Prijava napak v kartah, ceste, krožni...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Se opravičujem, kako mi je uspelo napisat 70 nimam pojma, 90 je omejitev kot si rekel.

Morda je bilo krivo, ker je izvirni post preden sem ga spremenil bil, " razen če je dopolnilna tabla s 70 " in sem potem ta stavek brisal in očitno zbrisal tudi 90.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
popotnik mogoče se še spomniš, ko sem kak dan nazaj napisal, da mi po zadnji posodobitvi karte City Navigator Europe NTU 2015.30 v Garmin napravi 2597, ne najde Levičnikove ceste v Šentjerneju. Napisal sem po tvojem priporočilu, Najdi vse, nakar je našel omenjeno cesto, vendar ne pravo številko. Včeraj sem se peljal v Šentjernej in zanimivo, ko sem v Novem mestu pripeljal do OMV črpalke Od krožišča proti Šentjerneju), mi je na levi pokazal cilj. Pogledam doma in resnično piše Levičnikova cesta 4 - OMV servis. V Šentjerneju te ceste Garmin ne najde. Kar lahko edino pomeni, da ta ulica še ni vnesena v zemljevid, čeprav mora obstajati že kar nekaj časa, vsekakor pa več kot 1 leto. Tako, da bo to v Šentjerneju verjetno še potrebno vnesti v zemljevid. Od tukaj sem vpisal naslov Marindol, vendar je Garmin pokazal naj peljem na Prvomajsko cesto, od tam na Mršeča vas in na AC - v Gmajni (Smednik), nato ponovno do Novega mesta, čeprav je hotel, da zapeljem z AC že za Kronovo. Od Novega mesta naprej pa ni bilo problema do Marindola. Ja, smo si vzeli čas in rekli, poglejmo kam nas bo peljal Garmin, le s to razliko, da v Kronovem nisem hotel zapeljati z AC. Kar pomeni, da ta del ni ne vem kako dobro pokrit, dopuščam, pa možnost, da so krive nastavitve v sami napravi, po kateri cesti naj pelje. V nastavitvah sem imel kljukice na Krajši čas, Makadamske ceste, Polkrožno obračanje. mogoče so te nastavitve bile napačne.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Hvala za odgovor, bom dodal kar sliko, upam, da ne bo prevelika. Je pa Levičnikova cesta 7, Šentjernej
Latitude:45.848398
Longitude: 15.338953

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To cesto sem že zadnjič porihtal, ko si prvič omenil.
Namreč ta cesta je bila prej označena kot Trubarjeva in zato ni našlo in sem potem popravil v Levičnikova.
Sem na geopediji preveril in tukaj ni številke 4 kot si jo zadnjič omenjal.

Če te sedaj prav razumem je št 4 na teh koordinatah, ki si jih dal?

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Točno, ni številke 4. Želel sem vpisati št. 7, pa ker je našel samo št. 4, sem pač sklepal, da je to stavba v sklopu več številk. Sem se pač fejt uštel. Tukaj kjer je stavba označena s koordinatami je številka 7.
Hvala lepa za pojasnilo.

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
Pozdravljeni,

Ker vem da popotnik obvlada te stvari ga naprošam če javi popravke na naslednjih lokacijah:
- N45° 57.503' E14° 39.078' - Grosuplje - Narejeno je krožišče v Garmin Karti ga ni
- N45° 57.459' E14° 39.191' - Grosuplje - Narejeno je krožišče v Garmin Karti ga ni
- N46° 14.759' E13° 31.663' - Staro selo pri Kobaridu - Narejeno je krožišče v Garmin Karti ga ni
- N45° 27.576' E13° 36.084' - Istra - Narejeno je krožišče v Garmin Karti ga ni

Hvala

l.p

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
- je že vrisan
- sem ga vrisal
- ne morem vrisat, ker je satelitska slike neuporabna ( meglena ) na pamet risat pa je zelo težko
- je že vrisan

Torej že vrisani, bi morali biti kmalu v novi posodobitvi kart.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kdo sedaj tika in popravlja za mano krožna križišča po Kopru????

Skoraj 3 dni sem urejal nove ceste, križišča in krožišča, sedaj pa vidim, da jih polovico ni več??

Poleg tega pa je nekdo čisto "popačil" krožna križišča....

zajeta-slika.jpg

Jaz tega ne bom več popravljal... toliko truda sem vložil in vse podrobno vrisal do ceste natančno (skoraj do metra natančno, ker sem se prav z avtomobilom peljal in si označeval GPS točke na aplikaciji, kje je kaj novega), sedaj pa vidim, da je vse uničeno
rolleyes-1.gif

Tu recimo manjka dodatna cesta, katera pelje iz krožišča ven in katero sem zelo natančno vrisal:.

zajeta-slika.jpg

Ta del Kopra (pri Luki Koper) sem urejal 27.10.2014 in do danes je bilo vse na mestu. Se da kako preverit, kdo je urejal to pred 1 dnevom recimo?
jezen.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Smo ugotovili.

Kdo je Amit Gholap, ki je 22.12.2014 čaral???

Se da kako povrnit na dan 21.12.2014? Kot nek recovery? Ali pa vsaj sporocit na HERE?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Mislim, da se ne da povrnit, vsaj nisem še našel te funkcije če obstaja.
Da pa vidiš kdo čara po tvojem delu, pa klikneš na cesto oziroma review in nato se v oknu spusti dol in boš na dnu videl ime.

p.s.
Očitno bo potrebno nekako vzpostavit seznam na Here, kdo ima vse omogočeno urejanje v SLO in nato malo spremljat njihovo delo.

Očitno se po novem podeljuje urejanje kar vsepovprek in tukaj bomo imeli še veliko preglavic, če ne bomo pazljivi na nove urejevalce.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Mislim, da ta oseba Amit Gholap ni iz SLO in res mi ni jasno, zakaj bi nek tujec šaril po drugi državi...

Pa niti ni naredil tako kot je treba...
uf-1.gif

Drugače pa te dni na veliko raste posodobitev primorske - imam dopust in ga malo izkoriščam za posodobitev Izole, Kopra in Portoroža
smile-1.gif

Me pa res razjezijo take stvari, da nekdo poruši delo nekoga in to po možnosti zaradi tega, ker se je prišel malo učit na naše ozemlje, saj je še čisto nov
10.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Se popolnoma strinjam in res bi bilo fajn, da vnašajo popravke samo tisti, ki se na to spoznajo
priden.gif

Vam povem, da nimam tega dostopa, da bi kaj vnašal in popravljal
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če daš v google Amit Gholap ti ven zmeče same tujce, če pa pobereš velike črke vstran in prečitaš od zadaj naprej pa dobiš tole: tim paloh

Skratka prijavi na Here tega urejevalca oziroma kontaktiraj tistega, ki ti je omogočil urejanje za SLO in mu napiši kaj dela ta bizgec in priloži še zgornje slike.

SLO ne more urejat kar nekdo mimogrede, ker je zaprta za urejanje in je potrebno posebej nekomu dovolit dostop za urejanje.

Najboljše bi bilo, če bi pri Here privzeto ko vneseš popravek za neko državo, v našem primeru za SLO, prikazalo ikono ( recimo kot je v gmailu za novosti ) in bi lahko preveril kaj je bilo na novo oddano od tvojega zadnjega obiska in potem bi morala vsaj 1 oseba potrdit ta popravek preden bi bil upoštevan.

Na tak način bi lahko drugi, ki urejajo to državo, videli če je urejevalec storil kakšno napako in le to odpravili.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Saj sploh ne vem ali naj pustim tako kot je, če ga bo kdo prijavil (jaz ga namreč ne bom) ali naj ponovno vrišem ceste in spremembe....

Samo nočem, da bo na koncu HERE mislil, da sem za okolico Luke Koper jaz vse te napačne spremembe vnašal, ker sedaj sem že nekaj popravljal za njim.

Sedaj sem prejel zelo zanimivo ZS od enega uporabnika tega foruma.

Sporočilo pa se glasi:

Sem bral tvoj topic o popravkih za kartografijo, ki si jo vnesel. Tudi meni so 22 popravkov po gorenjskem spremenili. Sem se trudil in vse prevozil, tudi manjkajoče ceste sem vnesel ( sled ), popravil nekaj naslovov, vnesel nekaj novih POI točk....in vse je bilo Sizisovoovo delo. Ne splača se. Sem 3x pisal na vse mogoče naslove, zakaj se moji podatki popravljajo in sem dobil odgovor, da dokler se stvari ne preverijo, novih podatkov pač ni mogoče vnesti ali pa se iz verzije v verzijo CN kartografije spreminjajo. Tako da vse, kar nekateri uporabniki kao vnašajo in spreminjajo, to pač ni njihovo delo. Tudi ko nekateri obljubljajo, da bodo popravki vnešeni v naslednji verziji je vse zgolj ugibanje.. Poslal sem jim tudi ogromno popravkov za omejitev hitrosti in v dveh letih niso nič popravili. Škoda tvojega truda.

Če je temu res tako me zanima, kdo zavrača te popravke? Kar sam HERE?

In zakaj potrebujejo preverjanje, če pa so nam dali orodja, da sporočamo popravke itd...?

Ne razumem najbolje več....pri komu preverijo? In zakaj medtem, ko preverjajo, ne pustijo vnesene popravke, saj so verjetno pravilni?!!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kot prvo Here še ne obstaja dve leti, in ne moreš primerjat orodja od navteqa z orodjem od Here.

Za to kdo je urejal določeno cesto se da videt v meiju kot sem ti že prej napisal, tam vidiš čisto vse kaj je bilo popravljeno za ali pred teboj, samo klikaš v seznamu in na karti boš videl temno modro črto kaj se je spreminjalo.

Če popravljaš hitrost na cestah označenih z rumeno ali rdečo jih sistem avtomatsko zavrne, razlog za to je bil poslan od Here na maile od urejevalcev karte.

Torej mi lahko urejamo samo residental ceste, če popravljamo hitre ceste ali lokalne bo Here sistem avtomatsko zavrnil ( zakaj je tako boš moral vprašat glavne pri Here ).

Glede preverjanja je bilo to pri navteq, pri here so popravki vnešeni brez kakršnega koli preverjanja kolikor je meni znano.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem kar popravil krožišča po Kopru (AGAIN!!!) in upam, da tokrat zadnjič.

Vrisal sem tudi ceste na nekaterih večjih parkiriščih, na ostalih bo v prihodnje.

Primer:

- staro parkirišče Planet Tuš Koper

- novo

- novo parkirišče Interšpar Koper

Itd...

V programu iGO bo to zelo lepo vidno, kako bo pa pri ostalih navigacijah vidno pa ne vem, saj nekatere ne prikazujejo tako podrobne ceste oziroma pogled od blizu.

Trenutno se s svojim vozilom, v kateremu uporabljam navigacijo iGO, peljem po "zraku", ko se nahajam na takih parkiriščih, saj ni ceste vrisane.

Zato sem se odločil za ta korak, da bom povsod, kjer so večja nakupovalna središča in večja parkirišča, vrisal tudi cesto po parkiriščih (večino obale sem že uredil).

Namreč želim imeti najbolj podroben zemljevid SLO kar se da
grin1.gif

Dare58

Zelenc'
3. jan 2015
18
0
1
Ljubljana
mene pa zanima kdaj bodo te spremembe vidne ? in kako priti do teh sprememb z nalaganjem novih map ko bodo objavljene?
Pa še nekaj, ko sem zadnjič v neki drugi temi omenil napačno navigacijo do dveh naslovov --en naslov v Lj in ne Goričkem---zgrešen cilj---me zanima, kje lahko preverim, da je zadeva res popravljena? Na Igo navigaciji zzemljevidi here in tomtom še vedno zapelje narobe.
lp, Dare