Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To mu je stara "voda" zmrznila
ma ne, voda je tud frisna...
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To mu je stara "voda" zmrznila
"Realfeel" je ravno pri zdajšnji situaciji še kako pomemben. Če se je danes komu zdelo jutranjih -5 enakih kot recimo dva dni nazaj, potem res ni bil dolgo zunaj. Zmeren severni veter pri -5°C je v nasprotju z brezvetrjem hudičevo zoprna stvar, če si zunaj dlje časa, pa če si oblečen kot medved. Kaj pa naredi -15 ali celo -20 pri močnem vetru, pa lahko sproba pri kakem visokogorskem smučanju v tujini. Ko sem bil enkrat v Franciji v podobnih razmerah, je bil realfeel med -50 in -60°C. Ne glede na to, kako si bil oblečen, te je totalno premrazilo v nekaj minutah, prstov kljub debelim rokavicam po 10 minutah nisem več čutil; -20°C v brezvetrju (zavetje) in na soncu se je zdelo skoraj kot da bi bil notri pred kaminom.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
No ja - ni toliko napak ta "realfeel". Je pa tako kot prvi vsaki stvari - je treba zadevo razumeti in ne "napihovati".
Jutranji sprehod do vrtca meni in otroku zaenkrat še ni škodoval. Saj bi šla s kolesom, pa grem vseeno raje peš ko je enkrat pod nulo. se je treba manj oblečt. dobrih 10 minut v eno smerCitat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Jp, občutek mraza je lahko različen, na smučariji se sploh pozna.
Danes recimo je bilo pri nas -5, kar je čisto solido, ko pa sem šel na polurni sprehod me je kljub zimskim oblačilom prepihalo do kosti.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Bi blo bols,, ce bi se slacila
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
pussiæi
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Bi blo bols,, ce bi se slacila
caki na poletje, k bojo navodila kako se oblacit v poletnih vrocinah!
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Je treba dati več kot par kapljic v vodo, da zadeva drži...Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Panika, antifriz je zmrznil.
ja men tud... pa pise gor do - 30 al pa se vec...
haha...
Gorenjski.sindrom.press
Bi me, samo ne bi o tem jamBral na alterju.Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
pussiæi
Saj ne jamram, mi je sprehod dobro del, samo povem da je bil takšen veter, da me je prepihalo do kosti, tebe, ki nisi pusiæ verjetno nebi.