, ko sem uradno v prometni se jst lastnik.

Se enkrat hvala vsem, naj bo to v poduk za vse
smile-1.gif
lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Se enkrat hvala vsem, naj bo to v poduk za vse
smile-1.gif
lp
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik sdpa pravi: Itak je bil pa tukaj problem, da lahko nabijejo kazni za 1000eur, ko sem uradno v prometni se jst lastnik.
Tega ti še ne veš, da ti niso nabili kazni za 1000 EUR. Oz. še za malo več: v vikendu se lahko lepo nabere kazni. Lahko še vse pride domov po pošti
evil.gif
.

Off: samo toliko, da se boš še malo živciral, kako neumnost si naredil.
grin1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Hja.. kočljiva reč. Pred leti (takoj po osamosvojitvi), sem prodal hrošča nekam v Ravne. Narediva pogodbo, overiva in model gre z avtom. Včasih je menda bil rok 14 dni, da se uredi prepis, če se prav spominjam... V glavnem, trap ga proda naprej, brez prepisa. Potem pa začnejo hoditi položnice zaradi nepravilnega parkiranja v Mariboru. Takrat je še Policija imela to kaznovanje čez. Pošljem na Policijo MB kopijo pogodbe in opišem vse, kam sem prodal in kako... No, s tem se je zadeva končala. Ni bilo par dni, ko kliče model, da bi rad naredil prepis. So ga modri verjetno malo spodbudili.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Hvala vsem za odgovore. Sem potem vceraj napisal en sms ce je bilo vse ok na poti in dobil odgovot da so srecni prispeli. Upam da bo vse ok.

Je pa gospa napisana na pogodba mati tega kupca in smo se tudi zmenili da jutri pride zraven. In ja, upam da se bo kdo naucil iz moje izkusnje, sporocim kako bo slo jutri.

Tisti s pametnimi komentarji imate pivo v dobrem..
smile-1.gif

Šel sem na sejem, prodajal "tuj" avto, človek mi je nakeširal na roko, izmenjala sva podatke. V nedeljo se nama ni dalo ubadati s pogodbo pa še hladno je bilo.

Čez par dni sva se poklicala za prepis, ki ga je opravila "tuja" oseba in žena kupca.

Malo pa že vidiš komu daš ključe.

Temnim osebam z južnimi registracija že po defaultu ne daješ ničesar v roke.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Temnim osebam z južnimi registracija že po defaultu ne daješ ničesar v roke.

Ni merilo
ne-ne-1.gif

Prodajal Civic-a,sobota, kupec "Mitja" fuul uredu in pošten v vseh luknjah še nedolžen....

prepis takoj v Pondelk.... aha, samo katerega leta
crazy1.gif

Dosegljiv ni bil nikoli (po 2 mesecih nič), no potem sm pa spisu SMS da bom v 48 h oddal prijavo na PP in šele tkrt se je oglasu nek poba da naredimo prepis...

Tko da... never again avta iz rok predn je prepis narejen
wink-1.gif
na srečo nisem dobil nobene kazni za ta avto.

Imam pa še en drug primer:
Prodam CRX-a in poba odpelje avto na CE območje... mu dam pooblastilo da si ga lahko sam prepiše (včasih se je dalo)
Ups, 1 mes. po izteku tablic dobim kazen iz Min. za notranje zadeve.
Priložim fotokopije vseh dokumentov in primopredaje avta kot tudi izplačila...
Dobim po 14 dneh pojasnilo da so kazen poslali in še podvojili "novemu lastniku" zaradi bla... bla... (ne spomnem se razlogov)
shocked-1.gif

Tko da reeees... ne dam avta predn se prepis opravi
ne-ne-1.gif