Prisilne poroke bodo v Nemčiji kaznivo dejanje

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
eazy, in zakaj je folk netoleranten do muslijev?
Ker je v soboto zvečer lažje govoriti:
- prekleti tujci
- Musliči, pravice bi imeli. Fej!

Kot pa:
- Fak, obroka za lizing več ne morem odplačevati.
- Ne morem si novo plazmo privoščiti.
- Sosed je avto prodal in se z biciklom vozi.
- Že ves mesec hodim domov jest, ker si malice ne morem privoščiti.
- A ti še imaš službo?

opa, citata ni bilo...

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
To niso prisilne poroke ampak dogovorjene poroke, majhna ampak bistvena razlika. Iste stvar dela cela Evropa, se posebaj kraljevske druzine. Ista stvar je prisotna tudi pri zidih ampak tam (kot vsi dobro vemo) ni dobro d*kati.

10000000000tic.
Obrezovanje ni stvar Islama, nima nobene veze z Islamom.

p.s.: najvecji problem danasnje druzbe so dogovorjene poroke, o really?
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, to ni največji današnji problem, ampak trenuten topic, ki ga je nekdo odprl. Je tako?

Poglej razlog:

---
Pogosti primeri so, ko Turkinje pripeljejo v Nemčijo, da bi se z njimi poročili moški iz turških družin. Na nevladne organizacije se vsako leto obrne kakih tisoč žensk, žrtev prisilnih porok.
---

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne, to ni največji današnji problem, ampak trenuten topic, ki ga je nekdo odprl. Je tako?

Poglej razlog:

---
Pogosti primeri so, ko Turkinje pripeljejo v Nemčijo, da bi se z njimi poročili moški iz turških družin. Na nevladne organizacije se vsako leto obrne kakih tisoč žensk, žrtev prisilnih porok.
---

Seveda. Hebe se Nemcem za Turke in se posebaj za njihove zene ,ki niso tam od vceraj ampak vsaj zadnjih 50let. Upam da ni potrebno risati kaj je namen tega zakona?

I

Izbrisan uporabnik #488

Še par vprašanj sem zgoraj postavil pa me zanima kaj si misliš o tem... sploh tisto o družbeni koristi...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še par vprašanj sem zgoraj postavil pa me zanima kaj si misliš o tem... sploh tisto o družbeni koristi...

Glede na to da si ze pri vprasanju lagal bo moral moj odgovor zadostovati.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
1) seveda....
priden.gif

2) Belino si pozabil?

kaj je že bilo z belino?????? levičarska medijska gonja, sodnik oziroma sodnica za prekrške je pa potem kaznovala koga že????? a bi mi verjel, če ti reæčem, da niso bili kožoglavci tisti, k so moral sežt v žep??? sam pol so pa razni levi pisunčki kr bli tiho pa neke televizije je vse čudežno potihnil...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Res je, si že odgovoril. To je očitno ok, ker to počnejo tudi druge kulture in narodi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Res je, si že odgovoril. To je očitno ok, ker to počnejo tudi druge kulture in narodi.

Ti narisem. Obrezovanja NI. Stekas? In jaz naj komentiram neko neobstojeco kulturo/navado?!?!? Kako nekaj neobstojecega vpliva na kulturo ali druzbo?! WTF

Dogovorjena poroka je prisotna pri stevilnih narodih. Ni nic novega, tragicnega ali nenavadnega...
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Dogovorjena=prisilna je torej po tvoje ok
smile-1.gif

Potem pa se jezit, če ti kakšna država izda prisilne predpise...

Nič tragičnega torej.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Dogovorjena poroka ni isto kot prisilna poroko. Prisilna poroka ni bila dovoljena tudi pred to pobudo. Sploh pa ne v Islamu. Sicer pa dogovorjene poroke niso nic novega in uporabljajo tudi stevilni poleg muslimanov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, ni isto, če poleg sodeluje polnoletna nevesta, ki se s tem strinja
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Arranged marriages

Arranged marriages are allowed and promoted in Islam as long as they are accepted by both the bride and the groom . One of the conditions for the Nikah (marriage ceremony) to be valid is both the man and woman are asked independently of each other as to whether they agree with the marriage or not. If either of them say ‘no’ then the Nikah cannot continue , however, silence is regarded as consent. (Radd ul Mohtar)

Forced Marriages

Whilst we understand the importance of love and compatibility we must also ensure the approval of both parties. However, one must also recognize that forced marriage is a problem occurring today and Islam condemns it to the highest degree. The issue of forced marriages is not one that is limited to some Muslims, but Hindus, Sikhs and other religions also acknowledge it as a problem.

As explained above, Islam regards marriage as a right of the individual and therefore others cannot make the decision for them. If a woman/man is forced in marriage then the marriage would not be valid and would therefore need to be cancelled . However, daughters and sons should also recognize the rights of their parents and come to an agreed solution before the marriage takes place. If this does not happen then those who forced the marriage and those who allowed it are both guilty and have committed a major sin.

priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekaj tu ne drži v musliæarki terminologiji, če je torej prostovoljna, zakaj se imenuje dogovorjena
smile-1.gif

Potem ni problema ne v Nemčiji, ne pri nas.

Jaz pa govorim dejansko o prisiljenih, proti volji. A boš sedaj še našel terminologijo iz kakšne pravljice, da je tudi prisiljena poroka prostovoljna.

http://www.rtvslo.si/svet/v-veliki-britaniji-vse-vec-prisilnih-porok/84539

To so imeli v mislih, ne terminologijo kak veter zapiha.

---
Za BBC je na to temo spregovorila pakistanska najstnica, ki so jo na silo odpeljali iz šole, ko je bila stara le 3 leta, jo poslali v Pakistan in prisilili v poroko z moškim, ki jo je napadel, zlorabljal in posiljeval.
---

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
To muslimcarska ampak uradna terminologija.... Ce ti se ni kapnilo (in ocitno ni) Nemce dejansko motijo samo dogovorjene poroke. Lahko ugibas zakaj
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
drugače pa, po eazyu nima zveze z islamom niti jeruzalemski mufti al huseini, ki je pozival vernike, naj vstopajo v ss in nato pregledoval ss muslimansko divizijo v postroju pa od adolfa je bil ful kolega...

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri nas bi lahko te musliæe zajeli v tem kaznivem dejanju.

Citat:

Prisiljenje

132. člen

(1) Kdor koga s silo ali resno grožnjo prisili, da kaj stori ali opusti ali da kaj trpi, se kaznuje z zaporom do enega leta.

(2) Pregon se začne na predlog.

V Nemčiji so pač šli dlje in kvalificirali takšno dejanje posebej, zvišali kazen ter uvedli pregon po uradni dolžnosti.
Prav nič ni narobe s tem.