Prijava

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Pozdravljeni, upam da je vprašanje v pravi temi.

Zanima me kam lahko prijaviš nekoga ki stanuje na naslovu kjer ni prijavljen?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:

če prov razumem, ti hočeš prijavit nekoga ki nekje živi na koruzi?
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Prav razumes.

Ce ne kdo drug, bo pa on naredu red v drzavi. Zacensi s prjavo.

Res hud madrfakr!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Verjetno gre za večstanovanjsko stavbo, kjer se komunalni stroški razdelijo med prijavljene osebe. Nekdo pa se šverca na ta račun, da drugi plačujejo zanj.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Si pa delegat ni kaj. Ti boš šel prijavit desca da pri njem ena živi, ko jo bo pa čez čas sčevljal bo pa ona imela dokaz da je tam živela pa še iz svojega stanovanja jo ne bo mogel zabrisat ker bo imela stalno prebivališče. Da bi se ja tudi tebi kaj takega zgodilo ! Bedak !
jezen.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Če se gre res zgolj za delitev stroškov v večstanovanjski zgradbi je verjetno najbolje (ne vem pa, če je to urejeno s predpisi), da se to uredi z upravnikom. Na sestanku se pove, da živi še ena oseba noter in naj to upošteva. Fajn je, da je lastnik ''problematičnega'' stanovanja zraven.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
torej območna upravna enota? da ali ne? ......vsi ostali komentarji pa, če ne veste za kaj se gre oziroma kaka je stvar ne morete sodit!!!

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Z upravnikom se ne da po novem stanovanjskem zakonu praktično nič več uredit brez soglasja/podpisa lastnika stanovanja.

Če živi notri kakšen preveč, ga mora o tem na po navadi predpisanem in podpisanem obrazcu obvestiti lastnik stanovanja, upravitelj nato na podlagi tega spremeni število oseb v stanovanju. V kolikor lastnik tega ne naredi, ga lahko upravitelj poziva, poziva, poziva, naredit pa ne more nič. Predvidenih sankcij za kršenje ni, tudi efektivnega nadzora pristojnih služb ni.

Je pa edini pravi korak prijava upravitelju pa praktično nikamor drugam, saj vam on obračunava stroške, ki so verjetno tukaj jaoblko spora.

Pri nas gremo vsako leto na zboru lastnikov čez število prijavljenih oseb v stanovanjih, znane spremebe vsako leto prijavimo, letos je celo šla skozi spremeba z večinsko potrditvijo lastnikov stanovanj. Vsekakor pa najprej preverite, koliko je prijavljenih v tem stanovanju predno se blamirate.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:

odvisno za kaj gre.
če gre za stroške v večstanovanjski hiši - bloku - je pravi naslov upravnik zgradbe
če želi nekdo menjati stalno bivališče je to upravna enota , enako če želi neko imetu uradno začasno prebivališče.
če pa ti hočeš nekoga zaiebati, ker ne živi na pravem naslovu pa bo to neuspešno - razen v primeru delitve stroškov
za naslov stalnega biviališča - ali pa začasnega - odgovarja vsak sam

na upravni enoti alhko prijaviš samo otroka za karerega si skrbnik ( starš ), drugače pa mora biti tisa oseba s tabo ( tako je vsaj bilo )

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
nisem zaiebant da bi nekomu nagajal.......in ne gre se za blok..... nekdo na ta način vleče socialno podporo in še kaj, se pravi živi na naš račun iz čiste lenobe....v osnovi me ne moti če nekdo nekje živi na drugem naslovu kot je prijavljen če se briga zase, a v tem primeru so zadeve precej drugačne kot si verjetno predstavljate, pač kot sem že rekel, ne morete sodit če ne poznate situacije!!!

se vedno prosim če kdo ve konkreten odgovor za razjasnitev, hvala

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ne morete soditi ....ja si pa res malce tako nagajiv , prosiš za nasvet ne obelodaniš pa celotne situacije,kot sam ugotavljam je ta oseba morda doma celo pri tebi in te moti ker živi na vaš račun , če pa je kaj drugega pa so za to zakoni in jih izkoristi sicer pa je pri prijavi tako da ti vzamejo tudi osebne podatke in če to želiš potem vedi da bo v primeru kakih nevšečnosti se nekdo skliceval nate, je pač tako sicer pa si preberi--

http://www.mnz.gov.si/si/mnz_z...o_prebivalisce/

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Pa kaj bi ti še da ti napišemo?

Lepo sem ti napisal kako to zgleda v večstanovanjski stavbi.

Za specifično informacijo pa je potrebno napisat specifičen primer. Ali pa imaš na voljo brezplačno pravno pomoč, vsaj za začetek.