Prihaja novi C

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Zunaj malo Aja, malo Eja malo S kupeja
smile-1.gif
gemišt - rit verjetno rahlo eSasta.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Všeč mi je ker je oblika že v osnovi "CLS-ovska", torej kot 4 vratni kupe.
Ostali proizvajalci pa potem naknadno predstavljajo nišne modele Sportback, CC, GT..., tu jih MB že v osnovi nadmudri.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Če sem dlakocepski: motor je narejen v psa-j
evil.gif
, konstruiral ga je pa bmw.

Če smo natančni - osnova motorja je popolnoma PSA-jeva, nekaj je pa dodal BMW (večinoma ta problematične stvari).
evil.gif

ON: Res lep stroj. Na splošno sem navdušen z oblikovnim razvojem Mercedesa ... če je recimo C 10 let nazaj dejansko bil za penzioniste, je tale nov W205 res mladosten in dinamičen. Hvalim.
zmaga.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Če sem dlakocepski: motor je narejen v psa-j
evil.gif
, konstruiral ga je pa bmw.

Če smo natančni - osnova motorja je popolnoma PSA-jeva, nekaj je pa dodal BMW (večinoma ta problematične stvari).
evil.gif

ON: Res lep stroj. Na splošno sem navdušen z oblikovnim razvojem Mercedesa ... če je recimo C 10 let nazaj dejansko bil za penzioniste, je tale nov W205 res mladosten in dinamičen. Hvalim.
zmaga.gif

Itaq, edini ki zna narediti dober motor (tudi če je to renaultov), dober in lep avto je to MB.
zmaga.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Dosedanji šef zunanjega designa Audi-ja prihaja k MB.
Lešnik napreduje na mesto nekam med šefa zunanjega designa in šefa designa.

Vir

Nazadnje urejeno:

APM

Pripravnik
28. okt 2013
109
18
18
Čeprav je bil Mercedes nekaj let v zatonu, se mi zdi da se spet trudi in dela lepe avtomobile. Po drugi strani, BMW mi je bil vedno na prvem mestu, me je v zadnjem času malo razočaral - npr. serija 3 in 4 še vedno imasta ročno zavoro za gor potegnit, nimata LED smernikov, nimata LED stop luči... se mi zdi, kot da šparajo na vsakem vogalu. Kdaj se pričakuje, da pride novi C Coupe ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
drug let, predstavljen v januarju 2015 v USA, pri nas verjetno pomlad,najverjetneje pa junij

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Citat:
Uporabnik APM pravi:
Po drugi strani, BMW mi je bil vedno na prvem mestu, me je v zadnjem času malo razočaral - npr. serija 3 in 4 še vedno imasta ročno zavoro za gor potegnit

Se strinjam, serijska hidravlična ročna za nazaj potegnit bi bila veliko boljša opcija
cool-1.gif
Drugače pa imam že raje klasično ročno kot pa elektronsko ročno na gumb....tisto je pa tok krneki, da bolj ne more bit.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik APM pravi:
Čeprav je bil Mercedes nekaj let v zatonu, se mi zdi da se spet trudi in dela lepe avtomobile. Po drugi strani, BMW mi je bil vedno na prvem mestu, me je v zadnjem času malo razočaral - npr. serija 3 in 4 še vedno imasta ročno zavoro za gor potegnit, nimata LED smernikov, nimata LED stop luči... se mi zdi, kot da šparajo na vsakem vogalu. Kdaj se pričakuje, da pride novi C Coupe ?

Mehanska ročna je zakon proti električni. Upam, da ostane.

Kako ni LED? Dokupiš LED luči in imaš vse LED.

PS: malo poglej kaj delajo s ConnectedDrive-om v primerjavi s konkurenco

APM

Pripravnik
28. okt 2013
109
18
18
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik APM pravi:

Torej hočeš rečt da je ročna zavora v BMW 1, 3 in 4 boljša kot pri seriji 5, 6, 7, Z4 ? Kakor komu, meni se zdi električna veliko elegantnejša.

Če dokupim LED luči imam spredaj LED smernike, vzadaj pa še vedno navadni žarnici za stop luč in smernike. Nesprejemljivo v letu 2013 za avto v cenovnem rangu +50.000 EUR. Sploh glede na to, da je že E46ci FL pred 10imi leti imel v celoti LED zadnje luči.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Zakaj pa so navadne žarnice nesprejemljive?
Ali premalo svetijo? (Bemvejaši so tako ali tako znani, da šparajo žmigavce)
Preveč porabijo? Se dajo preveč enostavno zamenjati?
So prepoceni, pa še na vsaki pumpi jih imajo?
Ali so samo premalo šmekerske?
Prosim za utemeljitev.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Vem vem...

Samo sprašujem ker je toliko govora o ROČNI zavori.
grin1.gif

In ravno zato v primeru C-ja podpiram električno "ročno" zavoro, čeprav v primerjavi z klasiko nisem njen zagovornik.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik APM pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik APM pravi:

Torej hočeš rečt da je ročna zavora v BMW 1, 3 in 4 boljša kot pri seriji 5, 6, 7, Z4 ? Kakor komu, meni se zdi električna veliko elegantnejša.

Če dokupim LED luči imam spredaj LED smernike, vzadaj pa še vedno navadni žarnici za stop luč in smernike. Nesprejemljivo v letu 2013 za avto v cenovnem rangu +50.000 EUR. Sploh glede na to, da je že E46ci FL pred 10imi leti imel v celoti LED zadnje luči.

Politika znamke kaj češ...a led smerokazi vplivajo na vozne lastnosti?

Ja meni je mehanska ročna boljša kot električna v 5, 7, X3,...