PRIJAVE NA RAZPISE ZA DEL. MESTA

Zaspankica

Zelenc'
21. jan 2008
28
0
1
Zanima me, kakšne imate izkušnje s prijavami na delovna mesta oz. pisanji prošenj za razpise?

Namreč zadeva je naslednja: v službi smo v zadnjem času imeli kar nekaj razpisov za več delovnih mest in seveda ne morem verjet, kakšne prošnje ljudje pošiljajo. Gre za delovna mesta s VII. stopnjo izobrazbe, kjer so v samem razpisu navedeni pogoji razpisa in kjer jasno piše, da je k prošnji potrebno priložiti dokazila. Ljudje pa potem pošiljajo prošnje z takšno obliko in tudi vsebino, ki se za človeka s VII. stopnjo izobrazbe ne spodobi niti ne pričakuje; plus tega, da ljudje ne priložijo niti enega dokazila, ki je v razpisu zahtevano. In posledica tega je, da so prošnje nepopolne. Potem pa slišimo ljudi, kako jamrajo, da so poslali že ne vem koliko prošenj in ne dobijo službe. Kako boš pa dobil službo in povabljen na kakšen razgovor, če se niti pri prošnji ne potrudiš? Niti da bi priložil vse kar je potrebno, kaj šele, da bi se poglobil v vsebino prošnje!

Zanima me, kakšne so torej vaše izkušnje in mnenja?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz tudi spacam nekaksno prosnjo, glih tolk da pise ime pa priimek notri
smile-1.gif

Saj neboste cloveka zaposlili na podlagi pisanja prosnje, to ste eni butli ce se mene vprasa. Jaz lahko dam prosnjo napisati nekomu da bo taka da na rit pades dobra, po drugi strani pa pojma nimam o samem delu. Lahko pa obvladam delo bolje kot tvoj sef, samo pac pisanje prosenj mi negre od rok.

Koga raje vzames? Idiota z dobro napisano prosnjo zgleda...

LP

Zaspankica

Zelenc'
21. jan 2008
28
0
1
Glej preberi kar sem napisala. Ja, nekaj sigurno pomeni tudi vsebina prošnje, gre pa za to, da 90% ljudi ne priloži niti enega potrdila, ki ga zahteva sam razpis, potem pa se čudijo, da niso povabljeni niti na razgovor, ker pač njihova prošnja ni popolna!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
ja na podlagi česa pa ga naj povabijo na razgovor, če ne prošnje
confused-1.gif
intuicije? občutka? vremena? prošnja ti je prvi stik s potencialnim delodajalcem. prvi vtis o tebi dobi delodajalec na podlagi prošnje! Zato se spodobi da je ta tip-top. Jaz sem pošiljal vedno vse zahtevano, poslal slovnično v nulo urejeno, brez napak, vse skupaj v neki sprejemljivi obliki,... in bil tudi vabljen na razgovore.

Koga bi prej poklical na razgovor? Enega ko je napisal pol pismeno prošnjo na roko napisano z doktorsko pisavo, ali enega ki ima vse skupaj v eni sprejemljivi obliki, slovnično pravilno, vsa dokazila zraven, kakšna priporočila,...?

nimaš kaj na hitro pacat! To pomeni da boš na hitro in površinsko pacal skupaj tudi na delovnem mestu
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Potem nimamo kaj debatirat. Če piše, da je treba dodati dokazila potem se naj jih doda. Simple as that.
Je pa velika verjetnost, da določeni osebki niti ne preberejo do konca razpisa oz. ga preberejo površno. Imajo napisano prošnjo, ki jih v velikih orimerih niti sami ne napišejo, še hujše, plačajo to drugim (ki se s tem "profesionalno" ukvrajajo-obljubljajo "jaw droping prošnjo"). Seveda pride do tega, da se ta ista prošnja pošilja vse povprek. Moje mnenje.
p.s vprašal sem pa za delovno mesto zato, ker sem že videl, da se išče osebo z Vll. stopnjo izobrazme za sekretarko oz. tajnico. Kar je absurd!

cist_hud

Pripravnik
25. jul 2008
136
0
16
Okolica LJ
Butl v tem primeru si ti. Ker gre za ekonomsko smer, predvidevam, da je prošenj malo morje. Dobro napisana prošnja (danes eni to imenujejo ponudba) je ponavadi osnova, da nekoga sploh povabiš na razgovor. Drugače odpadeš v štartu pa si lahko ne vem kaj.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
No, moja najdražja je v zadnjem letu dni napisala kar nekaj prošenj, vedno z vsemi dokazili (izobrazba, delovne izkušnje...). Prošnje je pošiljala le na zaposlitvene oglase (ne kar na pamet podjetjem) in samo tja, kjer je izpolnjevala vse razpisne pogoje. Pa ji kljub temu v več kot polovici podjetij niso nikoli niti odgovorili. Kaj pa naj si misli o tem? Za vsako prošnjo pač porabiš nekaj časa in dela in pričakuješ vsaj toliko, da ti bodo odgovorili da nisi bil sprejet.
10.gif

In šlo se je za VII stopnjo ekonomske izobrazbe
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ce bi jaz imel podjetje bi povabil na razgovore samo take ljudi ki bi OSEBNO prinesli prosnjo pa zarad mene ce je notri prazen list papirja
wink-1.gif

Ker danes ti lahko prosnjo napise kdorkoli, lahko placas nekoga da ti napise prosnjo da na rit pades, pa zaradi tega se nebos dobil sluzbe. Lahko ima najbopljso prosnjo nekdo ki je v resnici nekdo ki nima pojma o tem. V tem je fora.

Jaz sem vedno prosnje osebno nesel in ko sem oddal prosnjo sem se kaksno rekel pa to. Sem dobil vedno sluzbo z res bednimi prosnjami
wink-1.gif

LP

Zaspankica

Zelenc'
21. jan 2008
28
0
1
He he, se tudi to dogaja.
Zmagovalna je pa ta, da pošlješ prošnjo, potem pa naknadno pošlješ mail z vprašanjem, če ti lahko povejo, če je prošnja prispela, ker ni bila priporočeno poslana...
hysterical-1.gif

Res, včasih umiram zraven od smeha....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
brez potrdil, brez oblike poves dosti o sebi ...99% moznosti je, da si popoln [censored], ki se ti ne da potrudit niti za samega sebe, kako bos sele delal boljse za svojega delodajlca....oziroma si funkcionalno nepismen ce nisi sposoben priloziti zahtevanih dokazil...taksnega v sluzbi, verjamem, ne rabi nihce...ki bo pametoval drugim kako vse obvlada ampak da pa oblika ni vazna...

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Ampak glede na to, da ima kandidat VII stopnjo izobrazbe mora biti prošnja slovnično brez napak, tak folk sploh nebi smel jambrat, kako težko je priti do službe.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
dej kaksno ocvir prlimaj..

da pa je 90% ekonomistov mimosunek pa je tudi jasno..

prosnja je lahko tako preprosta..vse prosnj kar sem jaz posiljal sem sprve dobil..zakaj,? sama prosnja v treh stavkih, kratko in jedrnato in da izpolnjujem pogoje, tistih par kopij poleg, pa krratek zivljenjepis, da pac vidijo da nisem nosec in cigan. Pa je sluzba tu.

Nerabis neke oblike, pa srcke in perfumiran papir..JAP to ene picke delajo,, ekonomistke :D

Zaspankica

Zelenc'
21. jan 2008
28
0
1
LOL, ne bi ravno posploševala, da je večina ekonomistov vsekanih, ampak to velja ker splošno menda za folk, da pač enostavno eni se ne znajo prijavit na razpis. Vsekakor se strinjam, da mora prošnja bit kratka in jasna, potem pa priložiš dokazila od koder je razvidno kako in kaj. Glede parfumiranega papirja in ne vem česa vse, pa se strinjam, da je mimo, ampak verjemi, da to ne velja samo za "picke" ampak tudi "dedi" posiljajo prosnjo z ne vem kakimi okraski, pa vezane prosnje in ne vem kaj vse gor nakranclano, da vec potem spet ni nicemur podobno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Glede na zgornje bi rekel da niste resni, temu primerni so tudi kandidati ozr. prosnje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
če bi ti jo jaz poslal bi ti prišlo ko bi jo brala tak vredu bi bila napisana
evil.gif