Priključitev prenosnika (VGA) na TV?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Pozdravljeni.

Naj najprej povem, da sem že uporabil iskanje za stvar, ki me zanima in je takšna zmešnjava, da si nisem mogel kaj dosti pomagati z starimi prispevki (eni so pisali tako, drugi so to zanikali, spet tretji potrdili,...
sprasujem se.gif
)

Ok. Zanima me sledeče. Kako bi priključil prenosnik, ki ima VGA izhod, na LCD TV Philips 42pfl3604, ki ima naslednje vhode: HDMI, Scart, YPbPr in RCA (priključki so takšni, kot na spodnji sliki:)
prikljucki.png

Lepo prosim, da odgovorite tisti, ki ste že dejansko uspešno priključili takšni stvari (ne bi rad, da bo ponovno polno odgovorov, ki ne bodo pravilni, oz. bodo neka teoretična sklepanja). Bi pa bilo fino, če bi šlo priključit po čim bolj 'poceni' varianti.

Pa najlepša hvala za odgovore že vnaprej.
Lepo se imejte.
Lp

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
TOREJ TAKO.

Ali ima tvoj prenosnik morda hdmi režo? Drugače pa kabel ki ima na eni strani vga vhod in s-video izhod

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sami imam doma lcd sony. Ker ima moj tv tudi vga vhod, sem uporabil vga-vga kabel, ker ti tega nimaš, ti priporočam nakup kabla vga-hdmi.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
mobilni, prenosnik ima samo vga izhod. Saj to mi je tudi eden v BB svetoval: VGA -> S-Video.

Kam pa potem priključim S-Video? Na oni pretvornik iz S-Video na SCART?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Stran od s-video, ker je katastrofalen signal in mel boš megleno sliko. Nabavi tisti pretvornik, ki ga je stein predlagal (VGA -> HDMI).

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Stran od s-video, ker je katastrofalen signal in mel boš megleno sliko. Nabavi tisti pretvornik, ki ga je stein predlagal (VGA -> HDMI).

Prek tega kabla sem že gledala nekaj filmov pri prijateljici, pa je slika čisto normalna
confused-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:
TOREJ TAKO.

Ali ima tvoj prenosnik morda hdmi režo? Drugače pa kabel ki ima na eni strani vga vhod in s-video izhod

VGA je analogen, HDMI je Digitalen prenos signala....torej, kako kabel spremeni iz A v D obliko. Ne more in kot tak ne obstaja.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Prek tega kabla sem že gledala nekaj filmov pri prijateljici, pa je slika čisto normalna
confused-1.gif

Drži, prek S-video povezave dobimo kar spodobno sliko, za gledat Divxe ali DVD je oppolnoma ok, za kaj več oz za signale z večjo resolucijo, pa odpade.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
s-video ... VIDEO.... 700x500 pikslov nekje, 50 prepletenih slik na sekundo
Če rabiš več, to odpade.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal. kupil sem si lcd philips 5604H ki ima full hd resolucijo. sam imam računalnik, ki ima samo vga izhod in ko sem povezal prenosnik in lcd vga-vga je bila resolucija na tvju 1920x1080. zdaj pa me zanima kaj je potem fora hdmi kabla če že vga kabel podpira full hd resolucijo? ali je preko hdmi slika še boljša - lepši kontrast, ostrina? hvala za odgovor

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
vem da ima hdmi še audio. ja to je problem ker nimam nobenega prenosnika s hdmi izhodom drugače bi že probal. mogoče bo kdo drug povedal kakšna je razlika ki ima oba izhoda in ju je primerjal.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Razlika je ogromna. VGA je analogni, HDMI PA DIGITALNI. Pri slednjem tako odpadejo motnje na relaciji izvora signala in vhoda signala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fora je v tem, da je pri HDMI slika brez motenj oz. bolje rečeno popačenj. Pri VGA se signal iz digitalnega pretvori v analognega, pri HDMI pa ni nobene pretvorbe. Na ekranu se opazi kot bolj ostra slika s bolj natančnimi barvami. Prek VGA je slika na LCD velikokrat rahlo meglena, včasih potem gumb ''Auto'' situacijo popravi, včasih tudi ne. Pri HDMI teh problemov ni.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Pozdrav vsem in hvala za odgovore, ki ste jih napisali (čeprav spet nisem čisto prepričan, koga poslušati...)

Eden je napisal, da bi šlo VGA->HDMI. Zanima me, ali bi torej šlo povezat na naslednji način: VGA->DVI in nato iz DVI->HDMI?

To bi naredil s kablom DVI->HDMI.

TOREJ, ali to deluje ali ne? Prosil bi odgovore, če kateri ima dejansko tako povezana računalnik in TV...

Nazadnje urejeno: