Prezentacija preko UTP kabla

melov

Pripravnik
19. jun 2011
34
0
6
Imam LCD zaslon, ter preko USB ključka naredim prezentacijo "filmček", ki se nato predvaja na zaslonu.

Zanima me kako preko UTP kabla naložiti oz. predvajati prezentacijo na zaslonu, kaj potrebujem ?
confused-1.gif

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odvisno kaj imaš na drugi strani utp kabla.

imaš media playerje, ki znajo predvajat z mreže (računalnik, diski...)
imaš hdmi "podaljške", ki uporabljajo po 2 utp kabla
...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lcd tv-ji imajo že dolgo;)
računaniški monitor pa še nisem videl, da bi imel usb predvajalnik;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.981
6.152
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
lcd tv-ji imajo že dolgo;)
računaniški monitor pa še nisem videl, da bi imel usb predvajalnik;)

Niti ne UTP priljuček...

In če se držim direktnega odgovora na vprašanje, kaj rabim da reko UTP priključka predvajam prezentacijo na LCD monitorju, je dogovor sledeč: rabiš računalnik, pa naj se sliši še tako neumno
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

melov

Pripravnik
19. jun 2011
34
0
6
To mi je sicer jasno, da rabim računalnik
bonk.gif
. Zanima me preko katerega protokola nalozim oz. se povežem na zaslon. Ter kateri program uporabit če obstaja kaj takega da si trajno zapomni prezentacijo ter nato predvaja na zaslonu.?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.981
6.152
113
Hint: Windows media player v nastavitvah pa neprekinjeno predvajanje.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Napiši tip zaslona, ker to očitno ni navaden računalniški monitor in očitno tudi "netičnemiš" ni.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik melov pravi:
To mi je sicer jasno, da rabim računalnik
bonk.gif
. Zanima me preko katerega protokola nalozim oz. se povežem na zaslon. Ter kateri program uporabit če obstaja kaj takega da si trajno zapomni prezentacijo ter nato predvaja na zaslonu.?

Glej, ti rabiš kupit televizijo, ki podpira predvajanje iz usbja.

Na navaden računalniški monitor ti ne boš kar 'nalagal' zadeve. Takoj ko gre računalnik stran, bo predvajanja konec.

melov

Pripravnik
19. jun 2011
34
0
6
Televizija podpira predvajanje iz USB ja če si pravilno razumel. Jaz hočem sedaj prožit predvajanje preko povezave UTP.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kakšno predvajanje preko UTP, kdo ti je te buče prodal? Mešaš vse živo, USB, UTP pa še verjetno kaj. Poslikaj kaj imaš, ker iz tega tvojega pisanja se ne da razbrat nič.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ker ne poveš točnega modela, je zelo težko ugibati, kaj dejansko imaš. Če ima utp vtičnico, se očitno lahko poveže na mrežo? Če gre za Tv mogoče podpira DLNA protokol. Ta omogoča predvajanje filmov preko mreže z DLNA serverja. Prezentacijo lahko narediš kot film in ga potem predvajaš v loopu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.981
6.152
113
A se nam ne zdi da nas tip ali zafrkava ali pa se mu sanja ne da za govejo juho rabiš govedino in rezance.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kot so ti že n-krat povedal, povej;
1. točen model "zaslona"
2. najboljše da priložiš še sliko vseh priključkov, ki so na tv-ju
3. zakaj bi rad preko utp kabla to nalagal (kaj je narobe s hdmi, dvi, vga kablom??)
....
več kot boš dal info, lažje bo svetovat!!!!!!

melov

Pripravnik
19. jun 2011
34
0
6
Dobro torej bi šlo preko DLNA serverja, to me je zanimalo. Imam še eno vprašanje kako je glede prezentacij kot jih vidimo
po javnih ustanovah da se predvajajo novice v zanki na večih zaslonih, kako imajo to sistemsko in programsko rešeno ?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Preko UTP kabla lahko sliko spraviš dlje kot z HDMI kablom, pa bolj verjetno je, da je v kaki stavbi že položen, ampak to ni zanimalo OP-ja. :D