Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Bi šlo ker elektrika po hiši ni nikjer usmerjena, števci pa mislim da so usmerjeni tako da tudi če ne daš pancerk ven ne boš elektrificiral cele slovenije dalje ampak bo lepo ostalo vse v tvoji hiši. Malce problema je edino če se omrežje slučajno vzpostavi nazaj in potem dobiš povratni sunek v agregat!
Ča se dela napeljava na novo ima smisel na glavni razvod (elektroomarica) dodati eno tropolno visokotokovno stikalo, tako da preklapljaš med omrežje-nula-agregat (linija za agregat je pa vezana na neko zunanja vtičnico). S tem se rešiš problema da se ti dve različni omrežji kadarkoli srečata.
Lej, saj ne rečem, da ne dela, ampak jaz se že iz stroke ne morem (ne smem) iti polovičarskih, provizoričnih rešitev. Če boš pazil, da imaš dovod iz omrežja izklopljen, iz agregata lepo povezano na vtičnico vse, kar pride iz njega, ni problema. Deluje. Hočem povedati, da v naglici pa lahko pride do neželjenih posledic, če ni vse po PS-u. Ljudje se pa itak igrajo z štromom, ni da ni.Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Sem se pogovarjal z znancem. Ima narejeno tako, kot sem si tudi sam zamislil in mu funkcionira. Pravi da ni še nič skuril.
Če si je pa treba kje cajt vzet, je pa to štrom. Posebej v štalah ga ni za srat. Kar pošlji fazo na napajalnike (vodovod), bo vsa živina na tleh. To sem že videl, bil je pa kriv elektro, ki je zamenjal fazo in nulo na štangi.Citat:
Uporabnik softi pravi:
gato, ni cajt za po propisima, pa gradbena, pa lokacijske in žige. cajt je za prklopit in dobit čim več ven.
krave je treba pomolzt, sobe ogret, tuširat se.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi: Kaj pa če zvežeš podaljšek z 2-ma moškima vtikačema? drugače ideja tako nima smisla.
Tako imam rešeno zadevo jaz.
Vendar sem zaradi večje varnosti na eni strani uporabil 'moški' del podoben kakor je na električnih kosilnicah, le da gre v mojem primeru za manjši komplet s stikalom, namenjen za priklop nadrezkarja na pomožno delovno mizo. na tisti strani, kjer bi 'moški' del lahko bil nevaren, je v veliki meri zaprt.
Potem pa izklopim glavno varovalko te faze v omarici in napajam preko vtičnice, ki je vezana še na gorilec, skrinjo in nekaj luči.
Če sklepam pravilno, je zadeva dovolj varna in zanesljiva.
LP