Preveč spanja

I

Izbrisan uporabnik #488

6 bo
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Hja, v bistvu je tvoj "prijem" moderni...včasih niso otroke tako cartljali, z raznimi čokolinoti pa mlekeci pa ne vem kaj še vsem
wink-1.gif

Tak da če zagovarjaš staro šolo, potem čokolino ziher odpade, lahko pa dodaš kakšen štamperl domačega v mleko, to je bolj old skul
smile-1.gif

Ampak problem cukra je potem v hiperaaktivnosti, čez dan bo čisto kul, saj bo skuril cuker, zvečer pa mu bo nabilo energijo, pa ne bo dal mira.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ma gene tudi po meni, je ta bojazen odveč, a ne
smile-1.gif

Sicer pa, kaj misliš da mu to nonstop daješ?
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
OP prebrano nazaj, oz on je svoj nick izbral tako, da je sony prebral nazaj
wink-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Ko tele nebuloze berem tlele, me kar mal srat prime. Brat knjige kako dat otroka spat, čokolino sam cuker.......
Pa ljudje a nimate nobenga občutka za svoj naraščaj. A je res treba preden daš otroku flaško, prej napisat na fejsbuk pa dobit 30 lajkov in 26 strokovnih mnenj.
Saj ni čudnega da gre vse v p.m.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ravno ugotavljamo z "mojimi puncami" da so najbolj "problematični" otroci, ki so dojeni.... no je par izjem, ki so dojeni, pa spijo celo noč, pa je par izjem, ki so na umetnem, pa tut NE spijo. Ampak v večini je najbolj "hudo" pri dojenih.
Pa čez dan pojedo veliko, pa spijo full malo.... pa je ponoč vseeno žurka. Ni druge, kot počakat, da mine.
Še dobro, da vas ne razumem kako je biti nenaspan :p

Po neki mormalni kmečki logiki otrok mora biti dojen. Zakaj kurca pa imate drugač ženske dojke. In ja otroke je treba dojit, ne priklopit na flašo in umetno mleko, samo zato ker je bolj ½komot½.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Po kmečki logiki so otroke uspavali tako, da so jih zibali do (skoraj) nezavesti. To nekateri "kmetje" še danes počnejo (ko otroka nosijo, ga tresejo, da ne joka pa te fore, ker jokati pa res ne smejo otroci
bonk.gif
). Dojenje je za nekatere ženske problem, ki presega moč volje ali lenobe ali trenda.
Princip "zdrave kmečke pameti" ne pomaga. Razen, če je to izgovor, da ni treba odpreti možgana in spoznati kaj novega. Tisti, ki jim je hitro vse ok, so največji problem civilizacije saj s takim (apatičnim) pristopom k vzgoji, otrok sploh ne vzgajajo ampak jih prepuščajo okoliščinam ("naj se znajde, saj nekoč so se tudi morali znajt, ko so starši na njivi delali cele dneve.").

I

Izbrisan uporabnik #488

Narava pove, kdaj se dojenje konča. Ko ni več mleka ali upade.
Če ga pa sploh ni pa nadomestek. Poznam primere, ko je mulc zizal do petega leta.

Apatični pristop ne pomeni, da ne vzgajaš, ampak to, da nisi podvržen new age trendu.

Npr. Za moje pojme voziček nima kaj iskati v naskupovalnem središču.

Je pa res, da se včasih čudiš, ko vidiš, kaj eni delajo z deco, ki je ne vzgajajo , deca prepusčena sami sebi. Starši pa se vstran obrnejo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Je pa tudi res da današnje babe niso B od babe, ampak krneke, s krneko prehrano tako da ni čudno, da nimajo mleka oz jim prej usahne. Že tak je čudež da sploh lahko zanosijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi to je res, da jim že sojino mleko teče, namesto pravega :)

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Ampak to, da greš z vozom na zrak namesto v nakupovalni center, ni vzgajanje. Hočem povedati, da zdrava kmečka pamet ni apriori zdrava, ker je bilo polno napačnih pristopov k vzgoji, kar je bil odraz nevednosti in načina življenja. Če ne verjameš, poglej kakšen folk okrog hodi
evil.gif

Problem takšnih pametnjakoviæev, ki se zgražajo nad uporabo strokovne literature ali manuala za uspavanje otroka, je ta, da ne vedo, da obstajajo ljudje, ki otroka pač ne želijo zapreti v sobo in dati "govedino" malo bolj na glas, da jok ni moteč. Naš je spal (smo ga zibali ko norca). Naš je jedel vse (ker sem mu rekel, da bo mamica umrla, če ne poje). Simpl, ne? Je*eš vzgojo, kjer je izpolnjevanje želja (zahtev, pričakovanj) staršev, bolj pomembeno od tega, kako ta cilj dosežeš ali pa ne dosežeš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem si ga naučil, da z lažjo lahko uspe? Pa to, da je jedel vse ni nujno dobro za njega
wink-1.gif
ampak ne bomo o tem v še eni temi...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Lažjo kaj? Pri nas ne poslušamo govedine btw. Je bil zgolj skrajni primer za ilustracijo. Mi smo mu rolal klasiko, ker smo v Jani prebrali, da bo bolj pameten
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ampak to, da greš z vozom na zrak namesto v nakupovalni center, ni vzgajanje. Hočem povedati, da zdrava kmečka pamet ni apriori zdrava, ker je bilo polno napačnih pristopov k vzgoji, kar je bil odraz nevednosti in načina življenja. Če ne verjameš, poglej kakšen folk okrog hodi
evil.gif

Problem takšnih pametnjakoviæev, ki se zgražajo nad uporabo strokovne literature ali manuala za uspavanje otroka, je ta, da ne vedo, da obstajajo ljudje, ki otroka pač ne želijo zapreti v sobo in dati "govedino" malo bolj na glas, da jok ni moteč. Naš je spal (smo ga zibali ko norca). Naš je jedel vse (ker sem mu rekel, da bo mamica umrla, če ne poje). Simpl, ne? Je*eš vzgojo, kjer je izpolnjevanje želja (zahtev, pričakovanj) staršev, bolj pomembeno od tega, kako ta cilj dosežeš ali pa ne dosežeš.

Kmečka pamet ti pove, da ne greš ne v nakupovalni center in ne v megleno hladno "naravo", kjer še odraslemu človeku ne paše
smile-1.gif

Knjige in literatura pa so idealne zadeve, da folk postane ovca.

Zadnjič me v parku "napade" model s pitbullom, češ da naj dam psa na levo stran. Jaz sem hodil normalno kontinentalno z vozičkom in psom po desni strani 4m široke poti v parku.

In ko sem videl norega sprehajalca s psom, ki ga je pred tem imel spuščenega, kako mi hodi nasproti po nenavadni strani, sem se ustavil in počakal, da gre mimo mene.

In to ga je dvignilo, zakaj se jaz njemu ne umaknem in dam psa na levo, da tako učijo na tečajih. Ko sem mu rekel, da imam pse 25 let in da bo hodil na strani in na povodcu, kjer bo moja roka želela, je začel pametovati (pred tem pa pitbulla imel spuščenega).

Mene je seveda totalno presenetilo takšno ravnanje in sploh da je ded upel gobec otrest. Jaz pa z vozekom in pesom, se naj njemu umikam, ker so ga na tečaju tako naučili.

In ker ga je nori tečaj naučil, da ima psa na levi in da tudi hodi po levi strani
bonk.gif
gledam ta prizor vsakodnevno, folk pa se čudi.

To je zato, ker je gledal, bral "Cesarja Milana" in je sedaj to sveto.

-------------

In zaradi tečajev in knjig je sta bila pred časom obsojena starša, ki sta bolj vedela od stroke in pameti, kaj naj dojenček ali otrok je.

Po knjigi posežeš, ko si res v dilemi, jasno da vsega ne veš, samo za takšne trotlarije, kako naj dete zaspi, pa se ja ne gleda v bukve.

-----------

Taki štosi, da otroku groziš, da bo mamica umrla ipd. pa so za obisk pri terapevtu, kaj naj rečem drugema.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Klasika je gut ja, ampak sem imel v mislih tisto, da se ga je nalagalo, da bo mami umrla, če ne poje nečesa. Na tak način je spoznal, da se z lažjo daleč pride, bolj ko je grozna laž, lažje jo uveljavi. Upam, da ne bo bully v šoli, če že ni
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Ja sej pravim, da mi takih zadev ne počnemo in da je zgolj (malo ali pa sploh ne) pretirana ilustracija direktnega doseganja lastnih ciljev v odnosu do otroka. Pi*dek noče spat. Kako naj ga pripravim, da bo spal. Aha, vem, zagrozil mu bom. In ker se otrok vda, postane ta način učinkovita in redna praksa pri vseh drugih zadevah. Na kaj se odzove tak otrok ko je malo večji? Na lepo besedo? Kako uveljavlja svoje pravice, želje in potrebe? Use the force, itak. Da ne govorim o t.i. vzgojnih klofutah pa take fore...

Naš ni bully, je pa že bil žrtev bully-ja. Majhna punčka z nedavno ločenimi starši. Pa tak cuker, ampak veš kako fantom zvija roke, vleče za lase in kolne. Škoda otroka. In kakšna težava je bila, da je povedal, kaj se je zgodilo. Mini travma. Brez podpore staršev, tako majhni teh konfliktov ne znajo sami speljati. Verjetno so starši, ki bi bili posnosni, če bi njihov sine smrkljo lopnil in porinil po štengah.