Mislim, da me v bližnji prihodnosti čaka odpoved iz poslovnih razlogov (zmanjšanje obsega poslovanja podjetja). Sicer pospešeno iščem drugo službo, ampak če mi prehod ne uspe pravočasno, ali mi pripada nadomestilo za brezposelnost, če se prijavim na zavod?
Namreč, v pogojih za nadomestilo berem:
A je torej tole moje izredna al redna odpoved? In kaj pomeni "na podlagi pisnega sporazuma", je to v primeru, da sva se z delodajalcem dogovorila za moj odhod? A torej ne smem podpisat nič, kjer pi pisalo "sporazumno"?
Če kdo ima kaj več izkušenj in informacij, bi bil hvaležen, če bi jih delil z mano.
Hvala!
Namreč, v pogojih za nadomestilo berem:
Citat:
Pravice do denarnega nadomestila ne more uveljaviti zavarovanec, ki mu je prenehala pogodba o zaposlitvi:
- na podlagi pisnega sporazuma;
- zaradi redne odpovedi, ki jo je podal delavec, razen v primeru, ko zakon, ki ureja delovna razmerja določa, da ima delavec kljub redni odpovedi enake pravice, kot če pogodbo o zaposlitvi odpove delodajalec iz poslovnih razlogov;
- zaradi delodajalčeve redne odpovedi, podane delavcu iz krivdnega razloga;
- zaradi redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti v primerih, ko je delodajalec delavcu ponudil sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi za ustrezno delo in za nedoločen čas, delavec pa je to ponudbo odklonil;
- zaradi delodajalčeve izredne odpovedi,
(...)
A je torej tole moje izredna al redna odpoved? In kaj pomeni "na podlagi pisnega sporazuma", je to v primeru, da sva se z delodajalcem dogovorila za moj odhod? A torej ne smem podpisat nič, kjer pi pisalo "sporazumno"?
Če kdo ima kaj več izkušenj in informacij, bi bil hvaležen, če bi jih delil z mano.
Hvala!