Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Avto predaj v roke kupcu:
- če je avto odjavljen iz prometa in je overjena kupoprodajna pogodba,
- če avto ni odjavljen iz prometa, pa mora zraven overjene kupoprodajne pogodbe novi lastnik nujno imeti sklenjeno zavarovanje na svoje ime.
Ko smo že pri tem... Prejšnji teden sem prodal avto. Z novim lastnikom sva uredila pogodbo pri eni izmed avtohiš in jo overila. Sklenil je tudi zavarovanje na svojo polico. Avto je bil sicer zavarovan/registriran le še teden dni, tako da sva se dogovorila, da bo itak moral urediti prometno v teh dneh. Poleg vsega ima svoje tablice (custom), jaz pa sem imel zalepljene. Imam vse kopije pogodb kot tudi njegove nove police, vmes sem tudi že prenesel bonus na novi avto.
Kupec je deloval resno in tudi zagotovil, da bo v najkrajšem času zamenjal tablice in prometno. V sistemu sem seveda še jaz lastnik. Za vsak slučaj me zanima, kako je v primeru, da on v teh nekaj dneh do poteka naredi kakšen prekršek? Se da s policijo brez problema zmeniti z ustreznimi dokazili? In pa če bi slučajno avto kam preprodal in bi mene terjali tablice. Predvidevam sicer, da ob predložitvi vseh papirjev ne bi smel biti večji problem okrog tega. Navsezadnje novega lastnika ne moreš prisilit v prepis, zakonsko pa mislim da ima 15 dni časa.