Bangkok - eden izmed tower barov - letos marca, malo pivo 8,5€.
Sicer sem si ogledal nekaj sob, bungalovov ipd za cca 9€ na noč za 2 in moram rečt, da skoraj raje ostanem doma.
Midva sva po otokih spala večinoma po cca 20 do 37€ na noč, pa že to je bilo skromno.
Pa tudi javni prevoz nikjer ni lih smešno poceni. Pač, če te ne nategnejo je poceni, sicer pa kmalu podobno kot pri nas.
Recimo v BKK daš 50 batov 1,2€, da te s tuk tukom pelje čez pol mesta, ampak moraš skoraj sigurno it pogledat še enga krojača, al pa nakit...Itak da nikjer nič ne kupiš, ampak recimo po dveh dneh bangkoka, ko vidiš že ene 3 krojače jih imaš počasi zadosti.
Potem se zmeniš, da hočeš samo prevoz, to je pa pol že ene 4-5€. Za 5€ me pa že doma taksi zapele tiste 3 kilometre in potem jaz temu več ne pravim smešno poceni. Pa še primerjava, doma taksi, al pa tist star zaruznjen tuk tuk....
Na otokih iz luke do bungalovov ali sob hočejo skoraj praviloma 4 do 5€ po glavi. To zame ni smešno poceni. En dan sva se z mojo zainatla, da ne bova plačala tistih 5€ za prevoz do mesta na otoku in sva ponujala po 3€ cirka enim 20 tuk tukom in pick-upom in guess what, tistih 5 kilometrov sva morala prepešačit. Tipi so raje šli prazni naprej, kot pa da bi pobrali par evrov/batov. Tudi veliko pivo je povsod 80 batov - 2€, tudi u štacuni. Ni to lih neka smešna cena. Je pa res obrok hrane ta padtai povsod cca 1€, to priznam da je poceni, kljub nizki higieni. Uglavnem planiraj met sabo raje par sto € več. Na Tajskem je dejansko toliko turistov, da si tajci lahko dovolijo razmeroma pre-visoke cene, nategnit te pa probajo povsot, tudi na pošti za znamke. Sem po skoraj mesecu dni bil prav vesel, da grem domov. Če bi recimo želel potovat in bivat po tajskem na nekem podobnem stamdardu kot doma, bi me to stalo več kot me to stane doma. Kar poglejte mal na agodo, al pa booking, čim je kaj bolj solidnega ni več đabe. Konec koncev lahko zavit v karton na tleh spim zastonj tudi v Parizu, Milanu ali New Yorku. Uglavnem nočem pokvarit vsega feelinga, morda pa je vseeno prav da vsaj nekdo opozori navdušence, da tajska ni več ista tajska kot je to bila 10-20-30 let nazaj.