Prevoz vozila v Slovenijo

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
242
192
43
Dober večer, iz Francije moram v Slovenijo pripeljati osebno vozilo, ki je vozno in registrirano. Predvidevam, da so med državama ves čas na poti tovornjaki za prevoz vozil. Mi lahko prosim kdo svetuje oz. ima kontakt?Hvala.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
AMZS prevaža avte sem in tja, ampak niso prav poceni, pa Petovija avto jih vozi sem.

Če je registriran je najceneje se na letalo vsest in ga sam sem pripelješ.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Za 180€ sem ga dobil iz Belgije. Ni šans da ga pripeljem sem za ta dnar. Številko moram pa poiskati.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Jaz sem zadnjih par prevozov izbral kar DSV. Majo res ogromno floto tovornjakarjev in ni hudič, da se kateri od njih ne nahaja v bližini tvojega avta. ;) Je pa res, da rabiš rampo za naklad in razklad, ker gre za navadne tovornjake/šleparje.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
A avto tovornjakar sam nalozi? Kaj pa dokumentacija?
Recimo, da na daljavo kupim avto pri nemskem dilerju...
Kam ti avto potem dostavijo?

Lp

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
242
192
43
Hvala za hitre odgovore. Alter je res prava zakladnica znanja. Poklical bom podjetja. V pojasnilo: avto vračam v Slovenijo, kjer ga bom prodal. Zanj v Franciji dobim skoraj nič, čakam nov avto, dveh tu ne rabim. Pot z vozilom v Slovenijo stane 200e v eno smer, predvsem pa je dolga, če voziš sam (1300 km), pa še časa nimam. Vrneš se z letalom. Ko vse zračunaš, predvsem pa čas, je tovornjak najbolj optimalen. Avto se nahaja v Parizu. Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni šans, optimisti... me prav zanima kolk bo kočna cena.

ANA transporti še pokliči oz. vsaj tisti za druge države je ok, za francijo ne vem.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ko si že stopil v kontakt, v kolikem času ga pripeljejo? Ali je kakšno zavarovanje za poškodbe pri transportu zraven?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Avto se naloži, na CMR se napiše poškodbe, šofer avto poslika. Ob razkladu stranka prevzame vozilo, če mu kakšna poškodba negre skupaj, napišejo to na CMR, preventivno pogledajo slike ob nakladu in to je to.
Čist običajna praksa.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Ne zavajaj - če ni izrecno dogovorjeno, da prevoznik odgovarja za poškodbe ob prevozu z odprtimi prevoznimi sredstvi, boste namesto odškodnine dobili prst v rit.
Drugo je to, kaj je “običajna” praksa in da večina prevoznikov niti ne kateri so njihove odgovornosti, še manj pa kaj so njihove “pravice” ozr. za Jaj ne odgovarjajo.

Na kratko - če ni drugače dogovorjeno odgovarja prevoznik “po CMR” največ do 8,33 SDR / Kg (SDR je trenutno pri ca. 1,22 EUR) ob popolni izgubi blaga (torej za eno 3 bemflo do max. nekje 17k i kusur ojrof, zanimivo rata pri kakih 7micah, S klasa itd).
Dodatno “all risk” (s tem, da je to daleč od “all risk”, običajno je toča izvzeta) zavarovanjea košta, nemalokrat celo več kot sam prevoz.
Pa pustimo zdaj ob strani kaj imajo “veliki” naročniki prevozov (recimo Opel Southeast Europe) za “opelice” iz Györa za naše področje dogovorjeno in kako se potem vse skupaj rešuje v ozadju. Ampsak ravno zaradi takih generalnih pogodb in dogovorjenih odgovornostih in kritijih, potem nekateri to posplošujejo na vse prevoze, kar pa enostavno ni prav.

Logo in njegovi nasledniki, ter nekateri “veliki” Paa... iz Ptuja itd. so pa itak znani, da se vse dogovori “mimogrede”. Ko pa pride do pizdarije (in verjemite, pride slej ko prej, celo raje prej) “jokajo” vsi vpleteni.

Je pa zavarovanje drago - in če ga kdo ni pripravljen plačati, se pač mora zavedeti koliko rizika nosi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Aja - kje piše, da mora šofer poslikati avto? V redkokateremu naročilu, zraven tega je na precej lokacijah prepovedano slikanje - tako, da četudi piše, da “mora” je vse skupaj v luftu.