Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Bi povedal kakšno svoje mnenje...ampak...

Kakšni prometni veleumi in strokovnjaki so tu na forumu ,sem takoj uvidel da mojih cca 2milijona kilometrov niti pod razno ne dopušča da tu posredujem svoje mnenje ...

Hvala.

Kar izvoli ... ker si ravno repliciral meni, a sem morda napisal kaj takšnega kar ne drži? Brez skrbi, imam preko milijon in pol prevoženih za sabo...
priden.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Dej se ti mal umiri. Ti si [cenzura]. V taki situaciji, je dovolj da samo 1 (en!) narobe reagira in verižno trčenje je tle. Ko pa se opravlja izpit, se pa nikjer ne preverja reakcijskega cajta in sposobnosti na simulatorju reševat različne situacije.

Če bi blo po tvoje, bi blo vsak teden 5 mrtvih, ko bi bila megla. Tko da ne seri....

A ti lahko priporočim obisk avtošole? Te bodo naučili neke osnove varne vožnje. Recimo zakaj je varnostna razdalja, pa o prilagajanju hitrosti pa še kaj...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Dej se ti mal umiri. Ti si [cenzura]. V taki situaciji, je dovolj da samo 1 (en!) narobe reagira in verižno trčenje je tle. Ko pa se opravlja izpit, se pa nikjer ne preverja reakcijskega cajta in sposobnosti na simulatorju reševat različne situacije.

Če bi blo po tvoje, bi blo vsak teden 5 mrtvih, ko bi bila megla. Tko da ne seri....

A ti lahko priporočim obisk avtošole? Te bodo naučili neke osnove varne vožnje. Recimo zakaj je varnostna razdalja, pa o prilagajanju hitrosti pa še kaj...

zmaga.gif
pa vsem v tem trčenju tudi.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kako imam začetek letos? Se mi zdi, da smo kar na 10 smrtnih že letos mar ne?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

zmaga.gif
pa vsem v tem trčenju tudi.

Vsi v trčenju jo pa najbrž ne potrebujejo.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
In en tak dirkač se mu je tudi zahvalil

Slabih 30 minut po objavi Nininega zapisa smo v uredništvo prejeli še eno pismo. Tokrat od bralca Mihe. Njegov zapis objavljamo v celoti. "Tudi sam bi se rad zahvalil temu moškemu z lučko. Tudi meni je rešil življenje, saj sem ga v zadnjem hipu videl in zavrl. Drugače bi priletel v kolono z vsaj 130 km/h in še koga poškodoval. Res mu hvala," je sporočil.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Potrebujejo mahajočega moškega.
nahrung002.gif

Odslej bodo postavljeni vsakih 500 metrov, ob megli. Mahajoči moški.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z veseljem ti priporočim ob takih razmerah vožnjo od Most preko Topol, Kosez v Vodice... Imaš jasno noč, zapelješ v gozd in imaš meglo, kjer ne vidiš nič. Ne vidiš megle, avto imaš pred sabo vidiš luči in jih ne vidiš več... NE veš kaj se je zgodilo...
Tako da se malo umiri s svojimi izjavami. Eno je, če se postopoma paca megla in lahko pričakuješ poslabšanje, drugo je ko enostavno zapelješ v meglo. Potem pa še veleumne dnevne luči z neosvetljenim zadkom, prehitevajoče šleperje in smo tam.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Postavljen je ravno v dolini nekje na odcepu za Senožeče se mi zdi...
Samo v smeri proti obali. V smeri proti LJ ga ni.

Res je.

Proti Ljubljani je zadnji pri cestninski postaji Videž.

Kakorkoli pogledaš, je DARS svetlobna leta za npr. Italijo, kar se tiče obveščanja na AC. V Italiji je obvestilo o megli, o nesrečah ipd. že dolgo prej (tudi 50 km in več) preden prideš do tja. Obvestilo o nesreči je objavljeno tako, da se točno ve, med katerima izvozoma je nesreča, da lahko pravočasno zapustiš AC.

Naj si DARS tiste svoje analize vtakne nekam, ker najverjetneje so vrhunsko plačane analize pokazale, da ni potrebe po več portalih, o boljšem obveščanju... Nekako tako kot analize o asfaltiranju predorov, pa se v Italiji lepo vidi, da zaradi asfalta v predoru kar se tiče varnosti ni nič kaj drugače kot pri nas, kjer imamo slabo zariban beton ali karkoli luknjastega je že.

Sicer pa sem tudi sam že velikokrat opazil v megli (kjer se realno ni dalo varno peljat več kot 50, 60) sulice na prehitevalnem pasu in samo čudež je, da nikoli nisem naletel na kaj podobnega. Polovica folka pa itak ne zna uporabljat meglenk (ko je megla, so izklopljene, ko je lepo vreme, pa so vklopljene).

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ti primerjaš zavito lokalno cesto po možosti sredi kakih gozdov z avtocesto? Poleg tega, če je v zadnjem trenutku ob 14. uri opazil moškega z lučko, pomeni da je dirkal 130 znotraj meglenega območja in ni kar direktno iz 0 priletel v pas megle, kar spet dvomim, da imamo take ovinke na avtocesti, da se ne opazi, če si seveda pozoren.

Mogoče kar bi se sam naučil iz tega, da je v megli verjetno pametneje voziti po levem pasu, vsaj manjša verjetnost da končaš med dvema tovornjakoma.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Pejt se ti rajši z avtomobilčki igrat....brummm brummm. Pa un bebo k spodi komentira tut...
priden.gif

Sami genijalci ste....
hysterical-1.gif

Verižna trčenja in varnostna razdalja...
hysterical-1.gif

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:

Kakšni prometni veleumi in strokovnjaki so tu na forumu ,sem takoj uvidel da mojih cca 2milijona kilometrov niti pod razno ne dopušča da tu posredujem svoje mnenje ...

Hvala.

Kar izvoli ... ker si ravno repliciral meni, a sem morda napisal kaj takšnega kar ne drži? Brez skrbi, imam preko milijon in pol prevoženih za sabo...
priden.gif

Ni bilo namenjeno tebi...tvoje mnenje je več kot ok....

Moj post ni bil namenjen točno določenemu uporabniku , ampak kar nekateri pišejo je pa res kot da so prometni veleumi.

Jaz vedno govorim in trdim ,da nekateri govorijo kot da samo oni obvladajo promet.

Zavedati se je potrebno da vsak lahko povzroči nesrečo. Hote ali nehote.In mišlenje jaz tako obvladam to se meni ne more zgoditi je otročje.
In pisanje kako so vedno drugi butasti,nepoučeni, je bedarija. Čisto slučajno si lahko v trenutku povzročitelj ,soudeležen,očividec....
Tako da tisti ki misli da so vedno drugi krivi ,on je pa itak vseznalec je zame [cenzura].

Kakšna je pa splošna vozniška kultura je pa škoda govoriti. In upam trditi da ga ni junaka med nami ki kdaj ni naredil kakšne bedarije. Ampak če se človek zaveda da je nekaj storil narobe, spregledal ,nehote ....potem ponavadi ni problema ker to ne bo ponovil.
Problem so ljudje ki namensko delajo pizdarije ,ogrožajo , se zavedajo tega in niti pod razno ne čutijo krivde in potrebe po prenehanju objestnosti. Tiso problem.

Drugače pa sožalje svojcem umrlih.

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hotel sem samo povedati da lahko dejansko zapelješ v pas megle da ti ni nič jasno kako in kaj...
Pri takem vremen je seveda najpomembnejše pravočasno obveščanje, a smo ugotovili skupaj da hišni DARSov Trafficdesign ne dobavlja svetlobnih portalov, zato jih na naših AC praktično ni.
Kamikaze, ki pri 150 km/h bolje obvladajo avto ( s telefonim v roki) kot pri 90 so pa tudi poglavje zase. Hudič je, ker zmeraj taki pacienti ponavadi terjajo nedolžne kolateralne žrtve...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
KSZ
Malce pred 17-o šel po regionalni in pas megle pri Razdrtem, mogoče se je videlo tam 50-100 metrov.
Se vračal sedaj kakšnih 15 do 22-ih na cestninski postaji Nanos, ko jo prevoziš pas megle, vidljivost mogoče 20 metrov(tko na oko), v glavnem precej gosta megla.

In pa zahvala obvestilnim tablam in Darsu. Kako je iz smeri Kopra ne vem, vem pa da iz Ajdovščine do Vipave sta 2 na katerih bi lahko zapisali da je avtocesta zaprta. Vem, vedel sem za nesrečo (saj sem na AC v Ajdovščini zapeljal nekako 15 do 16-ih) pa kljub vsemu šel po AC in naivno pričakoval obvestilo, če je slučajno zaprta da zapeljem v Vipavi dol. No prvo obvestilo na tabli po prvem predoru v smeri Razdrtega, tam pa obvestilo zaprto v smeri Koper. No zaprto je bilo tudi v smeri Ljubljane. Še sreča da nisem dolgo čakal in so odprli prehod na drugo stran ter smo se vrnili do Vipave in naprej po regionalki...

Sožalje družinam in znancem...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:

Hvala.

priden.gif

Ni bilo namenjeno tebi...tvoje mnenje je več kot ok....

Moj post ni bil namenjen točno določenemu uporabniku , ampak kar nekateri pišejo je pa res kot da so prometni veleumi.

Jaz vedno govorim in trdim ,da nekateri govorijo kot da samo oni obvladajo promet.

Zavedati se je potrebno da vsak lahko povzroči nesrečo. Hote ali nehote.In mišlenje jaz tako obvladam to se meni ne more zgoditi je otročje.
In pisanje kako so vedno drugi butasti,nepoučeni, je bedarija. Čisto slučajno si lahko v trenutku povzročitelj ,soudeležen,očividec....
Tako da tisti ki misli da so vedno drugi krivi ,on je pa itak vseznalec je zame [cenzura].

Kakšna je pa splošna vozniška kultura je pa škoda govoriti. In upam trditi da ga ni junaka med nami ki kdaj ni naredil kakšne bedarije. Ampak če se človek zaveda da je nekaj storil narobe, spregledal ,nehote ....potem ponavadi ni problema ker to ne bo ponovil.
Problem so ljudje ki namensko delajo pizdarije ,ogrožajo , se zavedajo tega in niti pod razno ne čutijo krivde in potrebe po prenehanju objestnosti. Tiso problem.

Drugače pa sožalje svojcem umrlih.

lp

Ok.

zmaga.gif
: Res je, vsakemu udeležencu v prometu se lahko zgodi da postane tako povzročitelj kot tudi žrtev, saj ni nihče nezmotljiv, so pa nekateri res pravi pacienti, v RL in za tipkovnico.

Sožalje svojcem tudi iz moje strani.