Problem v šoli

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Dej, pokaži, da si pravi dedec in da te ene ženske od svizcev že ne bodo zafrkavale. Pojdi tja in jim povej svoje, da se malo predpripraviš pa si pred tem zavrti tole skladbo...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.671
2.412
113
Pomurje
da se "pohvalim" v 2 letniku sem imel čez 40 cvekov in na koncu niti enega popravnega v 4 letih, zaključni izpit naredil z dobrim in je razredničarka debelo gledala. Sem rekel, ko se mi da se mi pač da.
Na "piki" so me imeli vsi povrsti, ker sem bil očiten kampanjski učenec. Ustno cvek, pisno pa popravil.

Vse probleme sem reševal SAM, veliko je bilo krivičnih cvekov, pa sem se učitelju samo smejal in mu rekel, vse to bomo uredili. Eni so prav sikali ko so mi morali dati pozitivno.

Tam v 4 letniku, ko je bil že skrajni čas da te sreča pamet, so pa cenili moj trud in so mi precej pomagali, da sem skupaj spravil znanje za tri leta nazaj.

Dobra življenska izkušnja je ta SŠ, veliko boljša kot OŠ, kjer je res priimek delal svoje.

@fadil tudi je sem med temi, ki trdijo da je pravica včasih [cenzura], celo pri takem mizernem primeru. Se dogaja veliko hujših krvic v šoli, največ med vrstniki in nasilje staršev nad učitelji.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz bi za učitelje uvedel licence - pogoj za licenco pa je opravljen periodičen preskus znanja.

Se pa pa stanju v šolstvu ne čudim več, odkar sem malo več izvedel kako poteka (ne)delo na pedagoškem faksu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Fadil , pravo zaroto peljejo proti vaši familiji
se spomniš policajke iz Velenja, ki te je opalila, ker si kršil prometne predpise? kakšna krivica....si jo zajebal potem pri komandirju? se ne spomnim več kak je blo naprej......
zdaj pa še učitlca, katere smisel življenja je, da zajebe še tvojo hčer,....baba sploh nima privat življenja, vse je posvečeno samo maltretiranju tvojega sončka , ja , samo za to živi......noč in dan razmišlja samo kako bi zajebala kerga sončka...
ZAROTA!!!!!!!!!!!!!!
stupid-1.gif

lej , samo misel.....kaj praviš, kakšen efekt bi npr. bil, če bi po uri, hči SAMOSTOJNO ukrepala in stopila do učitlce ,, gospa, saj vem da mi nič ne pomaga, ampak samo v vednost, nisem švinglala, krivico ste mi naredili, pa ni važno, k angleščini hodim zaradi znanja, ker vem da ga bom celo življenje potrebovala, ne pa zaradi ocen,,......nekaj v tem smislu, da ji vzbudi dvom v njeno strokovnost.....
...kaj praviš? kera varijanta je boljša?
sej vem, tvoja -balkankomunajzarska iz preteklih časov, ko ste za vsak pičkin dim tekali k partijskemu funkcijonarju in tožili ljudi
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah kaj tok dramatizirate. Noben ni 100% da tamala ni plonkala, tud ti ne Fadil, ker ne moreš vedit. Tukaj je samo beseda najstnice in to je vse.

Pa kaj če dobi en šut? bo vsaj vidla kako to izgleda... Če je tok dobra, ga bo brez problema popravila... V prihodnosti bo pa vedla, da naj se ne druži s takimi k nestrokovno plonkajo. Vidiš, že v osnovi jo proba učiteljica spravit iz slabe družbe.

In ne vem, zakaj ste novodobni starši tok zagrizeni v to, da mora vašemu otroku pa VEDNO USPET in ni prostora za neuspeh in nepravičnost? A bo v življenju vedno samo zmagoval?

Pri nas si se lahko pritožil razredničarki, pa je ona rekla kakšno dobro besedo, pa mat je šla do prfokse (čeprav jest sem raje kej požrl, kot pa da gre mat do učiteljice, ker potem bi zvedla še kej, kar je bolje da je ostalo med mano pa učiteljico), itak se je v naprej vedelo, da je beseda profesorice zadnja in to je to. Če jo je mat prepričala, se je v prihodnosti spremenil odnos profesorice do učenca. Za nazaj se pa ni dosti spreminjalo odločitev profesorija. To mamo zdej, ker šolski delavci nimajo NOBENE avtoritete več. In pol imaš takle drek. Zmeri je učitelj/profesor kriv. In to ni prov. Ti ljudje tudi vzgajajo naše otroke (z njimi preživijo 6-7 ur vsak dan, to je glih tok kot starši), in ker se jim je že začelo malo jeba.t za vse skupaj (saj so za vsak drek oni krivi), vsem talajo pozitivne ocene, ne komplicirajo in nimajo nobenih problemov s starši in nadrejenimi. Mulci pa tako ne poznajo neuspeha, graje, itn... res odlična popotnica za življenje.

pač vse to je bil nekoč del odraščanja, pubertete, šolstva, zdej pa tega kr ni več... 50 let so imele učiteljice nekoga na piki, svoje ljubljenčke, svoje muhe, svoje napake, pa so vsi otroci kar normalni odrasli. Se mi zdi, da so/smo bili vsi čisto normalno pripravljeni na življenje. Izkusili so vse plati življenja. Kaj je pa zdej? Poraza sploh ni več. in potem doživi pri 28letih prvi neuspeh ko službo išče, je pa vse drugo krivo (če seveda starši nimajo tok vez, da bi zrihtali službo za svojega oh in sploh otroka).

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Fadil , pravo zaroto peljejo proti vaši familiji
se spomniš policajke iz Velenja, ki te je opalila, ker si kršil prometne predpise? kakšna krivica....si jo zajebal potem pri komandirju? se ne spomnim več kak je blo naprej......
zdaj pa še učitlca, katere smisel življenja je, da zajebe še tvojo hčer,....baba sploh nima privat življenja, vse je posvečeno samo maltretiranju tvojega sončka , ja , samo za to živi......noč in dan razmišlja samo kako bi zajebala kerga sončka...
ZAROTA!!!!!!!!!!!!!!
stupid-1.gif

lej , samo misel.....kaj praviš, kakšen efekt bi npr. bil, če bi po uri, hči SAMOSTOJNO ukrepala in stopila do učitlce ,, gospa, saj vem da mi nič ne pomaga, ampak samo v vednost, nisem švinglala, krivico ste mi naredili, pa ni važno, k angleščini hodim zaradi znanja, ker vem da ga bom celo življenje potrebovala, ne pa zaradi ocen,,......nekaj v tem smislu, da ji vzbudi dvom v njeno strokovnost.....
...kaj praviš? kera varijanta je boljša?
sej vem, tvoja -balkankomunajzarska iz preteklih časov, ko ste za vsak pičkin dim tekali k partijskemu funkcijonarju in tožili ljudi
uf-1.gif

Capl, zdelo se mi je da nisi čisto gladek, sedaj pa vidim, da se nisem motil. Kakšna partija, kakšni komunisti glupson. Ti si res SAMOSTOJNO počen.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Govoril sem z ravnateljico in povedala mi je, da tudi če hči sama ni goljufala, je vedela da goljufajo in zaradi tega je kao soudeležena. Saj ni zatožila sošolce, ki so goljufali. Če ne kradeš, ampak samo držiš vrečo, si enako kriv.
AMEN!!!

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Hehe, kolesje samozaščite se je zavrtelo. Pa ne, da podpiram vmešavanje staršev v šolanje otrok. Dej se še s kom četrtim pogovarjaj na to temo, ki ima še manj pojma o tem
wink-1.gif
.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Se ti ne zdi, da že res pretiravaš? Jbg, krivica se je zgodila, move on.

Zadeva je zame zakljjučena, zato sem napisal AMEN. Zakaj pretiravam?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Govoril sem z ravnateljico in povedala mi je, da tudi če hči sama ni goljufala, je vedela da goljufajo in zaradi tega je kao soudeležena. Saj ni zatožila sošolce, ki so goljufali. Če ne kradeš, ampak samo držiš vrečo, si enako kriv.
AMEN!!!

A zato ker kuzla lena preplačana, sama ne prepreči plonkanja so pa drugi krivi.
bonk.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Saj imaš plemenite namene, samo IMO si v tem primeru naredil overkill - pozanimaš se, če so bila kršena pravila iz strani učiteljice, če niso bila, zadevo pustiš. Simple as that.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.474
359
83
34
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Naredil sem napako, da se temo postavil na narobnem forumu, kjer so po večini mlajši ljudje brez otrok, ali pa z majhnimi otroci. Močno dvomim, da boste svoje otroke v življenju puščali na cedilu, ko sami ne bodo zmožni stvari urediti. Sam sem se v šoli vedno postavil sam zase, ampak so me precejkrat odpikali kot knof od gat. Pri večjih stvareh, je zadevo rešil moj foter, za kar se mu še danes hvaležen. In po vaših besedah naj bi bil potem jaz danes nesamostojen, razvajen in nesposoben!? Daleč od tega, dragi forumski kolegi, daleč od tega. In sam sebi sem dokaz, da je moje razmišljanje pravilno, kar se tiče hčere. Verjamem, da se bo iz takih stvari naučila, da ni potrebno v življenju vedno počepniti in požreti drek. Naj se postavi zase, pa če tudi zaradi tega kasneje potegne kratko. Zaradi takega razmišljanja smo Slovenci tam kjer smo. Znani smo po tem, da smo ovce. V drugi temi je debata o pijanem Mišiæu. In kaj bo? Tako kot vedno.... Tresla se je gora, rodil se je Mišiæ. BEDA!!!

Oprosi, ampak če bom imel kdaj tako mišljenje in bojo moji otroci zaradi moje neumnosti celo življenje socialni invalidi, raje prihranim svoje seme v jajcih.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Jaz bi za učitelje uvedel licence - pogoj za licenco pa je opravljen periodičen preskus znanja.

Se pa pa stanju v šolstvu ne čudim več, odkar sem malo več izvedel kako poteka (ne)delo na pedagoškem faksu.

Kakšen pedagoški faks pri srednješolskih učiteljih?
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
AMEN!!!

Tole pa je fajn bosa, kdo pričakuje od otrok, da bodo zatožili sošolce je bolan. (edino če je govora o šoli, kjer so že polnoletni osebki?)

Kr porini tole na svet, fadil, pa bo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Kakšen pedagoški faks pri srednješolskih učiteljih?
confused-1.gif

Govorim za OŠ - pri srednji je FF; stanje podobno (odnos do študentov). Za FDV ne vem, si pa lahko predstavljam da ni nič kaj drugače.