Pričeli z izdajanjem Domovine

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ok, vse je opravičljivo, razen babe. Se posipam s pepelom... oh, wait... na babo se nikoli! bisem izgovoril!!!
jezen.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Ni problema...zase vem da bi bla sluzba ziher pa se placo bi si lahko dvignil po tem sistemu
smile-1.gif
Torej... Delaš ali ne delaš tako. Daj. Kako bi bilo je hudo brezveze razmišljati in koliko bi bilo tvoje delo na trgu vredno. Romunski policisti so mogoče cenejši. Dokler dejansko nisi na trgu, ne veš nič.
Če lahko brez sramu blatiš druge, ki so se spravili nekaj delat, preidi od besed k dejanjem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ocitno ziviva v dveh vzporednih vesoljih. Ker ti govoris o delu v policiji ki je placana po ucinku. Kje v sloveniji si videl tak sistem? Ker tezko grem delat v tako sluzbo ce je ni. Ce pa govoris o sluzbi na splosno - mam s.p. kjer sem placan po ucinku in mi to ocitno ustreza (sicer ga ne bi imel).

Ker pa si pojamral nekaj o blatenju: tri akterje dobro poznam in smo v daljnji preteklosti sodelovali. Ravno zato pa se lahko krohotam ob takih idejah...ko ti morejo prvo placat da se odlocis za podjetnistvo. Vprasaj folk ki je na svojem pa naj ti povedo koliko jih je ze v startu 100% vedelo da bo stvar uspela. Tu pa mas folk ki hoce ze kar denar vnaprej potem pa se bo sele en od akterjev tudi prikljucil urednistvu...

Aja ko najdes oddelek policije v sloveniji ki je placan po ucinku pa sporoci...da ne bos prevec teoretiziral.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Aja ko najdes oddelek policije v sloveniji ki je placan po ucinku pa sporoci...da ne bos prevec teoretiziral.

Kaj naj to pomeni da trdiš da ste plačani po NEučinku, torej za neukrepanje ? Zanimiva teza...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Aja ko najdes oddelek policije v sloveniji ki je placan po ucinku pa sporoci...da ne bos prevec teoretiziral.
Saj to ti govorim. Največ veste o podjetništvu tisti, ki imate eksistenco do smrti zagotovljeno iz proračuna.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še bolj zanimivo je, da jim je dovolj 101.500€ letno za izdajanje časopisa, po moje so iznašli nek revolucionarni sistem izdajanja časopisa praktično brez stroškov
rolleyes-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ali ne bo to mesečnik? Mogoče poleti ne bo nobene številke, potem pa je to mogoče samo 10 številk na leto. Nisem bral in iskal, ker bom potem imel reklame na alterju kot Snecer za SDS
grin1.gif
.
Ker gre za neko zasebno pobudo, so tudi stroški bolj realno ocenjeni. Kako pa preživijo kake Računalniške novice? Kolike je tam letni budget?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Aja ko najdes oddelek policije v sloveniji ki je placan po ucinku pa sporoci...da ne bos prevec teoretiziral.
Saj to ti govorim. Največ veste o podjetništvu tisti, ki imate eksistenco do smrti zagotovljeno iz proračuna.
Ker poleg teoretiziranja tudi slabo beres: poleg redne sluzbe imam tudi s.p. nekaj let nazaj sem imel celo zaposlene. Zdej pa lahko prenehava z osebnimi napadi name in ti meni poves zakaj je to dobra ideja (razen tega da izdajatelji javno izrazajo pripadnost tebi ljubi rkc).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Torej živiš od s.p.-ja in si se javni plači odrekel
confused-1.gif
.
Ti si začel z osebnimi napadi na nekoga, ki ga na forumu sploh ni in se ne more braniti. Torej? Zakaj bi bil en policist sveta krava?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
pepe lepo je napisal

- ima plačo, za katero 8 ur (ali več) služi državljanom
- v prostem času ima S.P. s katerim zasluži kak € dodatno (ker živi in dela v skladu z zakoni ne na črno itd)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
A ti beres za seboj kar napises? Ti meni pol teme ocitas kar pocnes sam, nato mi ocitas nekaj tretjega pa ti dokazem d ani res pa spet zamenjas obtozbo.... dajva kronolosko skozi tole temo...

1. najprej je nekdo namigoval, da bodo tole izdajali kot predvolilno glasilo (na kar se nisi odzval - sklepam da te tam ni zmotilo da doticnih ni na forumu in se ne morejo branit)
2. nato sem jaz napisal
Citat:
Ne ne...ni fora v volitvah.....dejansko pomoje ti knedli zelijo od tega zivet....slucajno poznam tri vpletene in mi je blazno zanimivo to podjetnistvo v stilu da se nekdo pridruzi projektu sele ko bo potrjeno da je uspesen oziroma da bo od njega denar...lol
3. ti pa si odgovoril:
Citat:
Tako bi morali vi v JS delati. Ko imate dovolj donacij za naslednjih n-mesecev, imate službo za n-mesecev in lahko živite od tega.
4. jaz sem na ta tvoj predlog oz. trditev kako bi moralo biti odgovoril
Citat:
Ni problema...zase vem da bi bla sluzba ziher pa se placo bi si lahko dvignil po tem sistemu
5. ti pa si se odlocil malce potrollati in zacel pametovat kljub temu, da si ti zacel pisati kako bi moralo biti
Citat:
Torej... Delaš ali ne delaš tako. Daj. Kako bi bilo je hudo brezveze razmišljati in koliko bi bilo tvoje delo na trgu vredno. Romunski policisti so mogoče cenejši. Dokler dejansko nisi na trgu, ne veš nič.
Če lahko brez sramu blatiš druge, ki so se spravili nekaj delat, preidi od besed k dejanjem.

Pustiva ob strani da se ocitno strinjas z vsemi ostalimi v temi (med drugim da bo zadeva po volitvah nehala izhajat, da gre za katolibansko glasilo) njihovo blatenje teh (po tvoje) "ljudi ki so se spravili delat". Ampak precej neumno je, da sodelujes na forumu kjer nekoga izzoves v stilu, da si ne zasluzi place in bi moral biti placan od donacij nato pa trdis da je brezveze razmisljati o tem kako bi bilo. Pa saj si ti sam prvi razmisljal kako bi moralo biti - a ti dojemas da meni ocitas kar si sam prvi storil?

no tu seveda se ni konec

7. moj odgovor kjer ti pojasnim, da ko najdes delovno mesto v slovenski policiji kjer si placan po ucinku mi sporoci (res rade volje se prijavim) in kjer ti povem da pa vseeno sluzim tudi odvisno od ucinka (a tle te zdej boli da nisem samo zaposlen na policiji? a se rusi ta iluzija o javnem usluzbencu ki itak nima pojma o realnem sektorju?)

Citat:

Ocitno ziviva v dveh vzporednih vesoljih. Ker ti govoris o delu v policiji ki je placana po ucinku. Kje v sloveniji si videl tak sistem? Ker tezko grem delat v tako sluzbo ce je ni. Ce pa govoris o sluzbi na splosno - mam s.p. kjer sem placan po ucinku in mi to ocitno ustreza (sicer ga ne bi imel).

Ker pa si pojamral nekaj o blatenju: tri akterje dobro poznam in smo v daljnji preteklosti sodelovali. Ravno zato pa se lahko krohotam ob takih idejah...ko ti morejo prvo placat da se odlocis za podjetnistvo. Vprasaj folk ki je na svojem pa naj ti povedo koliko jih je ze v startu 100% vedelo da bo stvar uspela. Tu pa mas folk ki hoce ze kar denar vnaprej potem pa se bo sele en od akterjev tudi prikljucil urednistvu...

vendar se ti ne das

Citat:

Jaz o podjetnistvu vem tocno to kar sem se skozi izkusnje o tem naucil. Ce te boli da imam placo iz proracuna - daj povej kaj rabis? a rabis kruh, mleko, obleko? Dej povej kaj k.urac ti v zivljenju manjka pa ti bom pomagal. Ker ocitno je meni, ker delam za drzavo, pac vse podarjeno, res bi bilo grdo od mene da tega ne delim s teboj.

8. nato sem v nekem ocitno zgresenem upanju, da si kaj samo slabo prebral, napisal
Citat:
poleg redne sluzbe imam tudi s.p. nekaj let nazaj sem imel celo zaposlene.

ampak spet poskus podtikanja oz nezmoznost razumeti prebrano

Citat:
Torej živiš od s.p.-ja in si se javni plači odrekel .
Ti si začel z osebnimi napadi na nekoga, ki ga na forumu sploh ni in se ne more braniti. Torej? Zakaj bi bil en policist sveta krava?
Nikjer nisem napisal da sem se odrekel svoji placi. A ti si se? A se odrekas placilu za to kar storis? Ampak jasno je, da je to samo se besedno prepucavanje ker sem ti zaprl gobcek s tem ko sem ti povedal da nisem "le" in "samo" javni usluzbenec.

Ampak dajva se posvetit poudarjenemu tekstu. Koga sem jaz osebno napadel? Napadel sem idejo teh oseb in tudi napisal, da se mi zdi neumno, da se gre nekdo podjetnistvo tako da bi prvo imel denar nato pa bo generiral vsebino (ni to nek super izdelek za na kickstarterja). Ampak koga sem osebno napadel? Koga? Dej mi povej koga no? Pol teme je posvecene tvojemu (dejansko osebnemu) napadu name. In od kdaj na forumu ne debatiramo vec o ljudeh ki jih ni na forumu? In kaj ima dejstvo, da sem policist, veze s to temo? No povej - kaj. A te boli da sem policist? A si mnenja da jaz ne smem nikjer sodelovat ker sem policist? da ne smem izreci kritike neki ideji?

Ker a ves ti redno "blatis" ljudi "ki jih ni na forumu in se ne morejo branit". TOle npr je tvoja izjava
Citat:
Poznam furnirnico (no, sedaj je ni več), ki je kupila "novo" linijo za ceno starega železa, transporta iz zahodne Evrope in postavitve. Kakih 10 let nazaj. Kako boš s tako posodobitvijo konkurenčen na svetovnem trgu? Dobro, nekaj pridobiš na račun nižjih plač, pa prispevkov kak mesec ne plačaš, potem pa se že neha. Takih niti zastonj les ne bi rešil.
v tej temi https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post2001740

Ne da se mi ampak grem stavit da najdem vsaj 10 tem kjer si kritiziral ideje od ljudi ki jih ni na forumu. Pa ni nihce skakal v zrak. Zakaj torej drugacna merila zame? No daj izpljuni kaj te tok zlo boli. Ker se verjetno tudi ti neumno pocutis da me napadas pa ne mores povedat pravega vzroka.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Apollo, ali že imaš kakšnega otroka, priporočena starost tam okoli tri leta?

Kadar moj otrok tako stiska pa ne stisne je ponvadi lačen. Kakšna banana ponavadi hitro reši luknje v komunikaciji.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je res, vsaj kar se vaše visokosti tiče, še na pir ne morete priti, al je šiht, al baba, al pa ročna
evil.gif

Očitno dela na zavodu za visokost ( i kurčenje)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Kadar moj otrok tako stiska pa ne stisne je ponvadi lačen. Kakšna banana ponavadi hitro reši luknje v komunikaciji.

hysterical-1.gif

fbPostDefault.png

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Ne stekam. Lej dal sem komentar. Pepe me je izzval. Sem odgovoril...pa je menjal temo itd... ja lej ce bi jaz v policiji bil po ucinku placan bi imel visjo placo kot jo imam. In me jezi ko me nekdo s ceste sodi pa pojma nima kaj sem ze naredil za to drzavo in folk. Vprasaj forumase...pisu sem pritozbe za radarje, iskal otroske vozicke po ciganskih naseljih....itd... in zdej mi serje...na suho. Dej no ne me jebat. A mislis da jaz sem pa mirno spal ko sem mogu cez pet dni folku placo dat -prometa pa ni blo?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je res, vsaj kar se vaše visokosti tiče, še na pir ne morete priti, al je šiht, al baba, al pa ročna
evil.gif

Očitno dela na zavodu za visokost ( i kurčenje)
smile-1.gif
Delam (poudarek na "delam"!) na Zavodu za istraživanje ruda i gubljenje vremena (vsaka podobnost z Alan Fordom je zgolj namerna
grin1.gif
)
A poznaš sploh Alan Forda? Če ne imam skenirano komplet zbirko in ti jo lohk forvardiram.
cool-1.gif

Cena: sitnica, 2,6 GB. In pivo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Lahko mi fwd link......vem kaj je to......prijetno počitniško branje....sem sporadično prebral par številk.

Ampak ne mi zamert......kadarkoli sem imel opravka z "Alan Ford" ljudmi.....zmeram so ble blizu priče iz Yu.....pa kolk je blo fajn itd!

Res se ne hecam....na morju pred prikolco družba......na šihtu šefe......ko da bi jih naštancu...vsi isti do pike
smile-1.gif
Letniki tm 60-70`s

Nism hotu prvlečt tega v temo....ampak to je moja asociacija ko mi nekdo omeni Alana Forda
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ne razumeš koncepta Alan Forda in kaj je pomenil nam v mladosti... saj ti ni za zamerit, si pač premlad in tudi če ti zdaj dam link, ne boš razumel. Preprosto nisi bil not, ko je blo to in. Kot ne bi razumel Disca, Punka, Hardrocka in ostalega od muzke, kar je že prerasel mah. Fliperje, videokonzole, biljard, ... poznaš?