Jaz mislim, da ti malo preveč filme gledaš. Renojev ne kradeta Angelina Jolie in Nick Cage ampak navadni lopovi. Ti imaš pa v glavi Brada Pitta, ki pride v črnem cat suitu in ko odklene Renault Scenica letnik 2009 potegne dol roparsko masko in ima popolno pričesko.
Tukaj se pogovarjamo o profijih v Sloveniji. Zame so profiji recimo kakšna banda, ki pride v Slovenijo in odpelje kup vozil v tednu, dveh ali pa recimo mehankar, ki jih odpelje nekaj na leto za rezervne dele. Ne pa Brad Pitt, ki iz najbolj varovane garaže odpelje avto v 1 sekundi. Pa še pomaha v pozdrav.
In ne me basat, da se bo tak šel izpostavljat in vlamjat v vozilo, nakar bo pa spokal kovčke, ko bo ugotovil, da pa ni takšen, kot je mislil. Ker takšen bo že ob kratkem pogledu točno vedel, kakšen motor je notri, kakšna je oprema, itd. Če pa rabi kakšno večjo podrobnost (npr. točno kateri moduli so noter, da bodo pasali v sesut avto) bo pa po VIN št. si znal prej pogledat tako, da se ne bo čisto nič izpostavljal. Ne pa, da bo ''naključno'' kradel avtomobile, en bo pa že pasal, a ne… To morda delajo odvisniki, ki jim je vseeno za vse ali pa bedaki.
Ja sej, ker si ti tisti, ki si postavil referenco kdo je profi in kdo ne.
To je ocitno point.
Ker na koncu je razlika samo ta, da ti si preprican da ves kak bi profi moral biti, jaz pa sem z njimi imel moznost debatirat kar nekaj casa ob razlicnih priloznostih in na podlagi tega trdim kar trdim. Ampak po tvoje so to itak bili amaterji.
Ze v osnovi “popisovanje” parkinga izgleda tako da se ne zapusca vozila. Zdej kako bi ob tem VIN prebral ne vem, morda mas ti v mislih kako resitev z bajalico.
Ok, imaš prav. Ti imaš izkušnje in ti veš. Potem me le še zanima, kako to, da tako butastih profijev ne ujamete več. Ker to moraš res biti debil prve klase, da greš krast avto, katerega ne rabiš. Oz. potem ste tega ''profija'' le dobili, če si se pogovarjal z njim
.
Vedno manj je takih pomoje, da imajo VIN na od zunaj vidnem mestu... Prej je nekdo napisal, da pred krajo po VINu oreveri, za kaksen model tocno gre...
Žal je v precej avtomobilih le ta jasno viden pod vetrobranskim steklom. In ja, en od korakov k zmanjšanju možnosti kraje je tudi prekritje te VIN št., čeprav ravno zelo veliko verjetnosti kraje ne bo zmanjšalo. Najbolj jo zmanjša, da imaš vozilo, ki se ne krade, čeprav te tudi to ne reši, če nekdo rabi dele ravno za tak avto.