in kaj ima gorsko kolesarjenje veze z kolesarjenjem po Slovenski??
a nisi sel na dopust?? pisal je tko... ocitno pri tebi hitreje mine.
Fixed.Gre za način obnašanjadanašnje prepotentne mladineprepotentnežev, tako v naravi, kot v mestih. Ni razlike. Vse je kao njihovo...
Ima veliko (si slep?)!
Gre za način obnašanja današnje prepotentne mladine, tako v naravi, kot v mestih. Ni razlike. Vse je kao njihovo...
no ja, men ni isto rekreativno kolesarjenje in prevoz na siht. in kolikor jest srecujem gorske kolesarje, nisem imel prepotetnih izkusenj... v lj pa res marsikaj vidis... ne morem se strinjat da je to enaka zadeva.
OK....V Dolomitih in v švicarskih Alpah pa te izzivajo, do kje si upaš s kolesom. Vse planinske poti pa so tako ali tako samoumevne, da so temu namenjene, če kolesar zmore. ....
OK
Imaš mesto kam iti. Pri nas ga pač ni oz. je omejeno.
Po skalah/kamnih nimaš kaj uničevat. Govora je o gozdu!
Ne ni res, da tam lahko voziš kjer hočeš. Steze zo za to, da se jih uporablja kot steze - za peščece.
Ne ni res, da so planinske poti - samoumevno - za kolesarje. Saj so ja poti in ne kolesarske steze. Povprašaj planince, če so za to, da se tam vozijo kolesarji. Pa tiste, ki jih vzdržujejo
Očitno si nek google teoretik, jaz sem pa tam bil in vem, kje se lahko voziš. Med potjo na štiritisočaka se pač pripelje mimo po isti poti kolesar. In se izide. Saj tu ne gre za kolone ljudi, ki hodijo po zahtevnih gorskih poteh in tudi ne za kupe kolesarjev. Na dan tudi dobri zdržijo par voženj s 3000 metrov nadmorske višine, kamor so prišli z žičniškimi napravami, do spodnjih postaj. Kolesarjenje se tam oglašuje, poti so na zemljevidih in nekatere so iste kot planinske poti. Tam tudi povečini nimajo navade malati nekih markacij na vsak drug kamen. Če ne znaš brati tabel vsakih nekaj 100 višinskih metrov in karte, znaš biti v težavah. Zato je ljudi, ki bi šli peš na vrhove verjetno precej manj kot pri nas, če upoštevamo, kako velika količina ljudi tam dopustuje. Večina da pač 50 € in se pripelje z gondolo na višino in malo sprehodi okrog in z gondolo nazaj dol.OK
Imaš mesto kam iti. Pri nas ga pač ni oz. je omejeno.
Po skalah/kamnih nimaš kaj uničevat. Govora je o gozdu!
Ne ni res, da tam lahko voziš kjer hočeš. Steze zo za to, da se jih uporablja kot steze - za peščece.
Ne ni res, da so planinske poti - samoumevno - za kolesarje. Saj so ja poti in ne kolesarske steze. Povprašaj planince, če so za to, da se tam vozijo kolesarji. Pa tiste, ki jih vzdržujejo
sem videl precej butastih pešcev po kolesarski poti. se pa strinjam z ostalim.Ej lej model, pešci pizdimo zaradi vaše vožnje po peš poti. Na kolesarsko ne gremo. Kdor zaide je nadrt od vas, kolesarjev.1:1. Pa ga prav tako nočete tam videti.
sem videl precej butastih pešcev po kolesarski poti. se pa strinjam z ostalim.
planinske poti urejajo planinci. a bodo kolesarji kaj prispevali?
Ja saj to ti pravim. NE GREŠ s kolesom/peš po vrtičku, ampak greš s kolesom po POTI/PLANINSKI poti. PikaKje si videl, da se kolesarji vozijo po vrtičkih? Kje si videl, da se kolesarji vozijo po njivah?
Planinska pot..... a je kaj drugače kot pot v parku, pot okoli jezera, mesta... Pred dnevi sva šla s tamalim za dobro uro po gozdu. Vozila sva se po vlakah, nisva nove poti delala. Srečala dve babici, lepo pozdravila, sva dobila nasmeh in pozdrav in vsak svojo pot.
Pa tudi če pubje naredijo nekje trail al pa dh progo, koliko s kolesi uničijo gozda? A recimo isto dolžino proge al pa vlake je kolesar več škoxe naredil? Več hrupa?
Sprehajalci ste najhujši primerki zlobe. Hodite kjer čte in svoja pravila vsiljujete. Peš greš lažje čez vrtiček moje drage kot s MTB.
Slovenska folklora, sam da je tebi uredu, za druge me ne briga.