Preveč spanja

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni daj ene tri ure kdaj pa kdaj, jaz spim največ do 7 ur, tudi če nimam nobenih motenj za zbudit se.

Od kje naj ti dam 3 ure, če imam 1 letno punčko doma, ki nič ne spi ponoči
grin1.gif

še vedno žurke ponoč?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jap. Iz zbujanja na 1 uro smo prisli na Zbujanje na 2 uri, zdaj ko spi pri nama. Bolje od tega ne gre. Vec kot 3 ure v kosu se ni spala. Kaj ces. Mogoce jo bo vrtec zdaj zmatral

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Poje dosti, tudi pred spanjem. Doji se še, flaško in dudo pa zavrača...potem se ponoci predrami in rabi joško za tolažbo ali pa da jo ponosiš po stanovanju. Ne zna sama zaspat nazaj.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ravno ugotavljamo z "mojimi puncami" da so najbolj "problematični" otroci, ki so dojeni.... no je par izjem, ki so dojeni, pa spijo celo noč, pa je par izjem, ki so na umetnem, pa tut NE spijo. Ampak v večini je najbolj "hudo" pri dojenih.
Pa čez dan pojedo veliko, pa spijo full malo.... pa je ponoč vseeno žurka. Ni druge, kot počakat, da mine.
Še dobro, da vas ne razumem kako je biti nenaspan :p

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Poje dosti, tudi pred spanjem. Doji se še, flaško in dudo pa zavrača...potem se ponoci predrami in rabi joško za tolažbo ali pa da jo ponosiš po stanovanju. Ne zna sama zaspat nazaj.

Navajena na joško ponoči ko se zbudi ji čaj uturi
wink-1.gif
Moj je 14 mesecev pa še hara ponoči od enkrat do trikrat. Je pa bolje odkar mu čaj dajemo prej je isto na 2 ure ustajal.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Verjami, da sva probala vse. Nazadnje sem ji prejle ponudil mleko v steklenički, noče cuclja niti v usta dat, jezno obrača glavo stran, ko vidi flaško in se zacne dret takoj. Probal ze 100x. Edino ce bi jo fajn zbudil, potem bi vzela flaško...ampak v tem primeru pa ne bi nazaj zaspala.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Gotof si.
Prva napaka je, da rečeš: kaj češ, bo že.
Druga napaka (fatalna) je bila, da spi pri vama.
Tretja pa to, da je nista NAUČILA spat.

Noben otrok ne zna in noče spat sam. Zakaj pa bi? Pri mami je pa ja tako fajn.
Smo že dve leti nazaj toplo vodo odkrivali: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1399263/page/2/fpart/1/vc/1

Ko sva jo učila samo zaspati je dobila zapoznele kolike, kar je trajalo ene 4 tedne. Takrat pa je zaspala samo na joški in samo z nosanjem...in potem se je navadila na to. Verjami, da sva probala vse, tud pustit jo da se joka. Imamo striktno rutino vsak dan ob isti uri kopanje, ob isti uri spat...

Zarad izčrpanosti sva šele prejšnji mesec jo dala k nama v pojstlo kot zadnji poskus....in se je nehala zbujat na 1 uro...kar je bil precejšen uspeh. Niso vsi otroci isti, tamale pa ne razvajva.

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
spat jo dajaj ti, ko ponoči kolovrati joporihtaj ti... ko bo vidla da ponoči ni mamica glavna ampak tatica (ki nima joške) bo hitr vidla kaj in kako... recimo 1 mesec rabiš da bodo zadeve zalaufale.

Kaj vam delajo tamali ej, krivi ste si pa sami, pač copate
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sva probala, da sem jo jaz spat dajal in jaz se ponoči zbujal... ni pomagalo. Še enkrat..vse sva probala. Če imaš kak predlog, ki ga še nisem probal, kar povej. bom vesel.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Verjami, da sva probala vse. Nazadnje sem ji prejle ponudil mleko v steklenički, noče cuclja niti v usta dat, jezno obrača glavo stran, ko vidi flaško in se zacne dret takoj. Probal ze 100x. Edino ce bi jo fajn zbudil, potem bi vzela flaško...ampak v tem primeru pa ne bi nazaj zaspala.

Ti verjamem, da sta vse sprobala, tak pač je.

Pri nas je doma drugače, otrok je tudi dojen in sedaj že hranjen (5 mesecev+) pa težav v spanjem ni bilo že od začetka.

Po Odmevih nekje še malo potegne po zizi, nakar gre v svojo posteljico, ki je dislocirana in praviloma do naslednjega jutrja do 6-7 drema.
Tu pa tam se ga sliši, ko sam s sabo debatira
evil.gif
, če pa se slučajno zbudi ponoči, pa se mu flikne-popravi duda in zaspi.

Moram pa rečt, da čim manj čitava "učene" knjige in podobne bio-eko zadeve, da je zadeva spontana. Ker nervozni starši = nervozna deca.

Glede flaške. Ja itak, da otroku vsi okusi niso všeč. Frutek (sok) ima rad, hrane pa ne vsake.

Umetno mleko sva probala enkrat dat, pa je že meni tako smrdelo, da ni čudno, da je zavrnil. Kravje pa tu pa tam razredčeno malo cukne.

Skratka daj nekaj v flaško, kar je dobro pa bo deca jedla
priden.gif

Če je stara eno leto, čokolino ji dajta (malo razredčiš, da lahko pije na flaško), ne boš več s flaše dol dobil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
knjiga-spi-dete-spi-kot-nova-nova-stane-16-65-eur-prodam-za-10-eur.jpg

To? Pogledam, če jo nimam že doma. Hvala.

Doma imava samo knjigo, ki sem jo jaz imel: "Moj otrok". pa še to, da malo primerjam podatke.
Stara šola, ziher zadeva, simpl pa je tudi starše vprašat.

Če so te gor spravli, pol že ni panike. Jaz npr. sploh nisem bil dojen, od začetka na kravjem mleku, pa sem spaval vedno ko beba.

Ne ga lomit s knjigami.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Ti verjamem, da sta vse sprobala, tak pač je.

Pri nas je doma drugače, otrok je tudi dojen in sedaj že hranjen (5 mesecev+) pa težav v spanjem ni bilo že od začetka.

Po Odmevih nekje še malo potegne po zizi, nakar gre v svojo posteljico, ki je dislocirana in praviloma do naslednjega jutrja do 6-7 drema.
Tu pa tam se ga sliši, ko sam s sabo debatira
evil.gif
, če pa se slučajno zbudi ponoči, pa se mu flikne-popravi duda in zaspi.

Moram pa rečt, da čim manj čitava "učene" knjige in podobne bio-eko zadeve, da je zadeva spontana. Ker nervozni starši = nervozna deca.

Glede flaške. Ja itak, da otroku vsi okusi niso všeč. Frutek (sok) ima rad, hrane pa ne vsake.

Umetno mleko sva probala enkrat dat, pa je že meni tako smrdelo, da ni čudno, da je zavrnil. Kravje pa tu pa tam razredčeno malo cukne.

Skratka daj nekaj v flaško, kar je dobro pa bo deca jedla
priden.gif

Če je stara eno leto, čokolino ji dajta (malo razredčiš, da lahko pije na flaško), ne boš več s flaše dol dobil.

Koliko imaš starega otrokA? Pri nas je šlo spanje na slabše po 6. mescu
evil.gif