Pritrditev tablice

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Gledam da imajo švabi pogosto avtomobilske tablice direktno ptitrjene brez okvirjev. Kar mi zgleda super.

Pritrjene so z vijaki, ki imajo barvaste kapice...modra za na delu kjer je oznaka države ter bela na drugi strani.

Mogoč kdo ve kje se da take vijake dobit pri nas, če sploh (...oz. a je pri nas sploh to dovoljeno?).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Res je..je dovoljeno:

"Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene."

A kakor berem po drugih forumih zgleda, da se dobro obnese dober obojestranski lepilni trak.

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
Kako pa izgleda ta zelen trak? Lahko kdo prilepi kak link?

Tale mi po opisu sodeč izgleda najmočnejši, samo ni zelen
smile-1.gif

link: http://trgovina.mercator.si/te...-ogledala-38212

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, tega imam jaz, katerega je bmwm3cls dal http://www.ceneje.si/Izdelek/3...x-s-5-m-x-19-mm

Jaz sem dal 5 trakcev pokončno, dolgih tam nekje 5cm

Mora pa bit OUTDOR nujno. Kupil sem ga v Mercator tehniki. Imaš različne barve. Rumeni je menda bolj švoh, rdeči pa je še močnejši od zelenega. Sej piše gor.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Tega opažam povsod, da ga uporabijo (kjer je hišna tablica na sliki
wink-1.gif
). Bom skočil v Bau... pogledat če ga imajo.

Je pa tržna niša trenutno pri nas..prodaja ustreznih vijakov (glede na znamko) za direktno pritrjevanje tablic z barvastimi pokrovčki
grin1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik vincent pravi: Je pa tržna niša trenutno pri nas..prodaja ustreznih vijakov (glede na znamko) za direktno pritrjevanje tablic z barvastimi pokrovčki
grin1.gif
To je bila velika moda v osemdesetih, stojadin ni bil lep, če ni imel teh kapic na tablici, barvastega povštrčka na zadnji polici in lisičjega repa na anteni.
wink-1.gif

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
30-45 cm na registrsko. Predvsem je pomembno, da registrsko prej po potrebi malo ukriviš po obliki odbijača (fotografija v predstavitvi) in uporabiš dovolj traku na vogalih, na sredini še ni bilo nikoli problema, da bi bilo premalo traku.
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Najbolj pomembno je, da je vse suho ko poper in še najbolje toplo! Zunaj zdaj na lepem sončku nalepit ali pa v topli garaži!

PS. Indoor za v kopalnice Tesa, je še lažje delat in dobit dober stik s površino kot pa outdoor, glede moči pa pri nobenem ni pomisleka, če je dobro nalepljeno gre tablica prej napol, kot pa Tesa iz odbijača.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik bmwm3csl pravi:
30-45 cm na registrsko. Predvsem je pomembno, da registrsko prej po potrebi malo ukriviš po obliki odbijača (fotografija v predstavitvi) in uporabiš dovolj traku na vogalih, na sredini še ni bilo nikoli problema, da bi bilo premalo traku.
wink-1.gif
467716-post_slo.gif

Res je, naprej vpognit tablico, da se popolnoma prilega obliki odbijača, če ne je noben trak ne bo obdržal gor.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz imam že zadnjih 10 let (na različnih avtih) Tesin trak za pritrditev ogledal, nikoli še nobenega problema.

Jaz sem tudi imel tako pritrjeno potem a se je potem nekdo odločil, da bi imel moje tablice. Sicer je tesa trak tako dobro držal, da jih ni dobil dol (očitno je bil brez laksa ali česa podobnega) ampak mi je eno samo dodobra zvil na robu, ko jo je vlekel stran in zdaj imam tablice pritrjene z neti. Odvrne priložnostnega sposojevalca tablic od svojega bednega dejanja v momentu.