Primerjave med mobilnimi operaterji

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Se nekako strinjam. Ampak, če se mal poigraš s številkami.....

Če pri mobitelovem paketu C dodamo še 1223 minut, da pridemo na 2000 (brezmejnih 2000) je to še +183,45 EUR, kar je ubistvu 223 EUR. 223/30 = 7.4.... Torej je 7x dražji mobitel.

Pri simobilu če vzammo paket XL zame in dodamo še 498 minut, da smo na 2000 je to +74,7EUR kar znese skupaj 120,4EUR. 120/30 = 4... Simobil je 4x dražji.

V povprečju so 5,5x dražji oz. cenejši, kokr komu paše.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Napisano velja le, ce resnicno porabis toliko minut... vecina jih ne porabi... in vzame tak paket predvsem zato, da lahko ceneje pride do mobilnika
evil.gif

In ce ze na tak nacin primerjas, potem dodaj se pri Tusmobilu in Mobitelu neomjeno stevilo minut v lastnem omrezju ... kot jih ima recimo Si.mobil ... in dodaj to, da pri Tusmobilu recimo ne mores uporabljati Monete ... Ce ze primerjas tisto, kar dobis pri Tusmobil s tistim, kar dobis pri drugih operaterjih... ne glede na to, ali nekdo to potrebuje ali ne...

In iz tvojih postov se da razbrati samo to, da je Tusmobil najcenejsi... najboljsi, najugodnejsi.. in oh in sploh naj naj naj ...
hysterical-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
plus, da ima Tusmobil silne probleme s tujino ... v veliko drzavah se enostavno ne mores nikamor povezati, sicer tega nisem sam izkusil, ker sem se prej znebil Tusmobila, se mi je pa naredilo, da s Tusmobilom nisem mogel dobiti Simobil narocnika v Italiji. cel teden.
wink-1.gif

tole je pa trenutno stanje v Ljubljani - Moste, krizisce Zaloske in Kajuhove. to je men cisto premalo ... vcasih je bilo vsaj 50-60 kb/sec, v povprecju cca. 100 kb/sec, ampak tole zadnje case je pa res zalost in bo res treba nekaj ukrenit ...

p.s.: v casu pisanja se je upload dvignil na 25 kb/sec. zalost ... plus, da mi celoten net trokira na polno ...
1196480-Screenshot2011-04-28at1.53.44PM.png

Priponke

• 1196480-Screenshot2011-04-28at1.53.44PM.png
    1196480-Screenshot2011-04-28at1.53.44PM.png
    55,4 KB · Ogledi: 170

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
spet sosed od soseda povedu ane?
wink-1.gif

zaenkrat bil v FR, IT, AU, HR, BIH, njemačka in ni blo nobenih problemov, tako z klici, sms, gprs ;D

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
uff 2 leti nazaj..od tiskrat do danes so 100% poštimali zadeve...

hehe da nisi pomešal kaj s T-2 umts tujina ki majo še danes težave..
grims-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Napisano velja le, ce resnicno porabis toliko minut... vecina jih ne porabi... in vzame tak paket predvsem zato, da lahko ceneje pride do mobilnika
evil.gif

In ce ze na tak nacin primerjas, potem dodaj se pri Tusmobilu in Mobitelu neomjeno stevilo minut v lastnem omrezju ... kot jih ima recimo Si.mobil ... in dodaj to, da pri Tusmobilu recimo ne mores uporabljati Monete ... Ce ze primerjas tisto, kar dobis pri Tusmobil s tistim, kar dobis pri drugih operaterjih... ne glede na to, ali nekdo to potrebuje ali ne...

In iz tvojih postov se da razbrati samo to, da je Tusmobil najcenejsi... najboljsi, najugodnejsi.. in oh in sploh naj naj naj ...
hysterical-1.gif

Primerjava je to, koliko se dejansko porabi je druga stvar. Ne vem zakaj se ti počutiš tako ogroženega? Nikjer nisem pisal nič o kvalitetah ipd. samo zračunal sem cene in to je vse. Nikjer nisem rekel kdo je boljši ipd. samo kdo je cenejši in seveda nemoraš drugega potemtakem razbrati iz mojega posta. In nevem zakaj bi nekomu plačeval več, da bi dobil manj, kvaliteta je pa skoraj povsod enaka. So odstopanja, seveda, ampak za navadnega smrtnika to nima velike veze. Seveda ma pa mobitel boljše omrežje, saj je že 20 let na trgu.

Kar se tiče monete je res. Ampak pri paketih mobitela in simobila ni vštetih SMS/MMS in prenos podatkov, to je še dodatni strošek. Ne vem kako naj to ovrednotim, da tušmobil nima monete? Jaz osebno sem jo rabil 1x v življenju pa še tisto iz firbca.Mislim, da navadnega smrtnika zanima samo koliko bo plačal in koliko bo za ta denar dobil, zaradi monete ne bo rekel "dam rajši 10EUR več na mesec, samo da imam moneto (to je 120EUR na leto, kar je pa lep denar)"

In tudi tisto, da morajo nemudoma vsi po vrsti it k tušmobilu? Res ne vem zakaj se počutiš tako ogroženega. Napisal sem samo cene, nikomur nisem rekel kam naj gre ipd. Vsak ve zase, jaz vem, da na leto prišparam cca. 130EUR, telefon mi pa laufa ravno tako OK kot pri ostalih operaterjih in to je cela stvar. Kaj in kako bojo pa drugi me pa res ne zanima.

Nazadnje urejeno:

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
Zadeve se lahko obračajo tako ali drugače. Vsak posameznik ve, kateri operater je za njega oz. kar je bolj pomembno, za njegovo strukturo klicev/SMS/date, najbolj ugoden. Za nekoga Mobitel, za drugega Simobil in tretjega Tušmobil. Glejga zlomka: tri osebe in trije najcenejši operaterji
wink-1.gif

Splošno trobljenje o tem, kdo je cenejši, je neumno.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik 1980 pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Nekako imata S! in M@ to najbolje poštimano.

Meni ne delejuta tako, zadnji navedeni pa se manj oz. prav z nicemer ne opravicujeta to da sta 5x drazja od svojega konkurenta, ki je moram priznati dosti napredoval.

Tisti, ki pravi, da so ostali operaterji petkrat drazji, slepi samega sebe ... Res je, da se je Tusmobil precej porpavil... ampak se vedno ni res, da je 5x cenejsi ...

Veš kako, v mojem primeru je kar precej cenejši izpadel, morda res ne za 5x kar se tiče same naročnine, ene 2x cenejši pa vsekakor je, čeprav ko primerjam ta njihov dnevni prepaid internet s konkurenco pa je dejansko 5x cenejši
grin1.gif
.

Lp.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kako ne? Cene so znane, kaj dobis za ta denar je tut znano, vse podatke imaš. Ne vem zakaj je potem neumno primerjat? Nevem zakaj eni hodijo po neko stvar v mercator drugo pa v spar? Ker je nekaj cenejse in to ni neumno. Nemno bi bilo, da bi trdili da je drazje cenejse.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
kaj pa če tisto kar dobiš, ne potrebuješ, oz. dobiš pri drugemu boljše razmerje? Če porabim npr. 700 minut v Simobil, 300 v Mobitel in 200 v stacionarna omrežja, kateri operater je najcenejši?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik tafrishnzelen pravi:
kaj pa če tisto kar dobiš, ne potrebuješ, oz. dobiš pri drugemu boljše razmerje? Če porabim npr. 700 minut v Simobil, 300 v Mobitel in 200 v stacionarna omrežja, kateri operater je najcenejši?

Pri brezmejnih 2000 imaš 1000 minut v vsa ostala omrežja. Pri mobitelu C paket je 777 minut v vsa omrežja, pri simobilu XL Zame je 1001 minuta za ostala omrežja.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:

Če pri mobitelovem paketu C dodamo še 1223 minut, da pridemo na 2000 (brezmejnih 2000) je to še +183,45 EUR, kar je ubistvu 223 EUR. 223/30 = 7.4.... Torej je 7x dražji mobitel.

Pri simobilu če vzammo paket XL zame in dodamo še 498 minut, da smo na 2000 je to +74,7EUR kar znese skupaj 120,4EUR. 120/30 = 4... Simobil je 4x dražji.

Ko se tko rad poigravaš s številkami. Kaj pa če 2000 enot skuriš iz omrežja nacionalnega gostovanja?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:

Ko se tko rad poigravaš s številkami. Kaj pa če 2000 enot skuriš iz omrežja nacionalnega gostovanja?

Zakaj pa ne? Samo interval je drug, za dolge pogovore je to čist ok, problem je pri pogovorih cca. 1 minuta ipd.