Prijava napak v kartah, ceste, krožni...

primo

Pripravnik
4. maj 2010
61
0
6
Koper
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Popravek ni potreben, saj ima cesta pravilno vodenje
smile-1.gif

City Navigator Europe NT 2015.20 ima očitno še stare podatke od HERE za to lokacijo.

Torej ponavaljam - popravek NI potreben, saj je vse pravilno.

Praviš, da popravek ni potreben, da je vse pravilno in da ima City Navigator Europe NT 2015.20 očitno še stare podatke. Kaj ni to zadnja verzija ? Pa tudi Navigon in Copilot za Android sem inštaliral z najnovejšimi mapami in oba vodita napačno.
LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na Here strani in v Here apk so na voljo popravljeni zemljevidi preden izide CN, zato so na Here strani bolj sveži podatki.
Če vidiš, da na Here strani neka cesta je, medtem, ko v CN je še ni, potem veš, da bo ta popravek v novejši verziji CN ali v Navigon itd.

Nova CN 2015.30 pa bo izšla tam nekje proti koncu naslednjega meseca ( torej čez dober mesec ) in v tej karti te bo že vodilo pravilno.
Za Navigon, iGO, copilot, pa so nove karte včasih na voljo prej kot nova CN ali pa obratno.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ali je kdo popravljal hitrostno omejitev v predoru Šentvid?

Vem, da je bilo nekaj govora, da je to že vneseno in popravljeno, vendar kakor vidim na map creatorju je še vedno omejitev 100km/h, čeprav je v resnici 80km/h omejitev + 60km/h omejitev pri recimo izhodu znotraj predora, če greš v Medvode (in v obrani smeri iz Medvod v Šentrvid).

Je kdo to popravljal in so se podatki potem zgubili?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Očitno nisi dobil maila kaj lahko popravljas in kaj ne.
Ti lahko popravljas ceste do residental vse ostalo moras javit na Here, ker tvojega popravka sam sistem ne bo sprejel, ce bos popravljal hitro cesto.
Ti bom posredoval mail, da bos vedel za kaj se gre.

Ce bos sam spreminjal ceste za katere je strogo receno, da se ne smejo popravljat ampak moras za napake javit na Here, te bodo izklopili.
So pa bili here avti med poletjem na cestah v Slo in tudi cez sentvidskega so se peljali.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Upam, da bo predor Šentvid v 2014 Q2 zemljevidih imel popravljene omejitve hitrosti, kajti v 2014 Q1 jih nima (kar je logično, če so bili šele med poletjem na naših cestah)
smile-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Na relaciji po dolini Krke od Ivančne gorice proti Dvoru in naprej sem opazil kar nekaj tabel ''Ime naselja'', ki nimajo črne obrobe, za katere ne velja omejitev hitrosti 50km/h. V karti CNE (starejše in najnovejša) pa je omejitev 50km/h.
Tiste, ki se vozite pogosto na tej relaciji, bi prosil, da dajo tu točnejše podatke takih krajevnih oznak, da bi jih popotnik ali kdo drug posredoval naprej.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Tudi sam sem se že ubal s tem v svojem kraju in prišel do naslednjih ugotovitev, res je, da neobrobljena tabla z imenom naselja ne postavlja omejitve 50, ampak napoveduje začetek ali konec naselja, tako, da vemo koliko pa je omejitev v naselju.
Finta za policaje, da kasirajo.
Saj jaz si tako razlagam, če je drugače naj me kdo popravi.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ta naselja imajo običajno svoj odcep (ali več odcepov) in niso neposredno ob glavni cesti (izjema kaka hiša ali nekaj hiš).
Tak odsek z neobrobljenimi tablami pa je lahko dolg nekaj 100m ali pa tudi več kot km.
Redko se tu vozim, a opažam, da se najdejo vozniki, ki zmanjšajo hitrost. Najdejo se nato vozniki, ki potem prehitevajo tako upočasnjeno kolono.
Dobro bi bilo to bolje obrazložiti iz strani strokovnjaka. Predpisi so sicer jasni, a ne vemo kaj se skriva med vrsticami ali nevidnem tisku.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
@popotnik - ko sem delal izpit za avto, si se še lahko pripeljal pred komisijo s svojim avtom (ali si si ga sposodil), inštruktorja pa imel ob sebi. Z inštruktorjem vozil samo par ur, ostalo pa samoizobraževanje.
No da ne boš mislil, da se potem še nisem izobraževal v prometu. V internetni dobi pa velikokrat poiskal razlago za kak novi znak, ki sem ga srečal med vožnjo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.620
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Tabla obrobljena s črnim je strnjeno naselje in omejitev 50km/h, tabla brez črne obrobe ni strnjeno naselje in je omejitev 70km/h razen, če je pod njo dopolnilna tabla, ki potem spremeni omejitev.

ne-ne-1.gif

Sicer je OFF - ampak taka napaka kliče po popravku.

Rumena tabla z imenom naselja BREZ črnega roba pomeni:
Označuje ime naselja, po obrobju katerega pelje cesta.Ne delu ceste, označene s tem znakom, se NE uporabljajo pravila vožnje v naselju.

Ergo - velja splošna omejitev 90 km/h vkolikor ni s kakšnim prometnim znakom določeno drugače.

Kje si ti našel omejitev 70 km/h ?!?
17758-icon_confused.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Vsi popravki za obalno regijo so z moje strani ponovno vneseni, saj so se vmes "zgubili" na HERE spletni strani (imeli so neke težave in so se določeni popravki, ki smo jih nekateri vnašali, izgubili).

No zdaj je pa res že čas, da NNG izda 2014 Q2 fbl zemljevide
tongue-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Sem tudi jaz želel citirati iz CPP. Želel sem počakati še na kak komentar.
Takih prometnih znakov po dolini Krke je kar nekaj. Pa tudi voznikov, ki ne vejo kaj taka tabla pomeni.
V zadnjih letih se take table kar množijo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.105
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Tabla obrobljena s črnim je strnjeno naselje in omejitev 50km/h, tabla brez črne obrobe ni strnjeno naselje in je omejitev 70km/h razen, če je pod njo dopolnilna tabla, ki potem spremeni omejitev.

ne-ne-1.gif

Sicer je OFF - ampak taka napaka kliče po popravku.

Rumena tabla z imenom naselja BREZ črnega roba pomeni:
Označuje ime naselja, po obrobju katerega pelje cesta.Ne delu ceste, označene s tem znakom, se NE uporabljajo pravila vožnje v naselju.

Ergo - velja splošna omejitev 90 km/h vkolikor ni s kakšnim prometnim znakom določeno drugače.

Kje si ti našel omejitev 70 km/h ?!?
17758-icon_confused.gif

Pusti popotnik je že v klubo 70
evil.gif