Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
16:40:11 je bavarc na polno priletel in porinil nekega dostavnika v luft... Na pamet, a?

Sorry, ne vem kje ti to vidiš????? Kot vidim jaz, je nekdo nabil bmw-ja in ga porinil naprej, saj ni spredaj nič razbit. Malce na pamet, ja.
wink-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Me zanima kaj bodo naredile zavarovalnice. Joj kako bodo spet iskali izgovore. Če be drugegega, marsikoga ne bodo izplačal, ker niso upoštevali omejitve....
Mene zanima kako pri teh nesrecah dokazes, da si ustavil varno, in da je un zadi porinu tvoj avto v sprednjega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:
Me zanima kaj bodo naredile zavarovalnice. Joj kako bodo spet iskali izgovore. Če be drugegega, marsikoga ne bodo izplačal, ker niso upoštevali omejitve....
Mene zanima kako pri teh nesrecah dokazes, da si ustavil varno, in da je un zadi porinu tvoj avto v sprednjega.

S kamero ... tale, ki je snemal tole , to brez dvoma lahko dokaze... Ne more pa dokazati, kdo je pocil v njega ...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:

S kamero ... tale, ki je snemal tole , to brez dvoma lahko dokaze... Ne more pa dokazati, kdo je pocil v njega ...

To je Slovenija, kjer s konkretnimi dokazi in kamero ne moreš dokazati nič, zato ker je kao varstvo podatkov oziroma varstvo kriminalcev.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:

To je Slovenija, kjer s konkretnimi dokazi in kamero ne moreš dokazati nič, zato ker je kao varstvo podatkov oziroma varstvo kriminalcev.

Ne potrebujes dokazov za sodisce... ampak za zavarovalnico ... Ce tole ne velja kot dokaz, potem bodo zavrnili tudi 20 pric, ki bi govorile v tvoj prid
bonk.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
V BMW ni bilo vec cloveka, vsi so sli ven na brezino, ampak ga je nekdo porinil in se en srebrni dostavni avto. Poglejte se enkrat, noben airbag ni bil odprt.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
V BMW ni bilo vec cloveka, vsi so sli ven na brezino, ampak ga je nekdo porinil in se en srebrni dostavni avto. Poglejte se enkrat, noben airbag ni bil odprt.
En avto je vglo na bmw-ja. Ali je ta srebrni avto sam priletel al ga je kdo porinil, zadaj je kar daleč naprej še en kamion, ki ga prej na posnetku ni bilo, je težko rečt. Airbagi pa so odprti, če so bili takrat ljudje notri, spet nemogoče rečt, čeprav kot je bilo nekajkrat rečeno naj se nebi odprli če ni nikogar v avtu. Kaj je res pa ne vem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Bavarc je dobil nekoga od zadaj da ga je zakajlal med skodo in pasata ter pred "snemalca". Bavarc je na mesto nesrece pripeljal za snemalcem, ker prej ga ni videti. Ocitno je nekaj poskusal reševati, pa ga je nekdo od zadaj se malo porinil v dogajanje in kader.
Edit. Glede na tole sliko zgoraj, najbrz kamion.
Upam, da res kameri "verjamejo" na zavarovlanici. Ker sicer bodo res lahko iskali tisoc izgovorov za izplacilo po AO. Ce kaska nimas, in imas razbkt avto (pa nic kriv) bi tudi na zavarovlanici nekomu las skrivil.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Citat:

Ne potrebujes dokazov za sodisce... ampak za zavarovalnico ... Ce tole ne velja kot dokaz, potem bodo zavrnili tudi 20 pric, ki bi govorile v tvoj prid
bonk.gif
Predvsem je treba vedeti, da video nikogar ne obtožuje, ampak avtor dokazuje svojo nedolžnost. Tako da je posnetek čisto korekten dokaz.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
En avto je vglo na bmw-ja. Ali je ta srebrni avto sam priletel al ga je kdo porinil, zadaj je kar daleč naprej še en kamion, ki ga prej na posnetku ni bilo, je težko rečt. Airbagi pa so odprti, če so bili takrat ljudje notri, spet nemogoče rečt, čeprav kot je bilo nekajkrat rečeno naj se nebi odprli če ni nikogar v avtu. Kaj je res pa ne vem.

Na posnetku se vidi, da je srebrna octavia pravočasno ustavila, kaj se je z njo potem zgodilo, se pa vidi na zgornji sliki in v posnetku.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
na bmw je vrglo škodo, keri se je snemalc ognil (lj tablce, na sredini), zadnji raztur na posnetku je povzroču pa tale kamjon z modro cerado. edin upam lahko, da je voznik passata lahko naredu kar je sopotnica in ušel iz avta. za bmw bi reku da je ustavu na prehitevalcu za unim srebrnim, pol ga je pa en nagazu od zad in zrinu med octavio pa passata

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Do luči od trenutka ko se jih vidi ca. 35-40m glede na razdaljo črt na tistem mestu. Pa iz posnetka je lepo vidno da so vsi spet pametni uuuu bel zid je bil (že lou ure prej tudi).
Po izračunu prideš čez z 60km/h.

Pa še za vse ki nabijajo da je DARS kriv (so nesposobni ampak ni nesreča njihova krivda).

"Kako pravilno voziti v megli?
Zmanjšajte hitrost in jo prilagodite razmeram na cesti. Pri vidljivosti do 50 metrov vozite največ 50 km/h."

vir: http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Varna_voznja/Nasveti_za_varno_voznjo/V_primeru_megle_830.aspx

torej če bi vozili po navodilih DARS-a bi bila ta tema brezpredmetna
evil.gif

varnostna.png

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Do luči od trenutka ko se jih vidi ca. 35-40m glede na razdaljo črt na tistem mestu.
Po izračunu prideš čez z 60km/h.

varnostna.png
Tale video posnetek je dokaz, da so v taki megli tiste brljivke od zadnjih parkirnih bolj blažev žegen. ''Snemalec'' je imel srečo, da sta oba avtomobila pred njim bremzala in je videl zavorne luči. Škoda recimo ni imela vključene zadnje meglenke in če ne bi zavirala, bi se verjetno tudi snemalec sparkiral v njo.

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Resnici na ljubo je treba povedat, da v tako gosti megli senzor ni prblematičen, ker je v resnici vseeno, ali so zadnje luči prižgane ali ne. Prižgane morajo biti meglenke, to pa je moč naredit le, če so kratke luči prižgane in je itak treba to storit ročno (in za to obstaja kontrolna lučka. Je pa res, da v tisti zmedi, ko priletiš v meglo, razumljivo na to folk pozabi ravno tisih kritičnih prbih par trenutov, ko se ukvarjajo s tem, kaj sploh naredit (s hitrostjo) ...
Se v celoti strinjam, sem to tudi zgoraj že najmanj 2x napisal.
V mojem videu pa meglenke niso bile potrebne, ker je bila vidljivost cca. 100 metrov, so pa bili avtomobili brez zadnjih parkirnih že bistveno slabše vidni...

Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Zakaj so nekateri varno ustavili, nekateri pa ne?
Nekateri so ustrezno prilagodili hitrost, so pravilno odreagirali. Nekateri so pa imeli le srečo, morda je bila dovolj le sekunda... Ali pa tako kot tisti ''snemalec'', ki je pred seboj videl zavorne luči.

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nabijam... Ste se pa bemflarji takoj povohali in se branite.
Ne vem, če je to ravno prava tema za nabijanje in pljuvanje po voznikih drugih znamk.
confused-1.gif

Še moj komentar: brrrr, ena od največjih strahov pri vožnji je taka situacija. Pa potem 40 tonski šleper v rit.
frown-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
DARS bo jutri pojasnil glede obvestil. Oni trdijo, da so na meglo opozarjali na portalih in v medijih.

Nova obtožba je, da so reševalcem rekli, da je avtocesta zaprta v obe smeri, med vožnjo pa so reševalci srečevali vozila.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Še moj komentar: brrrr, ena od največjih strahov pri vožnji je taka situacija. Pa potem 40 tonski šleper v rit.
frown-1.gif

Jaz že preventivno vedno preden zapeljem v meglo pogledam kdo za mano vozi da ne bi bilo potem preveč presenečenj.
evil.gif