Prevzem avtomobila v BMW Worldu

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
"Ameriski" avto je pri nas tezko homologirat.Lazje gre ce ga najprej uvozis v Nemcijo in potem od tam v SLO

Vem vem, ampak ameriški ostane ameriški, razen če zamenjaš še gume, zavore, ....

a bmw da za ameriški trg druge gume in zavore gor?
confused-1.gif

Zanimivo ane?
grims-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Glede na nižje cene avtomobilov čez lužo verjetno veste, na kaj mislim
grims-1.gif

Tisti, ki se scolajo še za letalsko karto, transport vozila v domovino, ipd samo zato, da se z vozilom zapeljejo iz tovarniškega dvorišča, niso ravno osebe, ki bi jim bil problem cena.

Saj verjetno veš, kaj mislim...
grims-1.gif

očitno ti ne veš, kaj on misli...

Ti pa ne, kaj jaz mislim....
smirk-1.gif

@topic

Dajte prekljukat pogoje. Notri je npr. en simpel linkec, ki se imanuje Fakju.
No, v tem fakjuju lepo piše, kdo lahko kupi vozilo.
In tudi piše, kaj vse sodi v ceno - npr. ameriška carina.
Tudi piše, kje je treba avto "drop offat", da ga naložijo na ladjo.
V 14ih dneh (v tem periodu je zavarovanje zastonj, naprej je otro zasoljeno).
Avto mora pa itak dvigniti lastnik osebno (k stroškom prištejte še povratno letalsko karto svojega frenda v ZDA).

Ne dvomim, da je pogodba še veliko bolj luštkana, da se zasigurajo, da avto res fizično pristane v ZDA.
Potem, ko ga bo treba voziti še nazaj (Saj sem omenila, da bodo v ZDA na purchase price natolkli še sales tax?), pa cena ne bo več tako zelo ugodna.

Če pa vozilo ostane v EU, pa imajo še luštkano klavzulo o pribitku 16% davčnih penalov (malo pogoglajte).

To je na kratko okoli financ.

Glede homologacije (in s tem povezanimi stroški) se naj pa razpiše kdo drug...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
"Ameriski" avto je pri nas tezko homologirat.Lazje gre ce ga najprej uvozis v Nemcijo in potem od tam v SLO

Vem vem, ampak ameriški ostane ameriški, razen če zamenjaš še gume, zavore, ....

confused-1.gif

zda in saudska arabija dobita avtomobile 1. kakovosti,
zahodna evropa in ostali kolikor toliko razviti svet 2. kakovosti
srednja in juzna (kamor spadamo tudi mi) pa 3. kakovostni razred vozil

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

confused-1.gif

Ja od kje ti pa ta podatek?
Pred leti sem bil v firmi in videl pricip dela ,organizavijo......
Po traku so potovali avti naključne barve, opreme,skratka povsem naključne kombinacije. Tam o kakšni tretji klasi ni bilo govora ker so se delali avti za vse trge nankrat, levi desni volan, barvani odbijači črni odbijači , meglenke ja-ne.
Tako da ne vem
sprasujem se.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

confused-1.gif

Daj tole malo bolj argumentiraj, pa ponudi kak link.
Kar se pa tiče razlik med avtomobili delani za nas ali pa za Amerikance, je razlika kar velika. Kako je danes ne morem trditi 100%, vem pa da je bilo še pred leti oz v 90ih tako, da so imeli avtomobili za amerikance naravnano mehkejše podvozje in to občutno, večje oz. bolj izbuljene odbijače( ti se do hitrosti 5 milj ne smejo uničiti, počiti) drugačne prednje luči( pri njih obedve prednje luči svetijo simetričmo naravnost), zadnje luči oz žmigavci so lahko rdeči ali rumeni, vendar sveti cela luč(tudi žmigavci). Utripne šele, ko ga aktiviraš. Tudi gume so (bile) za njih trše, zdržijo več kilometrov....
Da o motorjih ne govorim.
lp

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
@YuGec: iz ZDA sem privelkel dva BMWja. Ne boš verjel, gume in zavore so bile enake kot na EU avtomobilh.

@Mis: jaz bi tudi nekaj rabil Černeta
evil.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik kingroad pravi:
@YuGec: iz ZDA sem privelkel dva BMWja. Ne boš verjel, gume in zavore so bile enake kot na EU avtomobilh.

@Mis: jaz bi tudi nekaj rabil Černeta
evil.gif

Vredu, če si jih, jaz imam pa v roki dokument BMWja o tehničnih razlikah EU in USA iks petke.
Gume so na pogled enake, vendar nimajo oznake "E" in uradno niso dovoljene v EU.
grin1.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Iz slovenskega kataloga za novi BMW serije 3:

"BMW Welt: prevzem novega avtomobila predstavlja za vsakega voznika enega najlepših trenutkov. Sedaj je ta trenutek postal zares nepozaben dan - v novem BMW Welt, mestu doživetij in središču za predajo vozil v Münchnu* v Nemčiji. Obiščite muzej, ureležite se vodenega ogleda ali raziščite tehnološki studio: BMW Welt vam bo pričaral navdušujoči svet BMW. Prepustite se nepozabnemu doživetju na www.bmw-welt-com.

* Ni na voljo v vseh državah. Prosimo, posvetujte se s svojim BMW partnerjem"

Mislim, da bi lahko, če bi bil dovolj tečen, dobil tudi to opcijo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pa zavore? Dvomim, da bi kdo na homologaciji sploh vedel zakaj se gre. Gume pa v skrajni sili zamenjas.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ce imas veze si lahko skoraj zagotovo omislis tudi to ali pa ce dovolj odpres toselcek.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Čarobna besedna kombinacija je "posvetujte se s svojim BMW partnerjem"...
grims-1.gif

(ciljam na US cene, okoli katerih smo štartali to debato).

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Čarobna besedna kombinacija je "posvetujte se s svojim BMW partnerjem"...
grims-1.gif

(ciljam na US cene, okoli katerih smo štartali to debato).

Govorim ti iz prve roke...
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
YuGec. Daj raje povej, če bodo naši vrli Premium Selection prodajalci letos kaj spustili cene avtomobilov iz svojih zalog ali ne? In pa to ali ima Avto Motiv sploh še pooblastilo za prodajo vozil BMW Premium Selection.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
YuGec. Daj raje povej, če bodo naši vrli Premium Selection prodajalci letos kaj spustili cene avtomobilov iz svojih zalog ali ne? In pa to ali ima Avto Motiv sploh še pooblastilo za prodajo vozil BMW Premium Selection.

Raje povej kaj iščeš, kak avto?
grin1.gif

Že več kot pol leta je odgovor NE. Avtomobile uvažajo sami.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mah, trenutno ne iščem. Bom pa prej ali slej svojo trojko menjal za solidno rabljeno dizel petko ali dizel enko, z doplačilom max 5000 EUR. Pa bi rad zopet kupil nekaj solidnega. Moja trenutna trojka je iz Premium Selection in sem s kakovostjo avta povsem zadovoljen.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Mah, trenutno ne iščem. Bom pa prej ali slej svojo trojko menjal za solidno rabljeno dizel petko ali dizel enko, z doplačilom max 5000 EUR. Pa bi rad zopet kupil nekaj solidnega. Moja trenutna trojka je iz Premium Selection in sem s kakovostjo avta povsem zadovoljen.

Zamenjat E46 za E60 z 5000 eur doplačila so sanje, tudi za zamenjavo za E87 in tem doplačilom bo težka.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
se že ve kdaj bo avto aktiv izgubil zastopstvo za bmw? v mb se bojda gradi že nov salon na zagrebški?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ko smo ze pri bmwjih, naslednji tedn grem na promocijsko/testno voznjo fejsliftane trojke 320d, pa me zanima, za kak dolgo jo sploh mas na voljo... urca, dve? kak vse skup zgleda? danes me je klicala gospodicna iz avto aktiv in sva zmenjena za naslednji tedn... jeah baby
grin1.gif