Prevoženih milijon kilometrov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Pa saj taki z mio km jih ni delal samo en sofer. Razen če je imel dnevno relacije med državami. Ali pa ce je službeno 8ur na dan vozil.
Koliko kombiji od go optija delajo mesečno (letno).
Avtobusi, tovornjaki pa itak vsi delajo 100+kkm letno. Sicer so najbrž v minusu. Razen.mogoce kaka dostava od vrat do vrat, pa lpp trole ki imajo povprečno najbrž okoli 10-20kmh.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Če bi vedel, da je rabljen avto vožen tako kot so moji, torej samo avtocesta med 90 in 110 na uro, brez zaviranj in pospeševanj, potem bi se upal kupit avto s kakršnimikoli kilometri. Ker pa folk tišči ko zmešan in servisira polovičarsko pa raje kupim nov avto in je pri meni za zmeraj. Oz. ko se ga jaz naveličam ga potem žena brez okvar drajsa še leta.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Moj Volvo S80 kupljen z 305.000 km, sedaj jih ima 405.000 km. Notranjost kot nova, zunaj sledi uporabe. V zadnjih 100kkm poleg rednih servisov zamenjal 1 park senzor.

• Všeč mi je
Reactions: Generik

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Pa saj taki z mio km jih ni delal samo en sofer. Razen če je imel dnevno relacije med državami. Ali pa ce je službeno 8ur na dan vozil.
Koliko kombiji od go optija delajo mesečno (letno).
Avtobusi, tovornjaki pa itak vsi delajo 100+kkm letno. Sicer so najbrž v minusu. Razen.mogoce kaka dostava od vrat do vrat, pa lpp trole ki imajo povprečno najbrž okoli 10-20kmh.
Dostava od vrat do vrat ne dela tok kilometrov, se pa zjaha avto ker mas skoz speljevanje in bremzanje itd...

Pri go optiju je odvisno od podprevoznika (kok fur ima). Ko so imeli svoj vozni park pa so avti delali povprecno 1000km na dan.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Kamionarji, busi, to ni nič posebnega. Krepko čez miljon delajo.Bila je ena sonata, ki je imela čez 600 jurčkov. Glede na zvok in vzdrževanje motorja bi rekel, da bi miljon lahko dočakal akamot. Pleh ni zdržal do 700 jurjev :D

https://www.tri-krone.si/slo/zascita-vozil/postopek-zascite/ tole daš 1x na leto al pa na dve leti...cca 80-100eur za navaden avti (prvič ko ma malo več dela)...obnovitev zaščite je kasneje v rangu 30-40eur (za navadne avte) pa avto preživi motor :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Dostava od vrat do vrat ne dela tok kilometrov, se pa zjaha avto ker mas skoz speljevanje in bremzanje itd...

Pri go optiju je odvisno od podprevoznika (kok fur ima). Ko so imeli svoj vozni park pa so avti delali povprecno 1000km na dan.
Se pravi v treh letih mio. Seveda je sel kombi bistveno prej k drugemu lastniku.
Ker tudi ce je bilo delovnih ur manu kot pri nekom z 200kkm je bilo obratov toliko narejenih in ni bil smisla investirat v servise.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ne razumem ali je to vrasanje ali trditev oz kaj zelis povedati.

SPloh zmaga stavek, ki se zacne s seveda.

Renault je nudil garancijo dve leti brez omejitve kilometrov. Torej so bili strosek samo redni servisi (ker bi bilo enako tudi ce bi novega vzel vsake pol leta).

Mislim da je pri cca 25 kombijih v roku dveh let samo dvakrat prislo do okvare na cesti (torej da je bilo potrebno poslat nadomestno vozilo).

Sem pa ze veckrat pisal o kombiju, ki je bil prvi in je menda obstajal dogovor, da ko doseze milijon, da ga brezplacno menjajo za novega. Ne vem ali ga je potem dosegel in kaj se je zgodilo z njim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Da se ne bom spet zaplezal z besedo seveda. Pri pol mio km das tudi za redne servise ze kaj vec kot olje in filtre. Najbrz zacnejo odpovedovati tudi drugi sklopi kjer garamcija pravi da je to potrosni material (lezaji, deli podvozja...)
Razen ce je to individualni dogovor, kjer je bil go opti renaultov "testni poligon" ;)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Menjali so tisto kar je bilo po “programu”. Ce imas avto vsak mesec na rednem servisu imas tudi druge pogoje (cene itd)...sej to je logicno.