Citat:
Uporabnik raners pravi:
smt, ali si dejansko v živo kdaj priklopil na tak način in je delalo?
radirko, ali samo sklepaš (teorija) ali si že v živo kdaj probal in ni delovalo?
Nisem, mi ne bi prislo na kraj pameti tega poceti, to je tako kot ce bi me vprasal ce sem kdaj osla hranil z zaganjem. da res vem, da se to ne obnese. Vem, kako zadeva deluje in ti lepo povem, da na normalnem VGA izhodu ti dobis ven RGB + V/H sync, kar ti adapter spravi na DVI-A (za to so loceni pini od digitalnega dela - poglej enkrat pinout), druga stvar je pa DVI-D (kjer imas ti izvor video signala, ki ze ima svoj TMDS enkoder) in ti adapter to spravi iz DVI-D na HDMI, za kar so spet drugi pini na DVI konektorju (se enkrat: poglej pinout, ti bo takoj jasno zakaj ne dela tvoja ideja). Obakrat gre samo za fizicno spremembo konektorja, vmes je pa nekaj malega zice, zato je lahko to tako poceni, nimas pa ti tam aktivnega pretvornika signala, ki bi iz analognega komponentnega RGB naredil digitalni TMDS stream.
Ce bi zelel pretrvorbo iz analognega signala v digitalni, seveda ustrezno kodirani, bi placal toliko, kot sem napisal (konvertejrje najdes najceneje na eBayu, mislim da so od $70 navzgor, tudi cez $100 je cisto normalna cena, ker je zadeva tako eksoticna - normalni ljudje raje nabavijo HW z digitalnim izhodom). Prej so ti ze to napisali, zato se nisem oglasal, dokler ni padel tisti odgovor (da naj bi delovalo z adapterji, ki sploh fizicno ne povezejo tistih pinov, katere bi morali, ce zanemarim, da ne en ne drugi ne opravljata konverzije signala), za katerega menim, da ne drzi. Denar bos vrgel stran, ce tvoja graficna ne posreduje dalje digitalnega signala na VGA konektorju in imasustrezen adapter (ce bi graficna od prenosnika to znala, bi zraven prisel tudi tak adapter in bi pisalo, da ni zgolj za DVI-A, ampak za DVI-D, pa na veliko bi pisalo "digital" za vsak drek).