Prihodki bančnikov: do 467.000 evrov/leto

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Cakam trenutek ko tudi zavod za zaposlovanje ne bo vec "zaposloval", oziroma bo ukinil nadomestila. Vec se mi ne da pisat. Si pa vodstvo v vecini res zasluzi nagrado za "kreativno vodenje" podjetja. Samo ne v obliki evrov, ampak riceta brez mesa

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.797
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Koliko pa bi ti hotel kot predsednik uprave banke? 2000 bruto mesečno?

a ti še kar upaš, da boš nekoč uspešen in imel bančniško plačo?
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.797
113
glede na prvi post pa..deluje zelo nehegienično, ker vprašanje koliko dodane vrednosti res prinese nek manadžer v banki..na koncu banka živi od lupljena kreditojemalcev. In mlati po koprivah s tujim kurcem...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pa ti resno mislis, da banke zivijo od kreditov in fizicnih oseb? :D

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
mojstri v državnih bankah imajo definitivno 3 x preveliko plačo.
ostali pač kakor kdo. zanimivo, da imajo visoke plače tudi managerji bank z izgubo.
zaposleni v bankah pa nimajo ravno nekih oh in ah plač

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.797
113
ne, od fizičnih osebe ravno ne, oziroma posredno ja. drugače pa od kreditov, od posojanja in nalaganja denarja (tujega)... ali ti misliš da ga printajo?

še nekaj ti povem, priskeldni uradnik, denar in dodana vrednost se ustvarja z razvojem in produkcijo, vse ostalo je mešetarjenje in ciganstvo. Sveotvna kriza ravno nastaja zaradi pohlepa bankirjev in borznih mešetarjev, ker je isto sranje.. in ravno ti ki ustvarijo 0 potem vse zajebejo. Higiena na psu.

Nazadnje urejeno:

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
denar in dodana vrednost se ustvarja z razvojem in produkcijo, vse ostalo je mešetarjenje in ciganstvo.

Ampak investiras pa vseeno v zlato in ne v proizvodnjo. Ti, ti
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
mojstri v državnih bankah imajo definitivno 3 x preveliko plačo.
ostali pač kakor kdo. zanimivo, da imajo visoke plače tudi managerji bank z izgubo.
zaposleni v bankah pa nimajo ravno nekih oh in ah plač

s takim mišljenjem se potem zagotovi, da v privat sektorju delajo najboljši, v državnem pa tisti, ki za privat niso dovolj dobri...

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Mene pa zanima kake so kej donosnosti raznih poslov in od česa dejansko živijo banke. Ker od 2let dolge krede v višini 6-7k€ ki jo preplačaš recimo vsega skup jurja pa pol ni kej dost učinka za banko. Če veš kako in kaj me dejansko zanima. Zakaj se nebi kdaj nauču iz alterja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
zivijo od davkoplacevalskih dokapitalizacij!
Ce so nekateri menedzerji tako sposobni da si zasluzijo "lepe" place predlagam da kandidirajo za predsednika vlade ali pa vsaj kakega ministra. Ce bi v sloveniji bila minimalna placa jurja, (ob sedanjih cenah), takoj podprem vodstvo. Se od certifikata imam krkine delnice in to je bila ena srecnejsih financnih potez-takrat se na zacetku SS. Na zalostcertifikatov od (starih)starsev nisem spravil v krko, ker ze takrat niso verjeli v uspeh certifikatov za male ljudi. Nekateri so jo dobro odnesli, vecina pa je dobila manj kot je bil ob izdaji "vreden". Nekateri pa so seveda lepo "sluzili" na racun naivnih ljudi in lukenj v zakonodaji. Ti nekateri so sedaj najbogatejsi slovenci.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
bruto ali pa neto pri minimalcu ni neke razlike glede na managerja v banki.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce so nekateri menedzerji tako sposobni da si zasluzijo "lepe" place predlagam da kandidirajo za predsednika vlade ali pa vsaj kakega ministra.

Za kaj že? Za manjšo plačo in da v resnici nimaš nobenega vpliva? Pa da se s sindikati jajcaš?
Daj no mir, kaj takega bi samo bedak naredil.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Vam je vse to smešno a ne.....meni pač ni.....10.000€ max bruto bi bilo več kot dovolj + da odgovarja za sranje.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
meni visoke plače niso problem, bolj je problem odgovornsti, tako da je pri nas vse skupaj potem ena velika farsa.

ni mi logično..ona ministrica je odstopla, ker pač ne vidi smisla, ampak smisel pa vidi da bi vlekla nadomestilo. MARŠ.

res ne vem zakaj prispevki niso fiksni, za vse enaki (ker smo enakopravni, kao) pa potem nadomestilo miloščina pol minimalca, za vse enako...hitro bi si folk sluzbe našel, BP.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zivijo od davkoplacevalskih dokapitalizacij!
Lej, dej ne seri. Od x bank pri nas so 3 (ali koliko že) v lasti države, od tega država večinoma dokapitalizira 2. Tako da, x-2 bank živi vseeno bolj od biznisa kot pa od dokapitalizacij. Pustimo še kakšno izjemo, katera se ''znajde''.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ja samo v teh x-2 bankah se najbrz malo drugace "obnasajo" kot v tistih ki jih dokapitaliziramo.
Pocakajmo nekaj let, ko bo spet treba, ker bodo banke lastnice nekaj 1000 precenjenih stanovanj, ki bodo prazna in so po moji logiki mrtev kapital ki je vedno manj vreden.