Primerjava spletnih bank ?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Banda NLB jevska od 1 januarja ti računajo še uporabo klika mesečno .Kako si drznejo.
Dobaviteljem firmam pa jamrajo in zavračajo fakture ,da zaradi krize zmajšamo fakture za 10-20 % in izsiljujejo popuste ,do fizičnih oseb pa udri po sirumoku .

Spletna poslovalnica NLB Klik je v desetih letih obstoja postala pomembna povezava z banko, saj uporabnikom že nekaj časa omogoča precej več kot samo plačevanje položnic. Samo v zadnjem letu smo ji dodali kar nekaj novih, uporabnih funkcionalnosti:
- pregledovanje izpiskov NLB Osebnih računov v elektronski obliki,
- vpogled v celotno vrednost sredstev v NLB Skladih,
- vpogled v stanje na trgovalnih računih vrednostnih papirjev, ki jih za vas vodi NLB,
- povečana varnost z dodatnim geslom in osebnih sporočilom na vstopni strani,
- avtomatizacija čezmejnih plačil SEPA,
- prenos sredstev na pooblaščenske varčevalne račune,
- časovna razširitev razpoložljivega arhiva za osebne in kartične račune s 6 na 12 mesecev,
- poimenovanje vseh vrst računov, prijavljenih v NLB Kliku, po izbiri uporabnika.
Ker spletno poslovalnico stalno nadgrajujemo tako z vidika varnosti poslovanja kot tudi širitve palete funkcionalnosti, bomo v NLB uvedli mesečno nadomestilo za njeno uporabo. Zaračunavali ga bomo v začetku meseca za pretekli mesec, prvič v januarju 2009 za december 2008. Višina nadomestila je 0,65 EUR mesečno in ga bomo zaračunavali vsem uporabnikom, ki so v NLB Klik prijavljeni in so v spletno poslovalnico vsaj enkrat v zadnjem letu tudi vstopili.
Za višino nadomestila bomo avtomatično obremenili vaš ali pooblaščenski račun, ki je v NLB Kliku prijavljen kot temeljni. Kateri je to, lahko preverite v poglavju Stanje -Stanje na računih - Podrobnosti.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Saj veš da so ful revčki. Morjo zbrat vse tiste silne plače za upravo. Še dobro da zapustil NLB pred leti in se samo smejim tem zadevam.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
28. november 2008
NLB dobro posluje

NLB tudi v letošnjem letu, kljub zelo zaostrenim pogojem poslovanja in krizi na svetovnih finančnih trgih, dobro posluje. V dosedanjem obdobju je NLB povečala obseg poslovanja za 1,2 mrd evrov evrov. Pri tem se je obseg kreditov gospodarstvu povečal za 7 % in prebivalstvu za 12 %. Dobro poslovanje je v veliki meri posledica sprejetih ukrepov v zadnjem letu in pol, predvsem povečanja kapitala za 318 mio evrov, obsega dolgoročnih depozitov in prilagoditev na področju kreditne politike. Po devetih mesecih je NLB realizirala 346,8 mio vseh prihodkov, 230 mio evrov odhodkov in dosegla rezultat po oblikovanju rezervacij v višini 116,8 mio evrov.

grims-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
To se pa strinjam. Ena izmed najgrših strani, ki sem jih videl do sedaj. In takšna je že vsaj 4 leta sigurno...Kot da bi jo naredil največji amater...najti karkoli na tej strani je pa tudi Mission impossible
bonk.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
U, hvala za link!
smile-1.gif
(Tudi @ Rossoner.)

Tega prej nisem vedel, da morajo izvajalci plačilnega prometa redno poročati o svojih tarifah BS.
grims-1.gif

Ja, domača stran BS je res "intuitivna", ampak v tem smislu, da je pogosto potrebna intuicija na uporabniški strani.
wink-1.gif
Sem ravno pred kratkim tam nekaj telovadil, ko sem iskal, katera pravna oseba se skriva za določenim TRR (sem potem seveda našel iskani podatek).

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Za višino nadomestila bomo avtomatično obremenili vaš ali pooblaščenski račun, ki je v NLB Kliku prijavljen kot temeljni. Kateri je to, lahko preverite v poglavju Stanje -Stanje na računih - Podrobnosti.

Kul, račun, ki je (bil) temeljni, sem zaprl. No po njihovem je še vedno temeljni. Klik uporabljam le za dostop do pooblaščenega računa, ki pa ni temeljni. Me zanima, kako bodo to obračunali.
evil.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz
Že kar nekaj časa razmišljam o tem...In sicer je okrog poslovnega računa, ki ga imamo odprtega pri Reiffeisen banki, ampak to je tak račun, da maš neko neugledno kartico, zgleda kot članska za kaki klub, pa dviguješ lahko samo na banki in vsaki drek se ti zaračuna. Meni je to neko adijo poslovanje, kot da smo 20 let nazaj, niti na bankomatu ne moreš dvignit denarja. Denar nakazujem preko bankaneta preko svojega osebnega računa.In zdaj me zanima, če so druge banke tudi tako adijo in nimajo poslovne spletne banke???

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
unicredit bank je prenovila grafični vmesnik ter dodala nekaj novosti.

izgleda fajn.

lp

p.s. razmišljam o menjavi ker sparkasse dela ok samo na IE v vseh ostalih oknih so gumbi nametani in nekatere stvari sploh ne delujejo!!! podn!!!!

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kljub malim pomanjkjivostim samo zaradi grafične podobe že ne bi menjal Sparkasseja
cheer.gif

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Kljub malim pomanjkjivostim samo zaradi grafične podobe že ne bi menjal Sparkasseja
cheer.gif

gre se zato, da stvar dela kot mora samo v IE. nismo vsi na winsih, pa tudi če smo ne uporabljamo vsi IE.

pa naj bo plačevanje položnice 0,00e zaradi mene. če ne dobim usluge kot se šika grem drugam.

je kdo na unicredit? zadovoljni? se mi pa zdi da so cene dvignili od kar sem zadnjic gledal poslovanje za prebivalstvo. hmmm
kako se obnese tale čitalec oziroma generator gesel. ni to malo nerodna zadeva na katermo moraš mislit če želiš iz službe opraviti recimo transakcijo?

Nazadnje urejeno:

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
ima kdo navodila za Raiffeisen e-banko, ker na netu nimajo demo predstavitve banke?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Raiffeisen bančništvo za fizične osebe je dokaj čudno.
Dela samo v windows in IE, instalirati si moraš določene komponente za podpisovanje, pa še logout gumba ne poznajo?!
uf-1.gif

Jaz sem jih zapustil in sem šel na Volksbank, ki je imela mnogo ugodnejše stanovanjske kredite.

Lithium

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Jaz sem jih zapustil in sem šel na Volksbank, ki je imela mnogo ugodnejše stanovanjske kredite.

Kaj pa praviš na njihovo spletno banko?

Kako je bil pri pridobivanju kreditov ugoden Unicredit recimo?

lp

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Ok, iskanje najugodnejšega stanovanjskega kredita je potekalo tako, da sem si vzel čas in obdelal praktično vse banke.
Najugodnejši kredit sem si dogovoril pri Volksbank, Hypo bi bil tudi ugoden, ampak so imeli neko čudno pravilo, da potrebuješ še poroka, ki ima enako visoko plačo. Takrat bank Austria je bila na tretjem mestu.

E-bančništvo je pri Volksbank OK, uporabljaš generator kod (vanj vštekaš tvojo kartico, pa ti izračuna enkratno kodo za prijavo).

Provizij na bankomatih ni, ne v SLO, kot po celi EU (kar pogosto uporabljam).

Lithium