primerjava med katastorfo in ugodnim nakupom

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

In ko že omenjaš kontejnerje - kje pa je Drnula s kontejnerji sedaj ko je kup ljudi ostako brez domov???

Aja, niso cigani.

Enakopravnost!!!

Cigan se piše z veliko, če misliš na etnično skupino. Če pa misliš na tatove, lenuhe in prevarante, ker že pišeš z malo začetnico, pa ne vem, kako veš, da na prizadetem območju ni prav NOBENEGA.

Strojanovi so državljani RS, prav tako kot vsi ostali, pač so toliko bolj spretni v izogibanju zakonu in s tem koristni, da nas opozorijo na luknje v njem. In če se že zgražate nad tistimi Drnovškovimi kontejnerji, pa upam, da vas ne bo kap, ko jim bodo ostali ministri sezidali lepo hiško na parceli, ki jim jo bodo tudi podarili. Kje je enakopravnost? Jaz bi tudi hiško.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Kanada umika te oklepnike iz Iraka, ker da niso uporabni in namesto njih pošilja tanke.

Se ne čudim. No, saj so dobri, dokler ne zapeljejo na blato ali pesek.
hysterical-1.gif

Čakam še na nekoga, ki bo udaril z izjavo, da nam je NATO kot klavzulo naložil dolžnost, da kupujemo občutljivo in v kriznih razmerah neuporabno opremo.

netko

Guru
25. jul 2007
6.983
2.276
113
tale izjava pa že meji na debilnost... kriminalci koristni zato ker opozorarjajo na napake... to je resnično najbolj debilna izjava ki sem jo slišal... in da te popravim oni se ne izogibajo zakonu oni zakona ne j.e.b.e.j.o prvič so slišali za zakon takrat ko jim je neki d.e.b.i.l tvoje vrste povedal, da imajo pravice
bonk.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kolikor se spomnim, smo imeli referendum za vstop v NATO.
Sam sem glasoval proti... pa vsi ostali, ki se pritožujete nad nakupom oklepnikov?

Država se sedaj pač oborožuje glede na standarde, katere so državljani na referendumu sprejeli za svoje. Ali bi šel denar za oklepnike ali za kaj drugega a vseeno vojaškega tako ali tako ni važno. Z vstopom v nato se je RS zavezala, da bo določen % proračuna dala za obrambo - in oklepniki so del tega%. Glede na to, da pogodba vsebuje visok delež protidobav bolje to kot par falkonov, kjer slovenska podjetja (razen tistih, ki so dobila provizijo) od nakupa niso imela nič.

Odpiratelj post-a je verjeno nenamerno denar primerjal tudi z žrtvami... Marsikateri svojec bi takoj soglašal z še enim nakupom oklepnikov, le da žrtev ne bi bilo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Kanada umika te oklepnike iz Iraka, ker da niso uporabni in namesto njih pošilja tanke.

Se ne čudim. No, saj so dobri, dokler ne zapeljejo na blato ali pesek.
hysterical-1.gif

Čakam še na nekoga, ki bo udaril z izjavo, da nam je NATO kot klavzulo naložil dolžnost, da kupujemo občutljivo in v kriznih razmerah neuporabno opremo.

Saj ne bi želel biti pameten a ocenjujem, da razmer v Iraku nikakor ni mogoče primerjati z razmerami pri nas.
Če pa že nekateri najdete primerjavo bi vas prosil, da razložite še meni...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:

Na pesku kolesniki niso uporabni - v poštev pridejo samo goseničarji.
Malo zdrave pameti pa bi lahko uporabil.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik sass pravi:
prejšnji vladi smo očitali nakup falcona za 45 milijonov $
tej vladi očitamo nakup oklepnikov za 280 milijonov €
raje ne pomislim, kaj bomo očitali naslednji vladi
uf-1.gif

Letalonosilko!
smirk-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a pa ti razumeš to dejstvo da mora vojska stalno posodabljati naše enote že zato ker smo v NATO in že zato ker od njih dobimo sredstva s katerimi se financira vojaška oprema. In naši potem ne morejo tega denarja kar potem dati za pomoč.

Država = podjetje
Politiki = ekonomisti
prebivalci = delavci

tako pač je. Zdej pa že nehajte jamrat jao
crazy1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Mislim da se Erjavec že kar pripravlja na predsedovanje Jelinčiča.

...in prvi večji poseg z novo vojaško pridobitvijo bi bila odstranitev Strojanovih z slovenskega ozemlja (i hope so)
evil.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik elo pravi:
zadnje razdejanje po ujmi je po prvih ocenah pri fizičnih in pravnih osebah povzročilo za cca 200milijonov evrov škode, plus cca 30 dodatnih milijonov je škode na cestah.
vlada zadevo imenuje s katastrofo.

oklepniki 8x8 so oziroma nas bodo stali ca 280milijonov evrov.
to,drage moje in dragi moji, pa je bil ugoden, smiseln in nujen nakup, saj slovenija te zadeve res nujno potrebuje!

mogoče nauk; tudi vremenske ujme nas stanejo manj kot neumnosti naše vlade in ministrov
wink-1.gif

pa lep pozdrav vsem!

Joj pa kaj boste nekateri še primerjal.Nisem pristaš vojske in podobnega ampak take primerjave pa...Potem lahko primerjamo vse. Po takem razmišljanju kmalu pridemo do anarhije, ki pa vemo kam pelje.

clarionec

Pripravnik
5. sep 2007
40
0
6
Citat:
Uporabnik elo pravi:
zadnje razdejanje po ujmi je po prvih ocenah pri fizičnih in pravnih osebah povzročilo za cca 200milijonov evrov škode, plus cca 30 dodatnih milijonov je škode na cestah.

to,drage moje in dragi moji, pa je bil ugoden, smiseln in nujen nakup, saj slovenija te zadeve res nujno potrebuje!

mogoče nauk; tudi vremenske ujme nas stanejo manj kot neumnosti naše vlade in ministrov
wink-1.gif

pa lep pozdrav vsem!

folk se prebuja, bravo! : )

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik elo pravi:

wink-1.gif

pa lep pozdrav vsem!

Ja, žal potrebujemo vojsko. In k sreči leta 91 nismo poslušali pametnjakovičev, ki so hoteli, da se Slovenci razorožimo. Kako kratek zgodovinski spomin imate nekateri ali pa pač žaluješ za Jugoslavijo?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik elo pravi:
meni se primerjava ne zdi nesmiselna.

aja, mogoče pa res še ena ideja... koliko ljudi, tudi nedolžnih, bodo mogoče nekoč s temi patrijami pobili?? saj to je njihov namen, kajne? ker ptrie pač niso mlini za moko ali peči za kruh temveč stroji za ubijanje...

ampak primerjava zate še vedno nima smisla, kajne???
17758-icon_confused.gif

Koliko ljudi bodo mogoče nekoč s temi oklepniki rešili?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:

Kanada ima patriine 8x8??? Kakor vem, imajo neko kakndasko verzijo piranhe III(?) oz LAV 25.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz-3
Tako je! In če je kdo še tako mlad, naj pojasnim , da so bili takrat najglasnejši s takimi neumnostmi ZSMS-LS na čelu z Anderličem in Školjčem. BTW, kaj sta že tadva v vseh teh letih sploh prispevala naši državi? Če lahko volilce nekaterih drugih strank vsaj z velikim naporom razumem, jih za (predvsem) ta dva osebka nikakor ne morem.

Se opravičujem, če sem malo zalutal.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz sem mnenja da je zadeva povsem primerljiva. tehtanje med zgrešenimi in koristnimi naložbami je del vsakdana. za nekatere... drugim je to zagotovo ena izmed zadnjih skrbi.

itak je pa bistvo drugje, bo treba še kak post prebrat.

je hudič ja, če si ne ne znaš predstavljati kako zgleda 200mio eur...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
seveda potrebujemo vojsko ja, če že za drugega ne za pomoč pri odpravljanju posledic pri takšnih ujmah
wink-1.gif
ampak za to potrebujejo lopate in delovne stroje, ne pa oklepnikov. mogoče torej kak delovni stroj, ne pa ubijalskega!

oklepniki; hja, ampak naj jih kupijo toliko, kot imajo voznikov, ne pa da sedaj ugotavljajo da so jih kupili preveč. in vzdrževati bodo morali vse, ne samo nujno potrebne. in to stane, mogoče veliko veliiiiko več kot si nekateri mislite. namreč vzdrževati in servisirati oklepnik je celo dražje kot mogoče renaultove polizdelke, ki so že itak najbolj kvarljive zadeve.

seveda mora vojska biti opremljena...že, toda smiselno, ne pa da je ob nakupu najbovlj važno to, kako bodo ministri in vpleteni lažje pretočili denar iz proračuna v svojo provizijo.

žalostno dejstvo je tudi to, da našo vojsko številčno prekašajo že zagrebške tolpe pubertetnikov...

sicer pa je bil namen mojega posta, prvega, predvsem v tem, da bi prikazal vrednost nakupa. ker si nekateri ne znajo predstavljati kaj 200+mio eurov sploh je.

žal, nekateri tega niso zmožni dojeti....

l.p.